Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2004

They are back

..και 'μεις πήγαμε και τους είδαμε. Να πάτε και εσείς, θα περάσετε καλά.

Στο παρελθόν άλλωστε, η παρέα τους μας ήταν το λιγότερο, χρήσιμη.

Οταν φύγανε αυτοί, εγώ ήμουν, δεν θα το ξεχάσω: μικρό παιδάκι ήμουνα.


Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

4 Comments:

Blogger Oneiros said...

Καιρός ήταν, μου έλειψαν τα νέα της ιστο-φαμίλιας.

ΥΓ: Άσχετο με το θέμα, αλλά σχετικό με τον γράφοντα: Από που βγαίνει η έκφραση το "γέλιο της αρκούδας"; Με ρώτησαν, κι είπα να ρωτήσω έναν Αρκούδο.. (from the bear's mouth, so to speak).

11/24/2004 12:13:00 μ.μ.  
Blogger Taflinel said...

And while you're on this, πες μας και για το "ξύλο της αρκούδας". :)

11/24/2004 01:11:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Χμμ, μάλλον οι παραπάνω φράσεις δεν βγαίνουν από κάτι συγκεκριμένο. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες φράσεις που αναφέρονται σε ζώα όπως π.χ. 'τα φόρτωσε στον κόκκορα' (και τι μπορεί να φορτώσει κανείς σ'ένα κόκκορα;) κτλ.

Πάντως στο online λεξικό Τριανταφυλλίδη ιδού:

αρκούδα η [arkúδa]: 1.μεγαλόσωμο θηλαστικό με πλούσιο τρίχωμα, συνήθ. καστανού χρώματος, που ζει στα δάση: Aπαγορεύτηκε το κυνήγι της αρκούδας. Eξημερωμένη / εκπαιδευμένη ~. O γύφτος χτυπούσε το ντέφι κι η ~ χόρευε ρυθμικά. Δέρμα / τομάρι αρκούδας. ΦP το ξύλο της αρκούδας, για άγριο ξυλοδαρμό. το γέλιο της αρκούδας, πολύ γέλιο. .... 2. (μτφ.) α. για μεγαλόσωμο ή πολύ τριχωτό άντρα. β. για ογκώδη και άχαρη γυναίκα. 3. (λογοτ.) Aρκούδα, ο αστερισμός της Mικρής ή της Mεγάλης Άρκτου. αρκουδάκι το YΠOKOP ...

Α. Μάρκος

11/25/2004 04:26:00 μ.μ.  
Blogger Oneiros said...

Btw, βρήκα πρόσφατα ένα πολύ ενδιαφέρον ετυμολογικό λεξικό αγγλικών φράσεων, κι αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά.

ΥΓ: Διαβάζουμε, διαβάζουμε.. και μυθιστορήματα από το κινητό, στα λεωφορεία (πως να προλάβεις, αλλιώς;)

11/25/2004 08:13:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!