Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2005

Και joker, ο αριθμός επτά


Λοιπόν, λέω να γκρινιάξω λίιιιγο ακόμη:

Δεν με λέτε, εσείς που ξέρετε τα πολλά και ο νους σας κατεβάζει:

Απαγορεύεται ή οχι η λοταρία στην Ελλάδα;


Όπου λοταρία, βάλτε στο μυαλό σας ένα παιχνίδι, που πληρώνεις για να συμμετάσχεις, και μπαίνεις κατευθείαν στην κλήρωση για τα "μεγάλα δώρα"...

Ναι ή όχι;

Η απάντηση είναι ναι, εκτός και αν είσαι μεγάλη εταιρεία.

~

Εδώ και μερικούς μήνες, η vodafone, η tim και η cosmote, με αυτήν την σειρά, ξεκίνησαν ένα παιχνίδι λοταρίας:

η vodafone έδινε smart, η tim smart επίσης (αλλά καλύτερο μοντέλο), η cosmote 7.000 ευρώ.

Για να συμμετάσχεις, αρκεί να στείλεις ένα sms το οποιο όμως κοστίζει (κάπου 1 ευρώ, ανα περίπτωση).

Κλασσική περίπτωση λοταρίας.

~

Παλιά, που δούλευα σε γνωστή εταιρία υπολογιστών, κάναμε έναν διαγωνισμό. Μας είχε βγει ο πάτος - να κόβουμε χαρτάκια με ονόματα, να τσεκάρουμε λίστες, να κοιτάμε για διπλοεγγραφές...

...τελικά, την ημέρα της κλήρωσης, δεν εμφανίστηκε κανείς, και τα δώρα τα μοιραστήκανε οι υπεύθυνοι της εταιρείας και της διαφημιστικής.

~

Αμ το άλλο; Αν έχω 1 ευρώ για κάθε συμμετοχή, και ένα εκατομμύριο συνδρομητές, έχω πρόβλημα να δίνω στο τέλος της ημέρας ένα αυτοκίνητο; Αντιθέτως, μου μένουν και κάπου 150 αυτοκίνητα κέρδος (την ημέρα πάντα, ε;)...


Ξα-να-ρωτάω: Επιτρέπεται η λοταρία στην Ελλάδα;

(γιατί αν ναι, να διοργανώσω και εγώ μία... Στείλτε ένα sms, και σε έναν τυχερό απο εσάς θα φτιάξω το site του εντελώς δωρεάν!)


Ένα ευχαριστώ στον Μιχάλη για την βασική ιδέα.

Προσθήκη: Ο vrypan έκανε ένα σχόλιο για τους όρους συμμετοχής, αλλά το δαιμόνιό μου ανακάλυψε (στην cosmote τουλάχιστον) οτι δεν ισχύουν... Για ρίξτε μια ματιά στα σχόλια!

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

5 Comments:

Blogger Παναγιώτης Βρυώνης said...

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, αν δεις τους όρους όλων αυτών των "διαγωνισμών", θα δεις ότι κάπου αναφέρεται ότι: "Για την συμμετοχή ΔΕΝ απαιτείται η αγορά του προϊόντος [...] οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να παραλάβει κουπόνι συμμετοχής από τα γραφεία...".

12/08/2005 02:05:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

α-χά!

ο φίλος vrypan ξεσκεπάζει την διαφορά μεταξύ παρανομίας και νομιμότητας...

Βέβαια, οι όροι του διαγωνισμού δεν είναι "εύκαιροι" στα διαφημιστικά σποτ, στις καταχωρήσεις και στα sms που στέλνουν κατά καιρούς...

...αλλά αυτό δεν είναι σκόπιμο, σωστά; :Ρ

Thanks Vrypan!

12/08/2005 02:10:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Παρόλα αυτά, επειδή είμαι μεγάλο γατόνι και δημοσιογραφάρα, ισάξιος του Ευαγγελάτου, ρίχνω μιά ματιά στους όρους συμμετοχής της cosmote, και διαβάζω:


Για να θεωρηθεί κάποιος ως συμμετέχων στο Πρόγραμμα (εφεξής «Συμμετέχων») θα πρέπει, στο πλαίσιο της Υπηρεσίας, και κατά τη Διάρκεια του Προγράμματος, να αποστείλει κενό γραπτό μήνυμα SMS (εφεξής "SMS") στον τετραψήφιο αριθμό 7777. Κάθε Συμμετέχων μπορεί να αποστείλει, κατά τη Διάρκεια του Προγράμματος, όσα SMS επιθυμεί αυξάνοντας κατά τον τρόπο αυτό τις συμμετοχές του στο Πρόγραμμα και τις πιθανότητες να ανακηρυχθεί νικητής. Για κάθε SMS που αποστέλλεται, ο αριθμός κλήσης (MSISDN), μέσω του οποίου αποστάλθηκε το κάθε SMS, θα καταχωρείται στο ηλεκτρονικό σύστημα της COSMOTE (εφεξής «Σύστημα») με δέκα (10) συμμετοχές. Η COSMOTE δύναται, κατά την κρίση της, κατά τη Διάρκεια του Προγράμματος να καθορίσει συγκεκριμένες χρονικές περιόδους μέσα στην ημέρα κατά τις οποίες ο αριθμός κλήσης (MSISDN), μέσω του οποίου αποστάλθηκε το κάθε SMS, θα καταχωρείται στο Σύστημα με περισσότερες των δέκα συμμετοχών και θα υπάρχει ταυτόχρονη ενημέρωση του Συμμετέχοντα με SMS. Ο Συμμετέχων θα μπορεί να πληροφορείται για το σύνολο των συμμετοχών του καθώς και για κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετική με το Πρόγραμμα είτε μέσα από το site της COSMOTE στη διεύθυνση www.cosmote.gr είτε με δωρεάν κλήση στον τετραψήφιο αριθμό 1222 από το κινητό του τηλέφωνο. Για κάθε SMS που αποστέλλει θα λαμβάνει, στο πλαίσιο της Υπηρεσίας, απαντητικό SMS με ενημέρωση σχετική με τον αριθμό 7.


Αυτό που δεν διαβάζω πουθενά, είναι για ...κουπόνια συμμετοχής!

Οπότε, ή γκάφα έκαναν, και είναι παράνομοι, ή κάποιο άλλο παραθυράκι υπάρχει που δεν αντιλαμβάνομαι...

Για ρίξτε μια ματιά και εσείς:

Οροι συμμετοχής για τον διαγωνισμό της Cosmote

12/08/2005 02:19:00 μ.μ.  
Blogger araxtos said...

Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες, αλλά και με τον γράφοντα.

12/08/2005 06:34:00 μ.μ.  
Blogger Rodia said...

SMS=αSήMωSε (κατά την αγαπητή Lefondelair)

12/08/2005 06:45:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!