Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2004

Tabula Rasa

Ο φίλος μου ο Βασίλης, με έβαλε σε σκέψεις για το άρθρο 44, στο οποίο μπήκε η ομάδα του Αρη - και θέλει να μπει και η ομάδα της ΑΕΚ.

Το έθεσε κάπως έτσι:

"Poios kargiolis to skeftike auto to ar8ro ? Se poies akomi kanonikes epixeiriseis exei isxysei ?
Diladi to ar8ro sou dinei ti dinatotita na xreokopiseis, na min pliroseis kanenan, kai tin alli mera na synexiseis tis emporikes drastiriotites sou san na min trexei tipota..."
Συμφωνώ. Φυσικά, έχει και άλλο:

Έξαλλος ο Γιάννης Μαλλούς - Sportime

Ξέσπασε ο Διγκόζης - Contra.gr

Aδικημένοι οι ποδοσφαιριστές - Εφ. Πατρίς

Κυζερίδης, Παπαδόπουλος, Σκέντζος και Κατσιαρός είναι αυτοί που χάνουν περισσότερο από την υπαγωγή του Αρη στο άρθρο 44 - Pathfinder από ΕΤ3.


Ο Άρης, από την άλλη, δεν φαίνεται να δυσκολεύεται:

Oι θετικές εξελίξεις άνοιγαν τη μεταγραφική όρεξη των ιθυνόντων της ΠAE. Yπάρχει ενδιαφέρον για τον Γιώργο Kόλτζο της Kέρκυρας, ο οποίος θεωρείται μία καλή λύση για την αριστερή πλευρά της άμυνας. Bεβαίως ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την Kέρκυρα, αλλά θέλει να αποδεσμευθεί. Eπίσης ακούγεται και τ’ όνομα του Παρασκευά Aντζα και των Mακρή, Xρήστου του Aιγάλεω. (Καθημερινή)
Δεν μπορώ να καταλάβω, πως μία εταιρία δικαιούται να μην πληρώνει παίκτες, και επειδή μπαίνει σε ένα άρθρο να κάνει μεταγραφές. Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ ποιοί αλήτες επιτρέψαν τέτοιο πράγμα. Προσοχή - Δεν μιλάω για ΑΕΚ, ΑΡΗ και λοιπά: μιλάω για επιχειρήσεις.

Έτσι, ο Ντέμης σχολιάζει:

[...] Το 44 δεν θα είναι χαριστικό για εμάς, έχουν περάσει σε αυτό γύρω στις 300 εταιρείες. [...]
Και ρωτώ μαζί με τον Βασίλη: ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

Όσοι γνωρίζετε, η συμβολή σας θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Υστερόγραφο με ενδιαφέρον. Στο forum της ADSL(!) έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Χρήστης με το όνομα ggeorgan, δείχνει να ξέρει για τι πράγμα μιλάμε:

Αν μια εταιρεία χρωστάει και δεν μπορεί να πληρώσει, κανονικά θα κήρυττε πτώχευση, θα διοριζόταν από δικαστήριο σύνδικος πτωχεύσεως, ο οποίος θα πούλαγε ο, τι περιουσιακό στοιχείο είχε η εταιρεία ώστε να πάρουν όσοι της χρωστούσαν μέρος (συνήθως μικρό) αυτών που τους χρωστούσε η εταιρεία. Φυσικά, ο σύνδικος πτωχεύσεως απέλυε και το προσωπικό. Στον κατάλογο των πιστωτών πρώτος πληρώνεται ο σύνδικος πτωχεύσεως (συνήθως καλά), αν μείνουν χρήματα παίρνουν οι εργαζόμενοι, αν μείνουν χρήματα οι ασφαλισμένοι πιστωτές (αυτοί με υποθήκες), μετά οι ανασφάλιστοι πιστωτές και τέλος οι μέτοχοι (που συνήθως και δικαίως δεν παίρνουν μία).

Αν, αντί για πτώχευση, η εταιρεία υπαγάγει εαυτήν στο άρθρο 44, αντί για την ως άνω άκαμπτη διαδικασία, έρχεται σε συμφωνία με τους πιστωτές της (αυτούς στους οποίους χρωστά χρήματα) και υποβάλλει στο δικαστήριο σχέδιο αναδιαρθρώσεώς της. Ο νόμος δέχεται ότι αν συμφωνήσει ποσοστό 60% ή περισσότερο των πιστωτών, στους οποίους η εταιρεία χρωστά 60% ή περισσότερο των χρεών της στο σχέδιο αναδιαρθρώσεως, τότε οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν τις ρυθμίσεις του σχεδίου.

Δηλαδή, αν οι υπόλοιποι πιστωτές της ΑΕΚ (π.χ. οι παίκτες) δεχθούν να πάρουν τα μισά απ' όσα τους χρωστά η ΑΕΚ ένας άλλος πιστωτής δεν το δέχεται, τελικά είναι αναγκασμένςο να το δεχθεί. Το ζουμί στις υποθέσεις αυτές είναι τα χρέη προς το δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επειδή το Δημόσιο ξέρει ότι αν διαλυθεί ή υποβιβασθεί η ΑΕΚ δεν έχει ελπίδα να πάρει ποτέ ούτε λεπτό από τα οφειλόμενα, θα συμβιβασθεί μαζί της για να πάρει στα σίγουρα πολύ λιγότερα.


Ενώ ο χρήστης konspir2 προσθέτει:

Όταν το 60% των ΠΙΣΤΩΤΩΝ και το 50% των ΜΕΤΟΧΩΝ μιας εταιρείας, συμφωνούν για μείωση των χρεών της, τότε και οι υπόλοιποι πιστωτές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να συνηγορήσουν στη μείωση αυτή...
Αυτά.

Υ.Γ.2: Και μιά (σωστή) παρατήρηση: Σύμφωνα με το σχόλιο του konspir2, όταν το κράτος έχει τουλάχιστον το 60% (και στις ποδοσφαιρικές ομάδες, πολύ συχνά αυτό ισχύει) των οφειλών, κρατάει το μαχαίρι, κρατάει και το καρπούζι... Για τις δε επιχειρήσεις, υπάρχει και το εξής σχόλιο: μπορούν να "δημιουργήσουν" ψεύτικες υποχρεώσεις σε φιλική τους εταιρεία, σε ποσοστό ίσο ή ανώτερο του εν λόγω 60%, ωστε να αναγκάσουν τους υπόλοιπους να υποχρεωθούν να συνηγορήσουν στην υπαγωγή στο άρθρο...

Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος...

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!