Δευτέρα, Μαΐου 30, 2005

Αξία οπτικής και περιεχομένου

Πολλές φορές ξεκίνησα να φτιάχνω έναν δικτυακό τόπο, ή ένα e-book. Το να βρω τα εργαλεία για να τα φτιάξω ήταν μία ενδιαφέρουσα πρόκληση, καθώς είμαι ελαφρώς... ψαχτάκιας.

Μετά όμως έμενε το σημαντικό: δεν είχα θέμα.

Αντε και έχεις το εργαλείο για να φτιάξεις το πιο υπέροχο website ή την πιο καταπληκτική παρουσίαση. Αντε και βρήκες το κατάλληλο περιβάλλον, το ομορφότερο σχέδιο, την αρτιότερη εικόνα.

Αντε και τα 'χεις όλα αυτά.

Είναι άχρηστα αν δεν έχεις κάτι να πεις.


Το βασικότερο, πάντα, ήταν η ιδέα.

Το περιτύλιγμα, προφανώς έχει σημασία. Παραθέτω ένα παράδειγμα:




Και τα δύο προγράμματα φτιάχνουν ημερολόγια για να κρατάς σημειώσεις.

Είναι πιο ελκυστικό να δουλέψεις με το ομορφότερο από τα δύο, πιστεύοντας (κι όχι πάντα άδικα) οτι είναι το πιο προσεγμένο.

*

Υποπτεύομαι οτι αντίστοιχα με τα προγράμματα ή τις παρουσιάσεις, με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις: Πρώτα δοκιμάζεις τα δωρεάν. Υστερα οδηγείσαι στα καλύτερα απο αυτά επιλέγοντας αυτά που σε ελκύουν στο μάτι.

Στο τέλος καταλήγεις σε αυτά που καλύπτουν τις περισσότερες απο τις ανάγκες σου.


Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

5 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

και μετά θέλεις να αναβαθμίζεις συνεχώς στις καινούριες εκδόσεις...

5/30/2005 03:51:00 μ.μ.  
Blogger Phantasmak said...

"Είναι πιο ελκυστικό να δουλέψεις με το ομορφότερο από τα δύο, πιστεύοντας (κι όχι πάντα άδικα) οτι είναι το πιο προσεγμένο."

Και μετά μου κατηγοράνε τη Microsoft. όχι, δεν τα παίρνω απ' αυτή αλλά τα προιόντα της τα βρίσκω ομορφότερα και τα τελευταία 4 χρόνια έχει βελτιωθεί και το interface της και οι λειτουργίες των προγραμμάτων της.

5/30/2005 05:10:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Απευθύνομαι σε εσάς για βοήθεια στην εύρεση του παιδιού μου που εξαφανίστηκε εχτές το απόγευμα από το σπίτι του στην Αθήνα.

Το όνομα του είναι Γιώργος Μεσσήνης και είναι έντεκα χρονών

Παρακαλώ βρείτε την φωτογραφία του συννημενη σε αυτό το μήνυμα



Σας Ευχαριστώ για την προσοχή σας





http://news.pathfinder.gr/announcements/lost_child.html



Θεόδωρος Μεσσήνης

Μηχανικός Συστημάτων

FIBER Systems & Networks ΑΕ

ΑΓ. Γλυκερίας 17

111 47 Γαλάτσι

Τηλ.: 210 21.37.500, 210- 210-7780488

Fax: 210 21.37.537

GSM: +30693703404

e-mail: messinis@fiber.gr

5/30/2005 08:35:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

phantasmak said:
"Και μετά μου κατηγοράνε τη Microsoft. όχι, δεν τα παίρνω απ' αυτή αλλά τα προιόντα της τα βρίσκω ομορφότερα και τα τελευταία 4 χρόνια έχει βελτιωθεί και το interface της και οι λειτουργίες των προγραμμάτων της."

Προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει Macintosh. :)

Δημήτρης Γλέζος

5/30/2005 11:44:00 μ.μ.  
Blogger Provato said...

...αγαπητέ αρκούδε! Θα μπορούσες ίσως με τον σαφή και κατανοητό τρόπο ακόμα και για έναν άσχετο με την τεχνολογία όπως εγώ που έχεις να μας, μου (...) πεις πως μπορώ να κάνω Links τραγουδιών ή ήχων στο blog μου; Όποτε έχεις χρόνο και αν μπορείς βεβαίως (εννοώ, δεν θα παρεξηγηθώ αν δεν απαντήσεις λόγω χρόνου...) χίλια ευχαριστώ!

5/31/2005 05:56:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!