Τρίτη, Απριλίου 19, 2005

Διακεκριμένες ασυναρτησίες

Η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι...

Τρεις φοιτητές του ΜΙΤ κατάφεραν να γίνουν δεκτοί ως ομιλητές σε συνέδριο Πληροφορικής υπoβάλοντας μια επιστημονική διατριβή γεμάτη ασυναρτησίες, γραμμμένες από υπολογιστή. [...] Ο Τζέρεμι Στρίμπλινγκ εξήγησε στο Reuters ότι ο ίδιος και οι δύο συνένοχοι φαρσέρ ήθελαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση το επίπεδο ορισμένων επιστημονικών συνεδρίων. Έγραψαν λοιπόν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή το οποίο παρήγαγε επιστημονικά άρθρα χωρίς νόημα, συνοδευόμενα από ανόητα διαγράμματα και πίνακες χωρίς νόημα.

[...]

Το ακατάληπτο κείμενο περιλαμβάνει φράσεις όπως: «Το μοντέλο μας για την ευρετική αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα συστατικά: διεγερμένη ανόπτηση, ενεργά δίκτυα, εύκαμπτες μεταβλητότητες, και τη μελέτη της μαθησιακής ενίσχυσης».

Επίσης: «Υπολοιούμε τον διακομιστή Εισόδου/Εξόδου συγκέντρωσης/διασκορπισμού στο Simula-67, ενισχυμένο με καιροσκοπικές επεκτάσεις». [...]


Αναρωτιέται κανείς; Πάντως, έδειξα στον Μανώλη την είδηση και την πήγε ένα βήμα παραπέρα:

Ιδού το site των 3 φοιτητών.

Εχει τις δύο εργασίες που δώσανε, αυτήν που έγινε δεκτή, και αυτή που απορρίφθηκε. Επίσης, την μηχανή για να φτιάχνετε και εσείς τις δικές σας διατριβές, με πίνακες και άσχετα μεταξύ τους δεδομένα, την επιστολή απόρριψης της δεύτερης διατριβής (δικαιολογημένη!), και έναν έρανο για να πάνε στο συνέδριο, και να εκφωνήσουν μπροστά σε θεατές έναν λόγο, φτιαγμένο απο την ίδια μηχανή, εντελώς ασυνάρτητο...!


Υπέροχη, επαναστατική ιδέα - μου θυμίζει εκείνον το τύπο που υποσχόταν οτι θα μπεις στο δημόσιο, πληρώνοτας κάποια χρήματα μέσω web site...

...btw, τι να γίνεται εκείνος ο άνθρωπος;

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

4 Comments:

Blogger amarkos said...

Υπέροχο post. Μου θυμίζει ένα σχετικό post του προμηθέα όπου τονίζεται ότι το να ανασκευάσεις ένα ψέμα είναι πιο δύσκολο από το να το κατασκευάσεις. Όπως φαίνεται οι reviewers "το έφαγαν το παραμύθι". Κάτι παρόμοιο επίσης είχα διαβάσει για ένα software που γράφει βιβλία.

4/20/2005 01:32:00 μ.μ.  
Blogger nanakos said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

4/20/2005 04:12:00 μ.μ.  
Blogger nanakos said...

Ωραία ιδέα! Και αποδεικνύει πως τελικά το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται! (αλήθεια, πόσοι jedi xρειάζονται για να αναχαιτιστεί η αυτοκρατορία των ηλιθίων???!) Ωραίο blog!

4/20/2005 04:21:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εμαθα για αυτο το καταπληκτικο εργαλειο (ξεσκεπασματος, οχι παραγωγης επιστημονικων εργασιων) πριν περιπου 2 εβδομαδες και απο τοτε εχω δει την ειδηση παρα πολλες φορες.
Ερχομενος απο την ευρυτερη ερευνητικη κοινοτητα των δημιουργων μπορω να πω οτι καταλαβαινω πληρως τα κινητρα τους και επικροτω αυτην την φρεσκια ιδεα.
Να βαλω ομως μερικα πραγματα στη θεση τους αν και το ιδιο το site τα λεει παρα πολυ καλα.
Δεν εφαγε κανενας το παραμυθι γιατι απλουστατα το αρθρο δεν το διαβασε κανεις. Το "συνεδριο" αυτο υπαρχει μονο για να βγαζει χρηματα και προφανως δεν ακολουθει επιστημονικες πρακτικες (πχ peer reviewing).
Η απαντηση του "συνεδριου" για το απορριπτεο paper ειναι ολα τα λεφτα!! Δεν ειναι καθολου δικαιολογημενη οπως γραφει ο αρκουδος αλλα ενα εξαιρετικο παραδειγμα ψευτο-επιστημης, ψευτο-σκεψης και οτι αλλο ψευτο- και δηθεν μπορεις να φανταστεις. Ο τυπας προσπαθει μεσα απο λαβυρινθωδεις (ατελεις)συλλογισμους, σοβαροφανη στοιχεια και περιεργο λεξιλογιο να κανει τον αναγνωστη να πει "Ωχ βαρεθηκα! Μπορει να ειναι και ετσι..."
Αμ δε αγαπητε. Εδω εχεις να κανεις με εξυπνους ανθρωπους, και οχι με τους τυπους που συνηθως συχνωτιζεσαι και σε αφησαν να ανελιχθεις με το δηθεν.
Ευχαριστω πολυ για το link του Προμηθεα. Πολυ μου αρεσε.
Αρκουδε σε διαβαζω ανελλιπως, εισαι απο τα αγαπημενα μου blog.

Χαιρετισμους,
Θανασης

4/24/2005 06:19:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!