Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2005

Καλά να 'σαι ρε Κεντέρη, εκεί που βρίσκεσαι...

Αφησα τον Κεντέρη να φύγει.

Για την ιστορία, μου είχαν φέρει (χωρίς να το ξέρουν) σε μία γλάστρα, και ήταν το πρώτο μου οικόσιτο σαλιγκάρι.

Δεν είναι ο Κεντέρης αυτός, αλλά φοβάμαι οτι τα παιδιά της πόλης δεν έχουν ματαξαναδεί σαλιγκάρι, και είπα να χρωματίσω λίγο το άρθρο με μία φωτό


Τι να κάνω, αποφάσισα να τον κρατήσω. Και επειδή το ζωντανό έπρεπε να έχει ένα όνομα (να τον φωνάζω βρε αδελφέ) τον βαφτίσαμε "Κεντέρη".

Όπως έπρεπε.

Αλλά μαζί με αυτό αρχίσανε και οι ευθύνες:

Τι τρώει το ζωντανό;

Εριξα μία ματιά στο internet, ρώτησα δεξιά και αριστερά, στο μαρούλι καταλήξανε όλοι. Του έβαλα ένα φύλλο μαρούλι, αλλά δεν τον είδα κεφάτο.

Υστερα, κοιμότανε. Ρε παιδιά, τον έβλεπες και νύσταζες - βδομάδες ύπνου λέμε τώρα. Βαρεμάρα του κερατά. Αφού να φανταστείτε, δεν ξύπνησε ούτε όταν βάλαμε καφέ (για λίπασμα) στην γλάστρα!

Είπα να του βάλω καμιά τηλεόραση αλλά δεν περίσσευε. Ας ερχότανε, ξέρει που ήτανε.

Και, παιδιά; Σιωπηλός ο Κεντέρης. Μήτε γαύγιζε, μήτε νιαούριζε. Ποτιζότανε κιόλα με την γλάστρα, μία χαρά.

~

Κάποια στιγμή, με τα πολλά, βαρέθηκε ο Κεντέρης. Άρχισε να την πουλεύει. Σαν να λέμε ξεκίνησε σήμερα, σε σε τρείς μέρες έφτασε ένα μέτρο παραπέρα.

Θαύμασα και εγώ την διάθεση για ελευθερία, (τι διάολο λέω, αυτά που βρίζω να τα κάνω; γκουαντάναμο το σπίτι μου, ούτε ο θεός δεν το θέλει) τον ξεκολλήσαμε (η Ελεάνα, γιατί εγώ σιχαινόμουνα ολιγάκι) και τον πήγαμε στο πάρκο.

Μήτε ξέρω την τύχη του, μήτε φωτογραφία δεν κράτησα. Αλλά ρε παιδιά να μου λείπει ο Κεντέρης;

Ητανε κι αυτός μια κάποια λύσις.

~

Την επόμενη φορά πάντως, θα υιοθετήσω μία πέτρα.

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

6 Comments:

Blogger Anna said...

Το γελιο το πολυ το εριξα στην πετρα.

Ειχα δει ενα σκυλο καποτε που φυλαγε την πετρα του με νυχια και με δοντια. Καπως ετσι το φανταζεσαι;

9/26/2005 06:27:00 μ.μ.  
Blogger Beta Blank said...

Χμμ, η πέτρα βέβαια έχει πάντα τον κίνδυνο να σου προκαλέσει σύγχηση. Δε θα ξέρεις ποτέ ποιές είναι η προθέσεις της. Ενώ με τον Κεντέρη ήξερες. Είχε αράξει μέχρι που αποφάσισε να φύγει.

Δεν έχεις καμιά αράχνη σπίτι; Αυτές είναι άψογα κατοικίδια...

9/26/2005 07:37:00 μ.μ.  
Blogger greekgaylolita said...

Μάλλον τον πήρε η WADA για έλεγχο:)

9/26/2005 08:21:00 μ.μ.  
Blogger Νicola Beerman said...

νωστος ειχε για κατοικιδιο εναν αλιγατορα,τον ειχε παρει βρεφος.Οταν εγινε 50 εκατοστα,δεν μπορεις να φανταστεις τη λαχταρα που επερνες οταν εμπαινες στο διαμερισμα του και το εβλεπες φατσα καρτα.

9/28/2005 09:59:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ γέλιο με την πέτρα...

-Δημ

10/05/2005 04:16:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

"Ενα παιδί, γράφει σε ένα μπλογκ για το πετ του: ένα σαλιγκάρι! Το λέει Κεντέρη. Του βάζει μαρούλια να φάει. Το παρακολουθεί να διανύει απόσταση ενός μέτρου σε διάστημα μιας βδομάδας. Γράφει με τρυφερότητα για το σαλιγκάρι του. Και μια μέρα το σαλιγκάρι φεύγει. Και το υπέροχο παιδί κάπως συγκινείται. Το πιστεύετε, λέει, αλλά ο Κεντέρης μού λείπει. Ηταν μια κάποια λύσις. Μήπως να υιοθετήσω μια πέτρα - που είναι πιο σταθερή;"(Tσαγκαρουσιάνος-
Ελευθεροτυπία-09/10/05)

10/08/2005 10:08:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!