Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2005

Ένα κομματάκι γνώσης.

Ο Σάββας επέστρεψε απο την Πορτογαλία.

Είναι όμως στεναχωρημένος. Τόσες μέρες εκεί, του συμπεριφέρθηκαν άψογα. Έπαιξε με την εθνική τους, στην έναρξη, και τους κέρδισε, και του έδωσαν συγχαρητήρια. Έπαιξε και στον τελικό, τους κέρδισε, στην μοναδική ευκαιρία που είχαν ποτέ και αυτοί (όπως και εμείς) στην νεότερη ιστορία τους να κερδίσουν έναν τίτλο, και παρότι πικραθήκανε, δεν τον μαλώσανε.

Φωτό απο τον χθεσινό αγώνα των ...ελπίδων, απο την ιστοσελίδα της Sportline, Sport.gr


Οταν τον έλεγαν έλληνα, τον Σάββα, δεν τον υποτιμούσαν. Χαμογελάγανε, γιατί τους έμοιαζε λιγάκι τρελός βέβαια, αλλά του το είχαν επιτρέψει:

Τον αφήσανε να κυκλοφορεί στους δρόμους τους με την σημαία του, και την φανέλα της εθνικής του ομάδας, να τραγουδάει τον ύμνο του, να πανηγυρίζει όταν κερδίζει.

Ο Σάββας έλειπε απο την Ελλάδα, ήταν σε πολιτισμένη χώρα. Που δεν τον φοβόταν, που δεν τον μισούσε, που δεν του χρέωνε όλα τα κακά της χώρας της πάνω του. Που δεν του έλεγε "Ελληνα πεινάει, κατσαρίδες να φάει", ούτε "Δεν θα γίνεις Πορτογάλος ποτέ, Έλληνα, Έλληνα".

Ο Σάββας στα παιχνίδια της εθνικής του, μπορούσε να ακούσει τον ύμνο της χώρας του κάθε φορά που έπαιζε. Γιατί οι άλλοι έδειχναν σεβασμό. Δεν γιουχάρανε. Ηταν επισκέπτης, και το τιμούσαν αυτό.

Οταν πανηγύριζε ο Σάββας, για τις νίκες της ομάδας του, οι Πορτογάλοι, ακόμα και αν ήταν αυτοί οι χαμένοι, δεν μπορούσαν παρά να χαρούν και αυτοί. Να χαμογελάσουν, να ζηλέψουν ίσως λίγο, αλλά να μην μισήσουν.

Ο Σάββας γύρισε. Και αν κατάλαβε έστω και λίγα απο αυτά που είδε, λίγα μόνο, ένα κομματάκι, σήμερα το βράδυ ο Σάββας θα θελήσει να ακούσει τον ύμνο των φιλοξενούμενών μας, των Αλβανών.


Σήμερα το βράδυ, ο Σάββας θα δακρύσει.



Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

7 Comments:

Blogger SkiT said...

Giannaki eisai theos! Den ypirxe tropos na eipwthoun kalytera ta pragmata. Ontas ethelontis stous Olympiakous Agwnes katalava oti eimaste laos pou otan thelei mporei na sevastei ton synanthrwpo tou asxeta apo tin ethnikotita tou. Elpizw simera asxetws apotelesmatos na yperisxisei i logiki. Pantws... Kali epityxia Ellada!

3/30/2005 05:31:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Διακριτικό και πολύ εύστοχο!!

3/30/2005 10:51:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Και εγώ λυπήθηκα για το ότι (μερικοί μόνο απο μας) γιουχάρανε τον αλβανικό εθνικό ύμνο.

Άλλωστε ο Ελληνας δεν θέλει να γίνει Πορτογάλος. Γιατί λοιπόν ο Αλβανός θα ήθελε να γίνει Ελληνας;

Σωστό και άμεσο το σχόλιό σου.

Πάνος.

3/31/2005 01:45:00 π.μ.  
Blogger Nassos K. said...

Ισως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ σου. Πολύ το χάρηκα Αρκούδε. Και νομίζω και ο Σάββας.

3/31/2005 12:27:00 μ.μ.  
Blogger araxtos said...

arkoude κάτσε καλά ε!
Έβαλες πολύ ψηλά τον πήχη.
Άντε να σε φτάσουμε τώρα.

3/31/2005 06:10:00 μ.μ.  
Blogger Bliax said...

Πολύ ωραία αρκούδε...
Ελπίζω ο Σάββας από την Λισαβόνα που θα επέστρεψε μετά από τα χθεσινά να έχει κανα λάπτοπ εκεί στη σκηνή του και να σε διαβάζει...

3/31/2005 07:27:00 μ.μ.  
Blogger Fantus The Firedragon said...

Δυστυχώς...Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε...

Δεν είμαστε για τους Πορτογάλους, ότι είναι οι Αλβανοί για εμάς.

4/10/2005 01:20:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!