Παρασκευή, Μαΐου 20, 2005

Ελα στην παρέα μας φαντάρε.

Ντροπή.

[...] Η επιτροπή επανεξέτασε την κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή σχετικά με το πρόβλημα που είχε δηλώσει ότι αντιμετώπιζε και βάσει του οποίου είχε τύχει απαλλαγής στράτευσης (κατηγορία γιώτα-5) και απεφάνθη ότι ο Αντώνης Ρέμος είναι κατάλληλος να στρατευθεί (κατηγορία γιώτα-1). [...] Εφόσον στρατολογικά ο Αντώνης Ρέμος θεωρηθεί 35 ετών, θα υπηρετήσει 45 ημέρες και θα εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του προς 810 ευρώ το μήνα. [...]

'Ολο το άρθρο εδώ.

Καταλαβαίνω πλήρως γιατί πρέπει να παρουσιαστεί και να υπηρετήσει 45 ημέρες, αν ο κανονισμός επιτρέπει στους 35χρονους να υπηρετούν κάτω απο αυτές τις συνθήκες.

Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω, επιτρέψτε μου, ειναι ΓΙΑΤΙ αφού παρουσίασε ΨΕΥΤΙΚΑ στοιχεία, δεν περνάει απο στρατοδικείο.

Δεν μιλάμε για ανυπότακτο, μιλάμε για ψεύτικα στοιχεία.

Και με ξέρετε τώρα δα, δεν είμαι κανένας στρατόκαυλος, να μιλάω για πατρίδες, στρατούς και καθήκοντα...

..άλλο που σ΄αυτήν την περίπτωση θα μπορούσα.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, είναι η θητεία των 45 ημερών: δηλαδή μετά απο αυτό, θα θεωρείτε νόμιμος; Καθάρισε;

Έκανε το στρατιωτικό του όπως και οι υπόλοιποι;

Με ενοχλεί (ως πολίτη) να με κοροϊδεύουν στα μούτρα μου.

Το ξαναλέω: Ντρο-πή.

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

22 Comments:

Blogger Roark said...

Δεν είναι ζήτημα στρατοκαυλίασης. Είναι ζήτημα ισονομίας.

Είναι πράγματι προσβολή σε όλους εμάς που δεν τρέξαμε να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας (όσο και αν διαφωνούμε με αυτές).

Όσο θα υπάρχει δοτή εξουσία, κάποιοι θα είναι πιο ίσοι από τους ίσους.

5/20/2005 07:42:00 μ.μ.  
Blogger Oneiros said...

Ούτε ο πρώτος θα είναι ούτε ο τελευταίος. Εμείς είμαστε οι μλκς που κάναμε 18 μήνες στρατό, λες και περίσσευαν απ' τη ζωή μας. Μπορώ παρακαλώ να εξαγοράσω το υπόλοιπο της θητείας μου σαν έλληνας πολίτης;

5/20/2005 09:19:00 μ.μ.  
Anonymous tt said...

Επειδή λείπω από την Ελλάδα μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε ακριβώς γιατί ένας άνθρωπος 35 χρονών είχε καταφέρει να αποφύγει το στρατό για τόσο καιρό; Έκανε διδακτορικό μήπως; Και εκτός των άλλων 810 ευρώ το μήνα; Αυτά τα βγάζει ένας τραγουδιστής (δεν ξέρω αν είναι γνωστός ή όχι) σε μία βραδυά για πλάκα... Δεν θα έπρεπε να είναι κατά κάποιο τρόπο ποσοστό του εισοδείματος του η "τιμωρία" του;

5/21/2005 12:40:00 π.μ.  
Blogger stelec said...

Εγώ που υπηρετώ αυτή τη στιγμή νευριάζω ακόμα περισσότερο με κάτι τέτοια.

Και να υπηρετούσε όμως όλη τη θητεία τι θα άλλαζε νομίζεις? Θα ήταν στην αεροπορική βάση του ελληνικού και θα έκανε 1 υπηρεσία της 15 μέρες το πολύ.

Θεωρώ ότι ο ελληνικός στρατός είναι το άκρον άωτον της αδικίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τι να λέμε τώρα..

5/21/2005 06:45:00 μ.μ.  
Blogger PsyxiatroZ said...

stelec συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... 3 υπηρεσίεζ θα κάνει και θα την κάνει...

5/21/2005 07:46:00 μ.μ.  
Blogger joan collins said...

Ο ψώλεμος ξαναρχίζει. Μπαμ, χυσ, μπανγκ!
Ο κύριος αρχίδας και η δεσποινίς μουνού είναι βιότυποι που έχουν κατακλύσει την ξεκωλιάρα blogόσφαιρα, με αποτέλεσμα όλο το σύστημα να είναι γεμάτο από κωλοτρυπιδιάρικο γράψιμο. Όποιος γαμεί και γαμεί καλά ξαναγαμεί προσπαθώντας να σκίσει πάντα καλύτερα. Έτσι καταλήγουμε στο ότι κανένας δεν ψωλοχύνει τις δεσποινίδες μουνού αφού όλοι οι αρχίδες αντί να ματώνουν μουνότριχες, πρήζουν το μεσαίο δάχτυλο βαρώντας μαλακία με το ποντίκι τους. Η μπλογκόσφαιρα είναι αγαμήτου! Εκτός από τον κύριο αρχίδα και τη δεσποινίδα μουνού σε αυτό το ψηφιακό μπουρδελάκι με την ελληνική σημαία συναντούμε φιλοποιήμονα πουστράκια, γαμιολοκαβλιάρηδες εστέτ γραφιστικών παπαριών, κωλάντερα δημοσιογράφους που αντί να χύσουν τη μάπα του εκδότη τους και να βάλουν νέφτι στην τρυπούλα του εμπορικού διευθυντή τους βγάζουν τα εσώψυχα μαλακομπουκώματά τους εκλιπαρώντας δήθεν για συγχώρεση αλλά κατά βάθος προσμένουν να γίνουν κάποτε αυτοί αρχηγοί. Της πούτσας εννοείται, αφού μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το χέρι τους. Όμως ο Γκουσγκούνης είναι εδώ. Ο Γκουσγκούνης βλέπει, συστήνει γερό ΄κράτημα γιατί θα σπρώξει. Το υπερκαβλί μου ήδη σας γαμά το μυαλό και τις μπλογκοφωλιές σας χύνοντάς τες σε σημείο που να γίνουν άσπρες από το σπέρμα. Το σκατομένο κωλοτρυπίδι μου έχει την ίδια αξία με τις παπαρολογίες σας. Τα υπερτροφικά παπάρια μου ρουφιούνται το ίδιο αδυσώπητα όπως οι μεταξύ σας δήθεν επικοινωνίες. Μπλόγκερς γαμιόλια είμαι εδώ και πάλι για να σας ξεφτυλίσω. Το χύσι μου θα το βαφτίσετε troll. Το σπέρμα μου δε θα θελήσετε να το καταπιείτε. Όμως με το ζόρι θα σας πασαλείψω. Κλαμπανάρχιδα! Ο πόλεμος ξαναρχίζει. Θα σας σκίσω.

5/22/2005 04:12:00 μ.μ.  
Blogger berry said...

Στο φίλο που ρώτησε πως γίνεται κάποιος να υπηρετήσει μόνο 45 μέρες και να καθαρίσει η απάντηση είναι ότι γίνεται και είναι και απολύτως νόμιμο. Πρόσφατος νόμος λέει ότι αν είσαι ανυπότακτος και πάνω από 35 ετών τότε μπορείς να υπηρετήσεις τη βασική εκπαίδευση (οι 45 μέρες) και να πληρώσεις το υπόλοιπο της θητείας (όπου υπόλοιπο λογίζονται οι 24 μήνες και όχι οι 12). Συνολικά σου βγαίνει γύρω στα 18 με 19 χιλ. ευρά. Στην πράξη είναι τα λεφτά για το μισθό+ασφάλιση ενός μόνιμου φαντάρου για ένα χρόνο. Δηλαδή "νοικιάζεις" κάποιον άλλο να κάνει τη θητεία για σένα.
Όσο για αυτός που αυτοσαρκάζονται ως μαλάκες που υπηρετήσαν να πω τα εξής:
Είμαι ανυπότακτος 31 ετών. Έχω τη δουλειά μου και την καριέρα μου στο εξωτερικό. Έχω γυναίκα και σύντομα παιδί. Αν τα παρατήσω όλα αυτά για να πάω 12 μήνες φαντάρος (τόσο θα κάνω) η πατρίδα θα μου προσφέρει ασφάλεια για τη γυναίκα μου και το παιδί μου; Θα μου εγγυηθεί ότι μετά το στρατό θα μου βρει ανάλογη δουλειά (γιατί αυτή που έχω πρέπει να την παρατήσω για να υπηρετήσω την πατρίδα) μετά τη θητεία για να μπορώ να συντηρώ την οικογένειά μου; ΌΧΙ. Άρα θα είμουν ή δε θα είμουν μαλάκας αν τα παρατούσα όλα για να υπηρετήσω τη μαμά πατρίδα;
Η άποψή μου για το στρατό είναι η εξής. Σήμερα όπως είναι τα πράγματα (δηλαδή πολύ χαλαρά) στρατό πάει όποιος θέλει να έχει δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο ή όποιος πραγματικά γουστάρει. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς μαλάκες ή λάθος ενημερωμένοι.

5/24/2005 12:36:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Αγαπητέ Berry, αντιλόγου συνέχεια:

Σου θυμίζω τι έγραφα:

"Καταλαβαίνω πλήρως γιατί πρέπει να παρουσιαστεί και να υπηρετήσει 45 ημέρες, αν ο κανονισμός επιτρέπει στους 35χρονους να υπηρετούν κάτω απο αυτές τις συνθήκες.

Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω, επιτρέψτε μου, ειναι ΓΙΑΤΙ αφού παρουσίασε ΨΕΥΤΙΚΑ στοιχεία, δεν περνάει απο στρατοδικείο."

Παίρνεις το θέμα μου και το θέτεις στην προσωπική σου βάση: σωστά, καθώς όλοι μας εξ ιδίων κρίνουμε τα αλλώτρια.

Αλλά το θέμα μου ήταν: ΓΙΑΤΙ δεν πήγε στρατοδικείο ΑΝ παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία;

*

Ομως, ειρήσθω εν παρώδω, έχω μία σοβαρή αντίρρηση για τον επίλογό σου:

"Σήμερα όπως είναι τα πράγματα (δηλαδή πολύ χαλαρά) στρατό πάει όποιος θέλει να έχει δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο ή όποιος πραγματικά γουστάρει. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς μαλάκες ή λάθος ενημερωμένοι. "

Εδώ είμαι κάθετα αντίθετος. Διότι αν μία θητεία εξαγοράζεται με 18-19 χιλιάδες ευρά, κατά δήλωσή σου, ΤΟΤΕ ο στρατός είναι μέρος που υπηρετούν:

- οι μαλάκες,
- οι λάθος ενημερωμένοι
- ΚΑΙ οι άνθρωποι που ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν τόσα λεφτά.

ΤΟΤΕ η μη-θητεία γίνεται προνόμιο των πλουσίων,

ΤΟΤΕ οι φτωχοί, ανεξαρτήτως αν και αυτoί έχουν γυναίκα και παιδί και δουλειά, είναι υποχρεωμένοι να πάνε φαντάροι και να καταστρέψουν όλα αυτά που σωστά θεωρείς σημαντικά.

Αυτό, θα μου επιτρέψεις να σου πω, θεωρώ οτι είναι αντισυνταγματικό, και θα έπρεπε να καταργηθεί άμεσα: αν αυτός, ο φτωχότερος όλων, δεν μπορεί να αποφύγει την θητεία, τότε όλοι μας θα έπρεπε να είμαστε υποχρεωμένοι να την την κάνουμε, μαζί του.

Και αυτή είναι άποψη ενός ανθρώπου που δεν καλοπέρασε καθόλου στην θητεία, του σε διαβεβαιώ.

5/24/2005 01:26:00 μ.μ.  
Blogger berry said...

Αυτό που λέω είναι ότι μπορείς να συνεχίσεις να ζεις και εντός ελληνικών συνόρων χωρίς να πας φαντάρος ούτε και να πληρώσεις, αρκεί να μη θες να δουλέψεις στο δημόσιο τομέα. Κανείς δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει (προσωπικά είμουν εντός συνόρων όταν η αστυνομία με έψαχνε να μου παραδώσει το "προσκλητήριο". Απλώς λες του γονείς σου να δηλώσουν ότι είσαι στο εξωτερικό και άγνοια για το που ακριβώς βρίσκεσαι και τελείωσες). Αυτό εννοώ όταν λέω ότι τα πράγματα είναι χαλαρά. Όσο για την ισονομία... αν κάποιος γουστάρει τη σιγουριά και το ραχάτι του δημοσίου κάτι πρέπει να πληρώσει να γι' αυτό. Σωστά;
Όσο για τον λαϊκό αηδό....Αν έπρεπε να περάσει αυτός από στρατοδικείο για πλαστά χαρτιά θα έπρεπε να περάσουν και αυτοί που του τα έδωσαν και ίσως και αυτοί που τα δέχτηκαν. Δηλαδή πάει μακριά η βαλίτσα. Μην κάνουμε σαν να ανακαλύψαμε την αμερική. Στην ελλάδα είμαστε.

5/24/2005 01:43:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Filaraki, an esy eixes paei fantaros (kai den kseplhrwnes thn 8hteia soy opws kaneis twra) kai eprepe na parathseis gynaika kai paidia kai doyleia, opws kanei olos o kosmos poy den toy perisseyoyn ta xiliarika, den 8a milages etsi twra, swsta;

Kai an ekei poy fylages skopia sta katsabraxa anarwtiwsoyn pou einai kai pws ta pernaei h gynaika soy, 8a se enoiaze kai me to parapanw poso makrya 8a paei h balitsa.

Mhn gelas ayta poy den pernas elege h giagia moy...

5/24/2005 02:39:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Να μου επιτρέψεις berry, αλλά "τσου":

- Η πρότασή σου περιλαμβάνει παρανομία, πράγμα που οδηγεί σε αυτό που ποιό κάτω ονομάζεις "ελλάδα είμαστε". Αντιλέγω: αν ένας νόμος είναι λάθος, τον διορθώνουμε, δεν τον παρακάμπτουμε.

- "Η σιγουριά και το ραχάτι" του δημοσίου δεν είναι ούτε αυτονόητα (μπορώ να σου δείξω δημόσιους υπαλλήλους που δουλεύουν 2 περισσότερο απο σενα και μένα), ούτε εσαεί υπολογιζόμενα: αν αύριο πάψει η "σιγουριά";

- Στρατό έχουν κάνει όλοι (σχεδόν) οι έλληνες άντρες. ΔΕΝ είναι στο δημόσιο όλοι οι έλληνες άντρες. Συνεπώς, υπεραπλουστεύουμε δύο όχι τόσο σχετικές μεταξύ τους διαδικασίες.

- Τέλος, αδιαφορώ αν είμαι στο "Ελάντα". Απαιτώ ισονομία και τήρηση των νόμων και της τάξης, συνεπώς δεν συγχωρώ και αδιαφορώ για το πόσο μακρυά πάει η βαλίτσα.

Ας πάει όσο μακρυά χρειάζεται. Η λογική του "δεν βαριέσαι" δεν καλυτερεύει απολύτως τίποτα.

5/24/2005 02:40:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

5/24/2005 02:42:00 μ.μ.  
Blogger berry said...

anonymous
δεν ξεπληρώνω τίποτα. Θεωρώ κοροϊδία να δώσω 18 χιλιάρικα. Όσο ζω στο εξωτερικό δεν κάνω τίποτα.
arkoudos
1. Αν οι περισσότεροι έλληνες έχουν κάνει στρατό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη θητεία επ' άπειρο; Αν οι συνθήκες είναι τέτοιες που μπορούμε να την καταργήσουμε δεν θα το κάνουμε για να μη νιώθουν μαλάκες οι υπόλοιποι;
2. Η σιγουριά για του ήδη διορισμένους δεν πρόκειται να πάψει ποτέ. Μπορεί να πάψει μόνο για αυτούς που θα διοριστούν μετά το (υποτιθέμενο) νόμο.
3. Όταν το κράτος (η πατρίδα?) σε ταλαιπωρεί εσύ τί κάνεις; Όταν η πατρίδα σε θεωρεί αναλώσιμο για καθαρισμό τουαλέτας και "βάρεμα" προσοχής εσύ τί κάνεις; Δεν νομιμοποιήσε να αντιδράσεις ή σκύβεις και τρως τις σφαλιάρες;
4. Στην τελευταία σειρά που κάλεσε ο ελληνικός στρατός μόνο το 25% παρουσιάστηκε. Ναι υπάρχουν αυτοί που παίρνουν αναβολές. Υπάρχουν όμως και αυτοί που τους τελειώνουν οι αναβολές. Όσοι μπαίνουν τόσοι βγαίνουν. Αυτό μου λέει ότι τουλάχιστον οι μισοί δεν πρόκειται ποτέ να παρουσιαστούν. Αυτό που λες για τους περισσότερους έλληνες που υπηρέτησαν θα πρέπει να το αλλάξεις και να πεις για τους περισσότερους έλληνες άνω των 30 σήμερα που υπηρέτησαν και σε 10 χρόνια να το κάνεις για τους περισσότερους άνω των 40 που υπηρέτησαν. Είναι αναπόφευκτο ότι μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια η υποχρεωτική θητεία θα καταργηθεί. Όχι γιατί το θέλει το υπουργείο άμυνας, αλλά επειδή οι παράνομοι θα είναι περισσότεροι από τους νόμιμους.

5/24/2005 03:31:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

You are missing the point: alloi den mporoun na pane sto ekswteriko, me thn idia logikh pou den mporoun na dwsoun ta xiliarika.

The point is oti esy poy mporeis, mhn gelas autous poy den mporoun.

Mporei na isoun sthn 8esh tous.

Thats all.

5/24/2005 03:39:00 μ.μ.  
Blogger berry said...

anonymous
read my posts again
αυτό που λέω είναι ότι ακόμα και αν δε πας στο εξωτερικό πάλι δεν είναι ανάγκη να πας φαντάρος. Βάζεις τους γονείς σου, τη γυναίκα, τη γκόμενα να δηλώση στην αστυνομία που θα φέρει το χαρτί κατάταξης ότι βρίσκεσαι στο εξωτερικό και δεν ξέρεις που ακριβώς είσαι. Τελεία. Αυτό έκανα και εγώ. Μετά από ένα χρόνο έφυγα στο εξωτερικό όχι για να αποφύγω το στρατό (αυτό το είχα ήδη κάνει) αλλά επειδή μου παρουσιάστηκε ευκαιρία για δουλειά. Το μόνο που έχασα είναι το δικαίωμα να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Έτσι και αλλιώς δεν ήθελα.

5/24/2005 04:56:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Berry, read your post again:

Πρόσφατος νόμος λέει ότι αν είσαι ανυπότακτος και πάνω από 35 ετών τότε μπορείς να υπηρετήσεις τη βασική εκπαίδευση (οι 45 μέρες) και να πληρώσεις το υπόλοιπο της θητείας (όπου υπόλοιπο λογίζονται οι 24 μήνες και όχι οι 12). Συνολικά σου βγαίνει γύρω στα 18 με 19 χιλ. ευρά.

akoma kai an gyriseis meta apo 40 xronia, pali 8a prepei na ta skaseis...

An ta 'xeis kalos. Alloi den ta 'xoun.

5/24/2005 05:36:00 μ.μ.  
Blogger berry said...

anonymous
εγώ ισχυρίζομαι ότι δεν χρειάζεται να σκάσεις ποτέ εκτός και αν θες να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Άσε που μετά τα 45 σε ξεγράφουν τελείως.

5/24/2005 05:41:00 μ.μ.  
Anonymous Θανάσης said...

Ειπωθηκαν μερικα ενδιαφεροντα πραγματα στα σχολια και θα ηθελα να τα τονισω.
Καταρχην καποιες πληροφοριες για μενα. Ειμαι 31 χρονων δεν εχω παει φανταρος, αλλα δεν ειμαι ανυποτακτος (ακομη), ζω και εργαζομαι στην Αυστραλια και επισης εζησα και σπουδασα (μεταπτυχιακα) στην Αμερικη.

Αρκουδε συμφωνω μαζι σου για την αντιμετωπιση της παρανομιας. Πρεπει να φωναζουμε, ΠΡΕΠΕΙ να τα παιρνουμε στη κρανα (τουλαχιστον) ακομα και αν δεν επηρεαζουμε αμεσα καταστασεις. Ετσι απαιτουμε την αλλαγη. Αλλιως μαυρο φιδι που μας εφαγε. Τα πραγματα βεβαια δεν θα αλλαξουν συντομα και εμεις θα στεναχωριομαστε και θα θυμωνουμε με διάφορα, αλλα τουλαχιστον θα υπαρχει η σωστη δυναμικη, ωστε να συγκρατηθουν καπως τα πραγματα και σιγα σιγα (αν ευθυγραμιστουν και αλλοι παραγοντες) να αλλαξουν.

Τωρα σε αυτα που ελεγε ο Berry.
Καταρχην τα δεδομενα που αναφερει για τους νομους ειναι σωστα (διαβαστε προσεκτικα για να ενημερωθειτε). Οι μετεπειτα αποψεις του (περι επιλογης μας να παμε στρατο και οχι αναγκασμου) ακουγονται ακραιες αλλα εχουν καποια βαση. Αυτα δεν συμβαινουν ακριβως σημερα (λογω ισως αδρανειας και ελλειψης ενημερωσης)αλλα οπως τονιζει ο Berry θα ειναι ολο και πιο συχνο φαινομενο στο μελλον. Η προχειρη αναλυση του ποσοι παρουσιαζονται εχει βαση αλλα δεν γνωριζω την ακριβεια των δεδομενων. Το θεμα ειναι οτι σιγα σιγα ολο και πιο πολλοι θα βλεπουν μεσω παραδειγματων οτι ο στρατος ισως ειναι καποιου ειδους επιλογη.
Ακομα κι για αυτους που μενουν στην Ελλαδα (για το εξωτερικο ειναι κοινος τοπος πια). Να ξεκαθαρισω οτι δεν μιλαω για χρηματα εδω περα. Αυτοι που δεν θα πηγαινουν θα ειναι παράνομοι (και οι νομιμοι θα πρεπει να φωναζουν). Μετα τα 35 ΔΕΝ θα πληρωνουν για να εξαγορασουν την θητεια τους. Ποιος εχει τα λεφτα? οι περισοτεροι ανυποτακτοι του εξωτερικου που γνςριζω δεν θελουν πληρωσουν και ας παιρνουν αρκετα καλους μισθους τωρα. Μετα τα 45 (οριο στρατευσιμης ηλικιας) θα ειναι και τελειως νομιμοι αυτοι που θα κανουν την "επιλογη" να μην πανε στρατο. Θα μου πειτε βεβαια αν το φαινομενο ειναι μαζικο και δεν εχουμε φανταρους θα αρχισει κυνηγι οποτε θα ειναι δυσκολο να εισαι ανυποτακτος στην Ελλαδα. Απο την αλλη ισως καταργηθει η υποχρεωτικη στρατευση μια ωρα αρχιτερα. Καιρος ειναι πια.
Αυτο που ηθελα να τονιζω ειναι οτι τα πραγματα στον στρατο ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα τελεταια χρονια και καλο ειναι να εχουμε τα μυαλο μας ανοικτο να δουμε προς τα που πανε.

Τελος και κατι για να τσιγκλισω παραπανω τον Αρκουδο :-) Ετυχε να ειμαι στην Ελλαδα αυτες τις μερες και ακουσα δηλωσεις Ρεμου στην τηλεοραση (βγαινοντας απο το νοσοκομειο μετα απο τις απαραιτητες εξετασεις για τον στρατο). Ειπε εν ολιγοις ποσο χαρουμενος (sic!) ειναι που παει στρατο και ποσο περηφανος!!!
Τα πηρα τελειως! Κανε την πουστια σου ρε φιλε αλλα μην μας εχεις για τελειως μαλακες. ΣΥΜΑΖΕΨΟΥ!!!

Θανασης

5/24/2005 11:27:00 μ.μ.  
Blogger libertarian said...

Πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση, όπως έγινε και στην Ιταλία πρόσφατα. Απλά χρησιμοποιούν τους πολίτες ως τσάμπα δούλους.

5/25/2005 11:44:00 μ.μ.  
Anonymous Δήμητρα said...

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πως άνθρωποι κατά τ'άλλα εξαιρετικά ευφυείες και εύγλωτοι καταφέρνουν να χάνουν εντελώς το νόημα ενός επιχειρήματος:

Πώς πήγαμε από το πολύ συγκεκριμένο και εύστοχο ερώτημα του αρκούδου περί έλλειψης ισονομίας και αξιοκρατίας και του θυμού του γι'αυτό, στο 'ο στρατός είναι μαλακία και πρέπει να καταργηθεί', 'όποιος δεν καταλαβαίνει πως μπορείς πολύ εύκολα και χαλαρά να το αποφύγεις αν είσαι εντός/εκτός Ελλάδας είναι μαλάκας', κτλ

Κύριοι, sorry, αλλά είστε μάλλον... εκτός θέματος.

Το οτι μπορείς με φράγκα ή χωρίς να τη σκαπουλάρεις, το οτι είναι τουλάχιστον κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά απαράδεκτο να μη συζητείται η χρησιμότητα/βιωσιμότητα/ορθότητα της συνέχισης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα του σήμερα και το οτι - για άλλη μια φορά - το δημόσιο δείχνει περίτρανα την ανικανότητα/άρνησή του να εφαρμόσει τους νόμους σοβαρά και για ΟΛΟΥΣ είναι δόκιμα ερωτήματα και τοποθετήσεις αλλά ΔΕΝ είναι αυτά που έλεγε ο αρκούδος.

Συγχωρέστε μου την αυξημένη ευαισθήσια στο θέμα, αλλά βγαίνει ο νομικός από μέσα μου - και ας είμαι γυναίκα, και ας δε ζω στο Ισραήλ και άλλα τέτοια όμορφα.
Και, στην τελική, τί κρίμα να ζούμε (ζείτε, μάλλον - γιατί ούτε κι εγώ ζω στην Ελλάδα) σε μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ανδρών είναι μαλάκες και μένουμε με μια χούφτα μόνο έξυπνους...

Come on!

5/30/2005 03:08:00 μ.μ.  
Blogger berry said...

Αντιγράφω από το Έθνος:
>>
Η πραγματικότητα είναι πως ο αριθμός των ανυπότακτων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους ζουν στο εσωτερικό τα τευλευταία 5 χρόνια, έχει τριπλασιαστεί, κάτι που προκαλεί πανικό στα στρατολογικά γραφεία, καθώς οι «κλάσεις» δεν αποδίδουν και η επάνδρωση των μονάδων είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ.Λαμπρόπουλος, οι ανυπότακτοι που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας αριθμούσαν 5,521 το 2000 και πέρυσι έφθασαν τους 14,950.
....
Ωστόσο, ο υφυπουργός στην ανακοίνωσή του δε δίνει στοιχεία για τους ανυπότακτους εξωτερικού (κατά δήλωσή τους), οι οποίοι φημολογείται ότι ξεπερνούν τους 200,000. Υποπίπτει έτσι στο αδίκημα του διαχωρισμού των ανυπότακτων, το οποίο ο Συνήγορος του Πολίτη το έχει χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση απειλούνται οι ανυπότακτοι εσωτερικού με βαρειές ποινές, αν δεν καταταγούν άμεσα.
>>
Επίσης Δήμητρα εγώ δεν είμαι και πολύ της χριστιανικής ηθικής. Όταν ο άλλος σου δώσει μια σφαλιάρα οφείλεις να αντιδράσεις. Όταν ο άλλος δε υποχρεώνει να σπαταλήσεις ένα χρόνο από τη ζωή σου οφείλεις να αντιδράσεις. Και η πιο απλή αντίδραση είναι η ανυπακοή. Κάποιοι μπορούν να το κάνουν, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν τίθεται θέμα ισονομίας/ισοπολιτείας αν το κράτος δεν μπορεί να συλλάβει τους ανυπότακτους. Άλλωστε το θέλει αλλά δεν είναι στο χέρι του.
Όσο για την εξαγορά του υπόλοιπου της θητείας για τους άνω των 35 η απάντηση είναι ότι στα πλαίσια μιας τεχνοκρατικής/φιλελεύθερης πολιτείας είναι η εξαγορά είναι σύμφωνη με τις αρχές της ισονομίας/ισοπολιτείας. Με την εργασία σου (κόπος+χρόνος) πληρώνεις κάποιον άλλο να κάνει τη θητεία για σένα. Όπως ακριβώς μπορείς να πληρώσεις ένα λογιστή να τρέχει στις εφορίες για σένα, ένα δικηγόρο να τρέχει στα δικαστήρια για σένα κτλ. Σκέψου π.χ. ότι κάποιοι δεν έχουν ούτε τα χρήματα να πληρώσουν λογιστή/δικηγόρο να τους κάνει τα χαρτιά για τη σύνταξη. Αναγκάζονται και ταλαιπωρούνται οι ίδιοι στις υπηρεσίες. Άλλα τα μεγέθη βέβαια αλλά η λογική είναι ακριβώς η ίδια.
Αν δεν αρέσει σε κάποιους το τεχνοκατικό/φιλελεύθερο κράτος όπου με τα λεφτά σου μπορείς να εξαγοράσεις υποχρεώσεις τότε δεν έχουν παρά να το αλλάξουν. Και εγώ μαζί σας. Να ξεκινήσουμε την επανάσταση μαζί. Αλλά μην περιμένετε από μένα να μπω μπροστά. Τις επαναστάσεις δεν τις ξεκινούν οι βολεμένοι (έστω και λίγο). Οι καταραμένοι τις ξεκινούν.

6/03/2005 07:30:00 μ.μ.  
Anonymous Θανασης said...

Αυτα που ελεγα οτι ο στρατος μπορει να αντιδρασει οσον οφορα τους ανυποτακτους εσωτερικου, ιδου:

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18254&m=N10&aa=2

Δημητρα, ναι, η συζητηση εφυγε απο το αρχικο θεμα αλλα ποιος ειπε οτι επρεπε να την κρατησουμε μονο εκει. Ο καθενας βλεπει τα πραγματα απο την δικια του οπτικη γωνια και μπορει να βαλει βαρος καπου αλλου, αλλαζοντας την ροη. Εγω ας πουμε σχολιασα επειδη βρηκα καποια ενδιαφεροντα σημεια σε αυτα που ελεγε ο berry. Ο αρκουδος (επειδη δικο του ειναι το ιστολογιο) μπορει να κρινει ακαταλληλα τα σχολια ή να βαρεθει καποια στιγμη και να μας πει "guys, take it outside".

Οριστε μας, ξεφυγα παλι "φιλοσοφιάζοντας" ! :-)

Θανασης

6/04/2005 09:41:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!