Παρασκευή, Μαΐου 20, 2005

Ελα στην παρέα μας φαντάρε.

Ντροπή.

[...] Η επιτροπή επανεξέτασε την κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή σχετικά με το πρόβλημα που είχε δηλώσει ότι αντιμετώπιζε και βάσει του οποίου είχε τύχει απαλλαγής στράτευσης (κατηγορία γιώτα-5) και απεφάνθη ότι ο Αντώνης Ρέμος είναι κατάλληλος να στρατευθεί (κατηγορία γιώτα-1). [...] Εφόσον στρατολογικά ο Αντώνης Ρέμος θεωρηθεί 35 ετών, θα υπηρετήσει 45 ημέρες και θα εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του προς 810 ευρώ το μήνα. [...]

'Ολο το άρθρο εδώ.

Καταλαβαίνω πλήρως γιατί πρέπει να παρουσιαστεί και να υπηρετήσει 45 ημέρες, αν ο κανονισμός επιτρέπει στους 35χρονους να υπηρετούν κάτω απο αυτές τις συνθήκες.

Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω, επιτρέψτε μου, ειναι ΓΙΑΤΙ αφού παρουσίασε ΨΕΥΤΙΚΑ στοιχεία, δεν περνάει απο στρατοδικείο.

Δεν μιλάμε για ανυπότακτο, μιλάμε για ψεύτικα στοιχεία.

Και με ξέρετε τώρα δα, δεν είμαι κανένας στρατόκαυλος, να μιλάω για πατρίδες, στρατούς και καθήκοντα...

..άλλο που σ΄αυτήν την περίπτωση θα μπορούσα.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, είναι η θητεία των 45 ημερών: δηλαδή μετά απο αυτό, θα θεωρείτε νόμιμος; Καθάρισε;

Έκανε το στρατιωτικό του όπως και οι υπόλοιποι;

Με ενοχλεί (ως πολίτη) να με κοροϊδεύουν στα μούτρα μου.

Το ξαναλέω: Ντρο-πή.

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

15 Comments:

Blogger Roark said...

Δεν είναι ζήτημα στρατοκαυλίασης. Είναι ζήτημα ισονομίας.

Είναι πράγματι προσβολή σε όλους εμάς που δεν τρέξαμε να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας (όσο και αν διαφωνούμε με αυτές).

Όσο θα υπάρχει δοτή εξουσία, κάποιοι θα είναι πιο ίσοι από τους ίσους.

5/20/2005 07:42:00 μ.μ.  
Blogger Oneiros said...

Ούτε ο πρώτος θα είναι ούτε ο τελευταίος. Εμείς είμαστε οι μλκς που κάναμε 18 μήνες στρατό, λες και περίσσευαν απ' τη ζωή μας. Μπορώ παρακαλώ να εξαγοράσω το υπόλοιπο της θητείας μου σαν έλληνας πολίτης;

5/20/2005 09:19:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Επειδή λείπω από την Ελλάδα μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε ακριβώς γιατί ένας άνθρωπος 35 χρονών είχε καταφέρει να αποφύγει το στρατό για τόσο καιρό; Έκανε διδακτορικό μήπως; Και εκτός των άλλων 810 ευρώ το μήνα; Αυτά τα βγάζει ένας τραγουδιστής (δεν ξέρω αν είναι γνωστός ή όχι) σε μία βραδυά για πλάκα... Δεν θα έπρεπε να είναι κατά κάποιο τρόπο ποσοστό του εισοδείματος του η "τιμωρία" του;

5/21/2005 12:40:00 π.μ.  
Blogger Stefanos said...

Εγώ που υπηρετώ αυτή τη στιγμή νευριάζω ακόμα περισσότερο με κάτι τέτοια.

Και να υπηρετούσε όμως όλη τη θητεία τι θα άλλαζε νομίζεις? Θα ήταν στην αεροπορική βάση του ελληνικού και θα έκανε 1 υπηρεσία της 15 μέρες το πολύ.

Θεωρώ ότι ο ελληνικός στρατός είναι το άκρον άωτον της αδικίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τι να λέμε τώρα..

5/21/2005 06:45:00 μ.μ.  
Blogger PsyxiatroZ said...

stelec συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... 3 υπηρεσίεζ θα κάνει και θα την κάνει...

5/21/2005 07:46:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Αγαπητέ Berry, αντιλόγου συνέχεια:

Σου θυμίζω τι έγραφα:

"Καταλαβαίνω πλήρως γιατί πρέπει να παρουσιαστεί και να υπηρετήσει 45 ημέρες, αν ο κανονισμός επιτρέπει στους 35χρονους να υπηρετούν κάτω απο αυτές τις συνθήκες.

Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω, επιτρέψτε μου, ειναι ΓΙΑΤΙ αφού παρουσίασε ΨΕΥΤΙΚΑ στοιχεία, δεν περνάει απο στρατοδικείο."

Παίρνεις το θέμα μου και το θέτεις στην προσωπική σου βάση: σωστά, καθώς όλοι μας εξ ιδίων κρίνουμε τα αλλώτρια.

Αλλά το θέμα μου ήταν: ΓΙΑΤΙ δεν πήγε στρατοδικείο ΑΝ παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία;

*

Ομως, ειρήσθω εν παρώδω, έχω μία σοβαρή αντίρρηση για τον επίλογό σου:

"Σήμερα όπως είναι τα πράγματα (δηλαδή πολύ χαλαρά) στρατό πάει όποιος θέλει να έχει δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο ή όποιος πραγματικά γουστάρει. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς μαλάκες ή λάθος ενημερωμένοι. "

Εδώ είμαι κάθετα αντίθετος. Διότι αν μία θητεία εξαγοράζεται με 18-19 χιλιάδες ευρά, κατά δήλωσή σου, ΤΟΤΕ ο στρατός είναι μέρος που υπηρετούν:

- οι μαλάκες,
- οι λάθος ενημερωμένοι
- ΚΑΙ οι άνθρωποι που ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν τόσα λεφτά.

ΤΟΤΕ η μη-θητεία γίνεται προνόμιο των πλουσίων,

ΤΟΤΕ οι φτωχοί, ανεξαρτήτως αν και αυτoί έχουν γυναίκα και παιδί και δουλειά, είναι υποχρεωμένοι να πάνε φαντάροι και να καταστρέψουν όλα αυτά που σωστά θεωρείς σημαντικά.

Αυτό, θα μου επιτρέψεις να σου πω, θεωρώ οτι είναι αντισυνταγματικό, και θα έπρεπε να καταργηθεί άμεσα: αν αυτός, ο φτωχότερος όλων, δεν μπορεί να αποφύγει την θητεία, τότε όλοι μας θα έπρεπε να είμαστε υποχρεωμένοι να την την κάνουμε, μαζί του.

Και αυτή είναι άποψη ενός ανθρώπου που δεν καλοπέρασε καθόλου στην θητεία, του σε διαβεβαιώ.

5/24/2005 01:26:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Filaraki, an esy eixes paei fantaros (kai den kseplhrwnes thn 8hteia soy opws kaneis twra) kai eprepe na parathseis gynaika kai paidia kai doyleia, opws kanei olos o kosmos poy den toy perisseyoyn ta xiliarika, den 8a milages etsi twra, swsta;

Kai an ekei poy fylages skopia sta katsabraxa anarwtiwsoyn pou einai kai pws ta pernaei h gynaika soy, 8a se enoiaze kai me to parapanw poso makrya 8a paei h balitsa.

Mhn gelas ayta poy den pernas elege h giagia moy...

5/24/2005 02:39:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Να μου επιτρέψεις berry, αλλά "τσου":

- Η πρότασή σου περιλαμβάνει παρανομία, πράγμα που οδηγεί σε αυτό που ποιό κάτω ονομάζεις "ελλάδα είμαστε". Αντιλέγω: αν ένας νόμος είναι λάθος, τον διορθώνουμε, δεν τον παρακάμπτουμε.

- "Η σιγουριά και το ραχάτι" του δημοσίου δεν είναι ούτε αυτονόητα (μπορώ να σου δείξω δημόσιους υπαλλήλους που δουλεύουν 2 περισσότερο απο σενα και μένα), ούτε εσαεί υπολογιζόμενα: αν αύριο πάψει η "σιγουριά";

- Στρατό έχουν κάνει όλοι (σχεδόν) οι έλληνες άντρες. ΔΕΝ είναι στο δημόσιο όλοι οι έλληνες άντρες. Συνεπώς, υπεραπλουστεύουμε δύο όχι τόσο σχετικές μεταξύ τους διαδικασίες.

- Τέλος, αδιαφορώ αν είμαι στο "Ελάντα". Απαιτώ ισονομία και τήρηση των νόμων και της τάξης, συνεπώς δεν συγχωρώ και αδιαφορώ για το πόσο μακρυά πάει η βαλίτσα.

Ας πάει όσο μακρυά χρειάζεται. Η λογική του "δεν βαριέσαι" δεν καλυτερεύει απολύτως τίποτα.

5/24/2005 02:40:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

5/24/2005 02:42:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

You are missing the point: alloi den mporoun na pane sto ekswteriko, me thn idia logikh pou den mporoun na dwsoun ta xiliarika.

The point is oti esy poy mporeis, mhn gelas autous poy den mporoun.

Mporei na isoun sthn 8esh tous.

Thats all.

5/24/2005 03:39:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Berry, read your post again:

Πρόσφατος νόμος λέει ότι αν είσαι ανυπότακτος και πάνω από 35 ετών τότε μπορείς να υπηρετήσεις τη βασική εκπαίδευση (οι 45 μέρες) και να πληρώσεις το υπόλοιπο της θητείας (όπου υπόλοιπο λογίζονται οι 24 μήνες και όχι οι 12). Συνολικά σου βγαίνει γύρω στα 18 με 19 χιλ. ευρά.

akoma kai an gyriseis meta apo 40 xronia, pali 8a prepei na ta skaseis...

An ta 'xeis kalos. Alloi den ta 'xoun.

5/24/2005 05:36:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ειπωθηκαν μερικα ενδιαφεροντα πραγματα στα σχολια και θα ηθελα να τα τονισω.
Καταρχην καποιες πληροφοριες για μενα. Ειμαι 31 χρονων δεν εχω παει φανταρος, αλλα δεν ειμαι ανυποτακτος (ακομη), ζω και εργαζομαι στην Αυστραλια και επισης εζησα και σπουδασα (μεταπτυχιακα) στην Αμερικη.

Αρκουδε συμφωνω μαζι σου για την αντιμετωπιση της παρανομιας. Πρεπει να φωναζουμε, ΠΡΕΠΕΙ να τα παιρνουμε στη κρανα (τουλαχιστον) ακομα και αν δεν επηρεαζουμε αμεσα καταστασεις. Ετσι απαιτουμε την αλλαγη. Αλλιως μαυρο φιδι που μας εφαγε. Τα πραγματα βεβαια δεν θα αλλαξουν συντομα και εμεις θα στεναχωριομαστε και θα θυμωνουμε με διάφορα, αλλα τουλαχιστον θα υπαρχει η σωστη δυναμικη, ωστε να συγκρατηθουν καπως τα πραγματα και σιγα σιγα (αν ευθυγραμιστουν και αλλοι παραγοντες) να αλλαξουν.

Τωρα σε αυτα που ελεγε ο Berry.
Καταρχην τα δεδομενα που αναφερει για τους νομους ειναι σωστα (διαβαστε προσεκτικα για να ενημερωθειτε). Οι μετεπειτα αποψεις του (περι επιλογης μας να παμε στρατο και οχι αναγκασμου) ακουγονται ακραιες αλλα εχουν καποια βαση. Αυτα δεν συμβαινουν ακριβως σημερα (λογω ισως αδρανειας και ελλειψης ενημερωσης)αλλα οπως τονιζει ο Berry θα ειναι ολο και πιο συχνο φαινομενο στο μελλον. Η προχειρη αναλυση του ποσοι παρουσιαζονται εχει βαση αλλα δεν γνωριζω την ακριβεια των δεδομενων. Το θεμα ειναι οτι σιγα σιγα ολο και πιο πολλοι θα βλεπουν μεσω παραδειγματων οτι ο στρατος ισως ειναι καποιου ειδους επιλογη.
Ακομα κι για αυτους που μενουν στην Ελλαδα (για το εξωτερικο ειναι κοινος τοπος πια). Να ξεκαθαρισω οτι δεν μιλαω για χρηματα εδω περα. Αυτοι που δεν θα πηγαινουν θα ειναι παράνομοι (και οι νομιμοι θα πρεπει να φωναζουν). Μετα τα 35 ΔΕΝ θα πληρωνουν για να εξαγορασουν την θητεια τους. Ποιος εχει τα λεφτα? οι περισοτεροι ανυποτακτοι του εξωτερικου που γνςριζω δεν θελουν πληρωσουν και ας παιρνουν αρκετα καλους μισθους τωρα. Μετα τα 45 (οριο στρατευσιμης ηλικιας) θα ειναι και τελειως νομιμοι αυτοι που θα κανουν την "επιλογη" να μην πανε στρατο. Θα μου πειτε βεβαια αν το φαινομενο ειναι μαζικο και δεν εχουμε φανταρους θα αρχισει κυνηγι οποτε θα ειναι δυσκολο να εισαι ανυποτακτος στην Ελλαδα. Απο την αλλη ισως καταργηθει η υποχρεωτικη στρατευση μια ωρα αρχιτερα. Καιρος ειναι πια.
Αυτο που ηθελα να τονιζω ειναι οτι τα πραγματα στον στρατο ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα τελεταια χρονια και καλο ειναι να εχουμε τα μυαλο μας ανοικτο να δουμε προς τα που πανε.

Τελος και κατι για να τσιγκλισω παραπανω τον Αρκουδο :-) Ετυχε να ειμαι στην Ελλαδα αυτες τις μερες και ακουσα δηλωσεις Ρεμου στην τηλεοραση (βγαινοντας απο το νοσοκομειο μετα απο τις απαραιτητες εξετασεις για τον στρατο). Ειπε εν ολιγοις ποσο χαρουμενος (sic!) ειναι που παει στρατο και ποσο περηφανος!!!
Τα πηρα τελειως! Κανε την πουστια σου ρε φιλε αλλα μην μας εχεις για τελειως μαλακες. ΣΥΜΑΖΕΨΟΥ!!!

Θανασης

5/24/2005 11:27:00 μ.μ.  
Blogger libertarian said...

Πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση, όπως έγινε και στην Ιταλία πρόσφατα. Απλά χρησιμοποιούν τους πολίτες ως τσάμπα δούλους.

5/25/2005 11:44:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πως άνθρωποι κατά τ'άλλα εξαιρετικά ευφυείες και εύγλωτοι καταφέρνουν να χάνουν εντελώς το νόημα ενός επιχειρήματος:

Πώς πήγαμε από το πολύ συγκεκριμένο και εύστοχο ερώτημα του αρκούδου περί έλλειψης ισονομίας και αξιοκρατίας και του θυμού του γι'αυτό, στο 'ο στρατός είναι μαλακία και πρέπει να καταργηθεί', 'όποιος δεν καταλαβαίνει πως μπορείς πολύ εύκολα και χαλαρά να το αποφύγεις αν είσαι εντός/εκτός Ελλάδας είναι μαλάκας', κτλ

Κύριοι, sorry, αλλά είστε μάλλον... εκτός θέματος.

Το οτι μπορείς με φράγκα ή χωρίς να τη σκαπουλάρεις, το οτι είναι τουλάχιστον κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά απαράδεκτο να μη συζητείται η χρησιμότητα/βιωσιμότητα/ορθότητα της συνέχισης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα του σήμερα και το οτι - για άλλη μια φορά - το δημόσιο δείχνει περίτρανα την ανικανότητα/άρνησή του να εφαρμόσει τους νόμους σοβαρά και για ΟΛΟΥΣ είναι δόκιμα ερωτήματα και τοποθετήσεις αλλά ΔΕΝ είναι αυτά που έλεγε ο αρκούδος.

Συγχωρέστε μου την αυξημένη ευαισθήσια στο θέμα, αλλά βγαίνει ο νομικός από μέσα μου - και ας είμαι γυναίκα, και ας δε ζω στο Ισραήλ και άλλα τέτοια όμορφα.
Και, στην τελική, τί κρίμα να ζούμε (ζείτε, μάλλον - γιατί ούτε κι εγώ ζω στην Ελλάδα) σε μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ανδρών είναι μαλάκες και μένουμε με μια χούφτα μόνο έξυπνους...

Come on!

5/30/2005 03:08:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτα που ελεγα οτι ο στρατος μπορει να αντιδρασει οσον οφορα τους ανυποτακτους εσωτερικου, ιδου:

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18254&m=N10&aa=2

Δημητρα, ναι, η συζητηση εφυγε απο το αρχικο θεμα αλλα ποιος ειπε οτι επρεπε να την κρατησουμε μονο εκει. Ο καθενας βλεπει τα πραγματα απο την δικια του οπτικη γωνια και μπορει να βαλει βαρος καπου αλλου, αλλαζοντας την ροη. Εγω ας πουμε σχολιασα επειδη βρηκα καποια ενδιαφεροντα σημεια σε αυτα που ελεγε ο berry. Ο αρκουδος (επειδη δικο του ειναι το ιστολογιο) μπορει να κρινει ακαταλληλα τα σχολια ή να βαρεθει καποια στιγμη και να μας πει "guys, take it outside".

Οριστε μας, ξεφυγα παλι "φιλοσοφιάζοντας" ! :-)

Θανασης

6/04/2005 09:41:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!