Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2004

Αμα σε έχουν γραμμένο (συνέχεια)

Μετά τον Thas, μερικοί ακόμη σε εφημερίδα.

Τι τα θες, άμα είσαι ψώνιο με την δημιοσιότητα, σε δημοσιεύουν και τρέχεις να το διαλαλήσεις.


Πσσσσσσσσσσσώνιο!


Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

25 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Μεγάλη μορφή ο Όνειρος: μέχρι και εξώφυλλο στα ΝΕΑ έγινε.. :Ρ

11/23/2004 12:33:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ναι, με φωτο προσαγωγής (τα δακτυλικά αποτυπώματα λείπουν μόνο) και υπότιτλο που παραπέμπει σε ..άλλα κόλπα. Απορώ πάντως γιατί έβαλαν την φάτσα μου στην πρώτη σελίδα, η Εύη είναι σαφώς πιό φωτογενής.

Οι υπόλοιποι συνήθεις ύποπτοι δε στείλατε φωτογραφίες, κάτι ξέρατε μάλλον..

Oneiros

11/23/2004 12:44:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Η Εύη, ναι, σκίζει - εμένα δεν μου ζητήσανε καν (σνιφ)...

11/23/2004 12:53:00 μ.μ.  
Blogger Taflinel said...

Πολλή δημοσιότητα, βρε παιδί μου...
Σε λίγο θα σας ζητάνε συνεντεύξη οι Τατιάνες.. :D

Μια χαρά πάντως το αρθράκι και μακάρι να φέρει κι άλλο κόσμο στο σπορ...

11/23/2004 01:23:00 μ.μ.  
Blogger evee said...

Αγαπητοί συν-bloggers:
α: ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις και βου: σας γράφω από το Λονδίνο. Έφτασα χτες με τα Νέα υπό μάλης και... μας βγάζουν σήμερα!!! Φτου!! Είμαι σε έναν φίλο και μπήκα να δώ αν το δημοσιεύσαν σήμερις. Το εξώφυλλο από εδώ δεν μπορώ να το δω δυστυχώς, οπότε δεν έχω λόγο για περί Oneiros.... Η πλάκα είναι ότι η χαριεστάτη δεσποινίς που φαίνεται στη φωτό, άμα μπεις στο link, βρίζει σαν φορτηγατζής!!!!! Προσπάθησα να το αλλάξω το κείμενο πριν στείλω το link αλλά το blogger δεν επέτρεπε αλλαγές σε τόσο παλιό κείμενο! Ονειρευόμουνα να δω κείμενο για τον εαυτό μου σε εφημερίδα για πρώτη φορά σαν αρχιτέκτονας, για ένα βραβείο, μια ανάθεση, κατιτίς τελοςπάντων, αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη και έτσι και εμφανίστηκα ως blogger.....

11/23/2004 02:59:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Την Εύη στην Τατιάνα, την Εύη στην Τατιάνα: 'ΓΝΩΣΤΗ BLOGGER ΒΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΟΥ' :)

11/23/2004 03:03:00 μ.μ.  
Blogger evee said...

αχ... τώρα βρήκα να είμαι Λονδίνο, που ανήγει μπροστά μου μια νέα καριέρα....

11/23/2004 03:06:00 μ.μ.  
Blogger talos said...

Εγώ δεν πρόλαβα να το κόψω το ονοματεπώνυμο (όχι εδώ μόνο, από προηγούμενα δημοσιεύματα) αλλιώς θα έβγαινα ως Ιωσήφ Τζουγκασβίλι... Φωτογραφία πάντως δεν έστειλα... είπα να στείλω του σκύλου μου, αλλά η γυναίκα μου φοβόταν ότι θα καβαλήσει το ζωντανό το καλάμι και θα μας φύγει...

11/23/2004 03:13:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

...μα και εγώ βλέπω μερικές - μερικές εδώ μέσα μετά την δημοσίευση να φεύγουν για Αγγλίες, να δίνουν φωτό με νάζι... Τι νομίζεις ότι είναι το καλάμι, εύκολα ανεβαίνεις, δύσκολα κατεβαίνεις... :Ρ

11/23/2004 03:21:00 μ.μ.  
Blogger talos said...

[χμμμ... preview ρε blogger όχι publish!]

Ο λόγος αφορά το γεγονός ότι πληρώνομαι από μιαν σειρά μυστικών υπΕρΕσιών, τους "Έψιλον" και τους ιλλουμινάτι και δεν πρέπει να αποκαλύπτομαι.. Πάει ο ένας μισθός....
(Επίσης δεν είμαι φωτογενής κυρίως επειδή δεν μπορώ - ως βρυκόλακας - να βγω στο φως της ημέρας)

Ο Αστέρης και η Εύη που είναι φωτογενείς καλά έκαναν βέβαια (και αντιλαμβάνομαι τώρα ότι μπορεί να παρεξηγηθώ: ας μην ερμηνευτούν τα παραπάνω ως αιχμές για την δημοσίευση της φωτογραφίας τους παρακαλώ! Κάθε άλλο... Χαίρομαι - λύνεται και η περιέργειά μου έτσι!)

11/23/2004 03:26:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Κοίτα, χάρη στη φωτογένεια (μην κοιτάτε που είμαι κακός, επειδή ζηλεύω το κάνω) του Αστέρη, βγήκες ως μπακγκράουντ στο εξώφυλλο...

...και εδέησες να γράψεις και κανα-δυο ποστ εδώ μέσα.

Οπως το βλέπω εγώ, χαλάλι ο μισθός. :)

11/23/2004 03:31:00 μ.μ.  
Blogger thas said...

Μπράβο γίγαντες, μπράβο τεραστιοτεράστιοι, μπράβο μπλογκερόπουλα και μπλογκεροπούλες! Για να δούμε τι αύξηση θα υπάρξει στα hits.

11/23/2004 03:35:00 μ.μ.  
Blogger evee said...

αγαπητοί, για να σας λύσω την περιέργεια: η κοπέλα που γράφει το άρθρο, ζήτησε φωτό και έστειλα 2 του blog. Μια με τα comments για να φαίνεται ότι μπορείς να σχολιάσεις και μια με φωτογραφίες και κείμενο για να δείξω ότι ανεβάζεις και φωτό αν θες. Μετά διευκρίνησε ότι θέλει από εμένα. Θα μπορούσα να μην στείλω, αλλά έστειλα και μ'αρέσει!

11/23/2004 03:38:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

κούλ αρκούδε, κούλ Εύη, κούλ και οι υπόλοιποι! Αντε και πλανητάρχες. Μπας και δούμε άσπρη μέρα δηλαδή.

Είμαι περήφανος.

Συνεχίσετε αυτό που εγώ βαρέθηκα να κάνω.

Νικόλας

11/23/2004 03:48:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Άνευ πλάκας, καλό ήταν το άρθρο, χωρίς ανακρίβειες και υπερβολές. Δεν πιστεύω να νομίζατε ότι στην Ελλάδα του 2004 και των reality θα περνούσαμε απαρατήρητοι για πολύ. Ευτυχώς μας "περιέλαβε" η Εύη Ελευθεριάδου, και όχι κανένας άλλος.

Btw, πέτυχα την συλλεκτική Athens Voice χτες στα εκδοτήρια εισητηρίων του Φεστιβάλ (η οποία τυχαίνει να είναι αφιερωμένη στο Φεστιβάλ και στη Θεσσαλονίκη), δέχομαι προσφορές για τα υπόλοιπα αντίτυπα που καβάτζωσα (και πάλι συγχαρητήρια, thas, και εις ανώτερα!).

Νίκο, το διάβασα το άρθρο σου ("παραγνωρίστηκα"). Αν και καταλαβαίνω, ελπίζω να αλλάξεις γνώμη γιατί θα είναι κρίμα να χάσουμε τα γραπτά σου. Μπορείς απλά να αναδιπλωθείς και να εκτίθεσαι λιγότερο, να γράφεις μόνο αυτό που θέλεις και όχι αυτό που περιμένουμε.

Oneiros

11/23/2004 04:35:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Σωστός ο Oneiros. Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα (αλλά τώρα που το σκέφτομαι, αν καθότανε η Espresso να πάρει ρεπορτάζ, από μας, μην πω τι θα έπαιρνε - μας διαβάζουν και κορίτσια)

Για τον Νικόλα, θα τον βρίσω ιν πράϊβετ όπως μ΄ αρέσει να κάνω που και που σε αυτούς που αγαπάω.

11/23/2004 05:07:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Χαίρομαι πολύ που χαίρεστε!
Ιφιμέδεια

11/23/2004 06:20:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

11/23/2004 07:02:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Για να δείξω την αξία του blog, ιδού ένα ντεσού: Όλοκληρη η συνέντευξή μου για τα ΝΕΑ... (το έσβησα πιο πάνω καθώς έλειπαν λέξεις...)

1) Τι είναι το blog?  (αλήθεια, υπάρχει η λέξη στα ελληνικά? είναι ο ιστολόγιο? και ο blogger πώς λέγεται?)Blog είναι η δημόσια έκθεση του προσωπικού σου ημερολογίου, σε ηλεκτρονική μορφή. Στον χώρο αυτό, που είναι οργανωμένος κυρίως ανά ημέρα  (χωρίς να αποκλείονται και οι θεματικές ενότητες) περιέχονται οι  σκέψεις του γράφοντος, και δίνεται συνήθως η δυνατότητα να σχολιάζουν οι επισκέπτες. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι ο όρος ιστολόγιο είναι η καλύτερη ελληνική απόδοση του όρου blog. Κατ’ εμέ όμως, ο συντάκτης ενός blog, από την στιγμή που δίνεται σε δημόσια θέα, δεν είναι «ιστολόγος», αλλά αρθρογράφος.

2) Πότε ξεκίνησες το δικό σου?Το τρέχον blog (http://arkoudos.blogspot.com) ξεκίνησε εδώ και επτά περίπου μήνες – αλλά στο παρελθόν, δεν είναι λίγες οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πειραματικά, αλλά δεν ευδοκίμησαν... Στην πραγματικότητα, το να ξεκινήσει ένα blog είναι εύκολο – το να κρατηθεί και να ενημερώνεται σε σωστή συχνότητα είναι το δύσκολο. Γι’ αυτό και θα συναντήσει κανείς μεγάλη ποσότητα από blog – αξίζουν όμως κυρίως αυτά που ανανεώνονται καθώς αυτά μόνο επιβιώνουν.

3) Γιατί? Τι σε έκανε να γράφεις τις απόψεις και σκέψεις σας δημοσίως?Στην πραγματικότητα, η καταγραφή των σκέψεων δεν αποτελεί μόνο απλή καταγραφή ου παρελθόντος – είναι και μία εξαιρετική διαδικασία στην οποία δομείτε και διαμορφώνεται το παρόν. Η διατήρηση ενός προσωπικού ημερολογίου, είναι σημαντική βοήθεια για την οργάνωση των σκέψεων και των απόψεων του γράφοντος. Όταν δε, αφορά τον γράφοντα όχι μόνο σε επίπεδο προσωπικό, αλλά δημοσιεύεται σε κοινή θέα, τότε ο τυχόν σχολιασμός ανεβάζει το επίπεδο της απλής δημοσίευσης σε συζήτηση, η οποία προσθέτει σε εμπειρία και προσφέρει και άλλες απόψεις  ιδέες και οπτικές σε οποιοδήποτε ζήτημα. Για εμένα η ανωνυμία (την οποία παρόλα αυτά δεν τηρώ αυστηρά), η δυνατότητα συμμετοχής των άλλων σε δικούς μου προβληματισμούς και –κυρίως- το να αναγκάζομαι, από την θέση μου ως σχολιαστής, να παίρνω θέση σε διάφορα ζητήματα που τίθονται (είτε αυτά είναι προσωπικά, είτε κοινά) είναι ο κύριος λόγος οχι για την έναρξη, όσο για την συντήρηση του blog μου.

4) Πόσο κοστίζει να διατηρεί κάποιος το δικό του blog?Το δίκτυο προσέφερε πάντα την δυνατότητα να το ζήσεις και να συμμετέχεις σε αυτό σχεδόν δωρεάν, γι αυτό και έγινε τόσο διαδεδομένο. Αν εξαιρέσει κανείς την χρήση ενός υπολογιστή (όχι ιδιαίτερων επιδόσεων πάντως) και την ύπαρξη ηλεφωνικής γραμμής και σύνδεσης στο δίκτυο, η κατασκευή ενός blog μπορεί να είναι εντελώς δωρεάν. Τέτοια εργαλεία κατασκευής, προσφέρουν ο ελληνικός Pathfinder (http://www.pathfinder.gr) και ο εξαιρετικής ποιότητας ξένος Blogger (http://www.blogger.com) . Πάντως, εξαιτίας της ανερχόμενης ζήτησης, έχουν δημιουργηθεί πολλά, καλά (και σχεδόν όλα δωρεάν) εργαλεία για να ανεβάσει κανείς το δικό του blog. Πρέπει ομως να τονίσω ότι το blog είναι μία δυναμική διαδικασία που απαιτεί όχι μόνο τον χρόνο και τον κόπο για την κατασκευή του – όσο τον χρόνο και τον κόπο για την συντήρησή του.

5) Κάθε πότε γράφεις και για τι είδους θέματα?Δεν υπάρχει κανόνας ούτε για την συχνότητα ενημέρωσης, ούτε για την θεματολογία του. Προσπαθώ να διατηρώ τον ιστοχώρο μου ανανεωμένο με ρυθμό τουλάχιστον ένα post την εβδομάδα – αλλά συχνά τα γεγονότα με αναγκάζουν να ανανεώνω καθημερινά. Όσο αφορά τα θέματα, δεν περιορίζονται σε προσωπικά: αρκετός λόγος για να ανεβάσω ένα θέμα είναι να με απασχολεί – αλλά μπορεί να είναι ένα προσωπικό θέμα, όπως επίσης μπορεί να είναι ένα δημόσιο γεγονός.

6) Από τι αποτελείται το blog σου? Τι ενότητες? Στο δικό μου blog το εργαλείο κατασκευής δεν μου δίνει την δυνατότητα να βάλω τα post μου σε θεματικές ενότητες – παρόλα αυτά, ως κείμενα / καταχωρήσεις, δεν περιορίζομαι: είτε ένα θέμα είναι προσωπικό, είτε είναι γενικότερου ενδιαφέροντος αν με απασχόλησε θα το αναφέρω, μαζί με την γνώμη μου γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα τα blog αποτελούνται από άρθρα, γι’ αυτό και οι blogger κατ εμέ είναι καταρχάς αρθρογράφοι. Ως τέτοιος, παραθέτω την δική μου οπτική για τα γεγονότα, τα σχολιάζω (ακόμα και αν αυτό γίνεται έμεσα και όχι άμεσα) και τα «προσφέρω» στους αναγνώστες μου, μαζί με την γνώμη μου, για να τα σχολιάσουν.

7) Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου? Υπάρχει? Παίρνεις email από αγνώστους και αν ναι, τι είδους email-θετικά, αρνητικά, απαντήσεις σε αυτά που γράφεις? Περισσότερη από όση περίμενα! Όχι μόνο σε σχολιασμούς των άρθρων μου στο blog αλλά, αρκετά συχνά, με προσωπικές συζητήσεις μέσω email και προσωπικών επαφών. Πολλές φορές, οι συνάδελφοι/σισες blogger (και επισκέπτες)  θέλουν να γνωρίσουν τον «Γιάννη – Πίσω – Από τον – Arkoudo», κοινώς να γνωρίσουν τον άνθρωπο-αρθρογράφο συνολικότερα, και όχι μόνο από το blog. Στην πραγματικότητα με ξέρουν ήδη αρκετά, καθώς δεν είμαι διαφορετικός από την γραφή μου, αλλά η προσωπική επαφή προσθέτει αρκετά στοιχεία ώστε να αντιληφθούν καλύτερα τα κείμενά μου, και εμένα σαν άνθρωπο. Τα περισσότερα email είναι θετικά – καθώς συχνά η αντίθετη γνώμη έρχεται κυρίως ως αδιαφορία και όχι συμμετοχή.

8) Έχουν έντονη παρουσία οι Έλληνες bloggers στο Ίντερνετ? Πλέον, η ευκολία να δημιουργήσει κανείς ένα blog σε συνδυασμό με την ανάγκη να επικοινωνήσει εκτός των στενών πλαισίων της παρέας του, έχει κάνει το blogging έχει οδηγήσει αρκετούς (χρήστες και μη του διαδικτύου) να ξεκινήσουν ένα δικό τους blog – και αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Αν  και μερικοί από αυτούς αντιλαμβανόμενοι τον κόπο και τον χρόνο να διατηρήσεις το ηλεκτρονικό σου ημερολόγιο σιγά - σιγά εγκαταλείπουν, η τάση είναι ασφαλώς έντονα αυξητική. Σε αυτό βοήθησε πολύ και το πρώτο (και ίσως μοναδικό) ελληνικό εργαλείο blog που πρόσφερε ο Pathfinder – που έκανε το blog προσιτό για τον χρήστη που δεν είναι εξοικειωμένος με την Αγγλική (και πρωτεύουσα γλώσσα) των blog παγκοσμίως.

9) Γενικά, είναι οι bloggers μία εναλλακτική πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης? Έχει δύναμη η φωνή τους?Τα κείμενα των blogger είναι παγκοσμίως ίσως η τρίτη πιο σημαντική πηγή ενημέρωσης μετά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τους οργανισμούς-φορείς. Η αξία της πληροφορίας αυξάνεται δυναμικά, καθώς δεν παρέχεται απλά ως ένα γεγονός, αλλά χρωματίζεται με την υποκειμενικότητά του γράφοντος – που με την σειρά του μετατρέπει την στεγνή πληροφορία σε μία δυναμική γνώμη, διαρκώς κρινόμενη και φιλτραριζόμενη. Η μορφή κοινότητας που παίρνουν τα blog όταν αποκτούν σταθερό και πιστό κοινό, είναι σημαντική στο να οδηγήσει μία είδηση που περνάει «στα ψιλά» αν πράγματι έχει ενδιαφέρον, να αξιοποιηθεί καταλλήλως – όπως επίσης ο πλουραλισμός των χρηστών που προσφέρουν περισσότερες από μία απόψεις και θέσεις για το γεγονός καθεαυτό να δίνει στην είδηση όλες τις οπτικές που δικαιούται να έχει, προσιτές σε όσους θέλουν να ενημερωθούν για αυτήν.

10) 'Άλλα blogs που συστήνεις, ελληνικά και ξένα?

Οι χείριστες των blog, συχνά, οδηγούν μέσα από τους δικτυακούς τους τόπους ους επισκέπτες σε άλλους, είτε ως πρόταση, είτε ως απλή καταγραφή των υπαρχόντων blog. Υπάρχουν άφθονα blogs  με εξαιρετική θεματολογία – είναι απλά θέμα αν ταιριάζει ο τρόπος γραφής στον επισκέπτη ή όχι. Πάντως, πιστεύω ότι εξαιρετικό δείγμα blogging παρέχουν τα προσωπικό blog του Νικόλα Περδικάρη (http://stories.disabled.gr/) , τα ποιοτικότατα των Thas (http://vitamo.blogspot.com/) και Kukuzelis (http://kuk.blogspot.com/) και το απολύτως ενημερωτικό Ιστολόγιο (http://histologion-gr.blogspot.com/)

11/23/2004 07:19:00 μ.μ.  
Blogger vanesssa said...

poios tha to fantazotan e?
Tha 'xeis na les ki esi twra "Emena pou vlepeis me exoun grapsei ta NEA"
(vlepe xatzistefanou-fame story:"Emena pou vlepeis me exoun grapsei stin New York Time")
:-) Kai stin Daily Mirror efxomai!

11/23/2004 07:30:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Εμένα που με βλέπεις, με έχουν γράψει και άλλοι... Είναι που είμαι ντροπαλός, αλλιώς... :P

11/23/2004 07:48:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εύγε, κι εις ανώτερα! :-)
Κοίτα να δεις.. και 12 ώρες πριν από 'σένα είχα δημοσιεύσει παλιότερο άρθρο από ΤΑ ΝΕΑ σχετικό με το blogging!

11/23/2004 11:55:00 μ.μ.  
Blogger kukuzelis said...

Αρκούδε είσαι από τους λίγους που κατάλαβαν πόσο ποιοτικός είμαι. Σου φιλώ τα πόδια.

11/24/2004 01:02:00 π.μ.  
Blogger thas said...

Μιλάς ρε Ίτο και συ! Εγώ είμαι ποιοτικότατος. Και παρ' όλη την πγοιό-τητα, παρ'όλη την προσπάθεια του ark και του talos να με συστήσουν στα media, προσωπικώς δεν έλαβα mail. Εκτός αν έλαβα όταν ήμουν με τον kuk και βλέπαμε το έργο με τις βότκες.

Κάτι κουφό τώρα. Όταν πληκτρολογώ και τα www. πριν από το vitamo.blogspot.com, εμφανίζεται και η δεξιά στήλη του blog. Αλλιώς, εξαφανίζεται.

Anyway, thanx ark!

11/24/2004 09:02:00 π.μ.  
Blogger arkoudos said...

Τελικά, έχω να τονίσω:

1. Έπαιξε έργο με βότκες, και εγώ έβλεπα διαφημίσεις.

2. Έπρεπε να τους κάνω ήρωες (βλέπε 'Ιτο) για να 'ρθούν να γράψουν καμία ...κουβέντα εδω μέσα.

3. Και να έπαιζε έργο, άμα είχε βότκες, με το πρώτο ποτήρι, πάλι διαφημίσεις θα έβλεπα.

11/24/2004 04:49:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!