Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2005

Σε τι κόσμο μ' εχεις φέρει;

Στην αρχή τσαντίστηκα με την υπερασπιστική γραμμή. Τρελάθηκα, λέω δεν είναι δυνατόν να υπερασπίζεται έτσι ο τύπος:

Ο Γκι Γουόμακ, συνήγορος του κατηγορουμένου, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι οι ανθρώπινες πυραμίδες από γυμνούς κρατουμένους, όπως εμφανίζονται στις επίμαχες φωτογραφίες, αποτελεί μέθοδο βασανισμού, παρομοιάζοντας τις πυραμίδες αυτές με εκείνες που σχηματίζουν οι μαζορέτες σε αθλητικούς αγώνες στα αμερικανικά γήπεδα. «Οι μαζορέτες (τσιρλίντερς) σχηματίζουν πυραμίδες έξι έως οκτώ φορές το χρόνο σε ολόκληρη την Αμερική. Είναι αυτός βασανισμός;» ρώτησε με χαρακτηριστικό τρόπο ο δικηγόρος του Τσαρλς Γκρέινερ ενώπιον του στρατοδικείου στο Φορτ Χουντ του Τέξας, μετέδωσε το Reuters. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι το δέσιμο των κρατουμένων με λουρί αποτελούσε μία αποδεκτή μέθοδο ελέγχου τους.
Μετά, κατάλαβα. Υποψήφια θύματα ψάχνουν, να φορτώσουν αυτή την ιστορία. "Δεν το κάναμε εμείς, μερικοί παλαβοί το κάνανε. Αυτοί φταίνε."

Ο-Κ.

Στην συνέχεια, είχε ακόμα μεγαλύτερη πλάκα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ εμμένουν ότι η απόφαση ήταν σωστή, δεδομένου ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν, όπως έχουν κατ' επανάληψη υπογραμμίσει, απειλούσε την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.
Οι παλαβοί που λέγαμε. Πως είναι να σε φτύνουν όλοι, και εσύ να νομίζεις ότι βρέχει;

Τόσος πόνος γιατί ...νομίζανε; Και έδειχναν φωτογραφίες, κασσέτες και ντοκουμέντα; Παρακαλάγανε τον κόσμο να επέμβει - και τώρα; Φωτογραφίες βασανιστηρίων κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Μα τα βασανιστήρια, είπαμε πιο πάνω, τα έκαναν οι παλαβοί. Ναι;

Η καλη μέρα δεν σταμάτησε εδώ, είχε και συνέχεια.

Κατόπιν παρέμβασης του Λευκού Οίκου γερουσιαστές του Κογκρέσου μπλόκαραν τον περασμένο Δεκέμβριο την υιοθέτηση τροπολογίας που θα έθετε περιορισμούς στη χρήση ακραίων μορφών ανάκρισης από αξιωματούχους της CIA στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, αποκαλύπτουν την Πέμπτη οι New York Times.
Μα, φυσικά. Μπορείς να κάνεις απελευθέρωση χωρίς βασανιστήρια; Πως θα χαρίσεις την ελευθερία σε αυτούς που ΔΕΝ την θέλουν; Ανώδυνα;

Ιράκ. Το μεγαλύτερο Γκουαντανάμο του κόσμου τούτου.




Να κάνω μία παρένθεση; Σε προηγούμενο post, φαίνεται πως άφησα να εννοηθεί ότι έχω πάρει θέση στο θέμα της Δόμνας. Καθόλου. Διορθώνω την θέση μου στα σχόλια.






Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!