Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2005

«The joy of being Swiss»

Ερώτηση: «Μερικά χρόνια πριν, όταν 500.000 παιδιά πέθαναν στο Ιράκ εξαιτίας του εμπάργκο των τροφίμων, η Μάντλεν Ολμπράιτ είχε δηλώσει ότι «πρόκειται για κάτι θλιβερό αλλά άξιζε τον κόπο... Ηταν το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για την αποκατάσταση της δημοκρατίας».

Απάντηση: «Είναι τρομερό! Οταν λένε ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις απώλειες άμαχων πολιτών πρόκειται για απίστευτη υποτίμηση των ανθρώπων του Τρίτου Κόσμου, για ρατσισμό. Είναι απόλυτα αηδιαστικό και ανεύθυνο!».


Τάδε έφη Jean Ziegler από την Ελευθεροτυπία, έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα, αλλά καλά θα κάνω να τον ακούω στο μέλλον...


Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

1 Comments:

Blogger Mikrouli said...

O Καρλ Μαρξ έχει πει ότι "ο επαναστάτης πρέπει να είναι ικανός να ακούει το γρασίδι να φυτρώνει". Ετσι κι εμείς, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να αντιστεκόμαστε συνέχεια στη ζούγκλα του καπιταλισμού, την αμερικανική υπεροψία, τις πολυεθνικές εταιρείες, αυτά τα αποκαλούμενα "τέρατα" που διευθύνουν τον κόσμο. Παντού, παντού στον κόσμο η αντίσταση φυτρώνει σαν το χορτάρι. Μόλις γύρισα από την Ινδία όπου οι συνθήκες είναι φρικτές, αλλά υπάρχουν κινήματα χωρικών, ανταρτών, ανθρώπων που υπερασπίζονται τη γη, το ίδιο και στη Λατινική Αμερική, και όλα τούς είναι εντελώς καινούργια. Εξω από την Αριστερά, έξω από τα συνδικάτα, έξω από τις κλασικές μορφές αντίστασης. Μια ακαθόριστη αδελφότητα της νύχτας που ετοιμάζεται να ξεπροβάλει μέσα από τα ερείπια του έθνους-κράτους και να αμφισβητήσει εκ βάθρων την αυτοκρατορία των αρπακτικών... (Ζαν Ζιγκλέρ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/09/2005)

9/19/2005 08:09:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!