Παρασκευή, Δεκεμβρίου 03, 2004

Νά 'σαι καλά γιατρέ μου (*)...

(*) η αλλιώς, "Φάρμακο - φαρμάκι".

...και άμα πω κακή κουβέντα για τις πολυεθνικές, να πέσει καπνός να με σκεπάσει.

Την ώρα που κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου.


Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

2 Comments:

Blogger Sakis Rizos said...

Το ατύχημα Bhopal ήταν πράγματι ένα τραγικό γεγονός. Πολλοί, όμως, αναφέρονται σε αυτό λες και η εταιρεία ήθελε να συμβεί!

Γιατί ποτέ κανείς, όμως, δεν αναφέρεται στα υπέρ των πολυεθνικών; (Hint: το Google είναι πολυεθνική, το ίντερνετ είναι "πολυεθνική", η Sony είναι πολυεθνική, η DaimlerCrysler [Mercedes)είναι πολυεθνική, η Apple είναι πολυεθνική, το Mozzila είναι πολυεθνική, η Dell είναι πολυεθνική, η HP είναι πολυεθνική, η Epson είναι πολυεθνική, τα πτυχία πολλών εκ των ελλήνων bloggers, τους οποίους συναντώ περιδιαβαίνοντας το ίντερνετ, είναι "πολυεθνικά" (συνήθως από την Aγγλία).

My point: μην "πυροβολείτε" τις πολυεθνικές απλά και μόνο επειδή είναι πολυεθνικές -για κάποιους αυτό είναι δείγμα αντικομφορμισμού προφανώς πράγμα το οποίο είναι της μόδας.

Στην εποχή μας, ωστόσο, δεν είναι τίποτα πιο κομφορμιστικό από τον αντικομφορμισμό. (Θα επανέλθω στο θέμα περί πολυεθνικών με κείμενο στο blog μου).

12/08/2004 10:57:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Κατ'αρχάς συμφωνώ - καθώς όπως όλα τα πράγματα, δεν (θα έπρεπε να) υπάρχει απόλυτη γνώμη για όλες τις πολυεθνικές...

Αλλά η συζήτηση σηκώνει κουβέντα... Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, μιλάμε για μία Αγγλική εταιρεία που για διάφορους λόγους, ανοίγει ένα εργοστάσιο χημικών στην Ινδία. Αν το πηγαίναμε στο internet θα ήταν σαν να πάει μία αμερικάνικη εταιρία, να ανοίξει ένα site με φωτογραφίες από κακοποίηση παιδιών στην Ταϋλάνδη - επειδή οι νόμοι εκεί το επιτρέπουν.

Θα περιμένω με ενδιαφέρον να διαβάσω το Post σου.

PS: Αν δεν κάνεις ότι μπορείς για να το αποφύγεις, δεν είναι ότι το προκαλείς, αλλά δεν απέχει πολύ. Η εταιρία έχασε και αυτή, αλλά αφού κρύβεται (τα πήρα με την δήλωση του BBC, για την αποποίηση των ευθυνών περισσότερο από το ατύχημα αυτό καθεαυτό) είναι υπεύθυνη και καταδικαστέα.

Είμαι πάντως ανοιχτός για κουβέντα.

12/09/2004 01:08:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!