Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2004

Δεν πάτε καλά.

Το mood μου είναι ελαφρώς διαφορετικό από όλα αυτά τα σημερινά post, σας βεβαιώ.

Αλλά τριγυρίζουν γύρω μου και μου σπάνε τα νεύρα:

Ελεύθερη είναι η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς δεν ανανεώθηκε η σχετική δεκάχρονη απαγόρευση. Το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση του υποψήφιου προέδρου των Δημοκρατικών Τζον Κέρι, που κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Ο.Μπους.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Τζον Κέρι κατηγόρησε τον Τζορτζ Ο.Μπους ότι θέτει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα του λόμπι που τάσσεται υπέρ της οπλοκατοχής από ότι εκείνα των οικογενειών θυμάτων από πυρά εγκληματιών ή αστυνομικών.

Α, μπα; Και έχουν προβλήματα τρομοκρατίας εκεί πέρα, ε; Ε, όχι ρε πούστη μου, την επόμενη φορά που κάποιος μαλάκας αμερικανός καθαρίσει μερικούς εκεί πέρα, με όπλα που του επέτρεψαν (τον ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ) να αγοράσει, γιατί του είπαν "Προσοχή, βρισκόμαστε σε πόλεμο", και "Κινδυνεύουμε απο την τρομοκρατία" και "Οι τρομοκράτες είναι γύρω μας" και δεν ξέρω τι άλλο, όταν λοιπόν ο μαλάκας πάει στο fast-food της γειτονιάς του και καθαρίσει μερικούς άραβες, μουσουλμάνους, γιατι του την έδωσε (όπως κάνουμε εμείς εδώ με μερικούς αλβανούς όταν πανηγυρίζουν, για να μην ξεχνιόμαστε) ή όταν ένας πιτσιρικάς απο το άγχος καθαρίσει καμία 10ριά συμμαθητές του και κανά-δυό δασκάλους, - ε, μην έρθετε σε μένα για συμπόνιες και ψυχολογικά προβλήματα. Το λογαριασμό να τον στείλετε στις εταιρείες κατασκευής όπλων - οι οποιες τρίβουν κυριολεκτικά τα χέρια τους με το κλίμα τρομοκρατολαγνείας που επικρατεί.

Το μόνο που με πειράζει είναι οτι κάθε φορά που οι αμερικανοί βγάζουνε τα μάτια τους, την πληρώνει ο υπόλοιπος πλανήτης.

Να 'πάνε να γαμηθούνε να σκοτωθούνε όλοι τους.

Και δεν ήμουνα σε τέτοιο mood, σας διαβεβαιώ.

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

2 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Λοιπόν αρκούδε, θεωρώ ότι το blog σου είναι πιο ενδιαφέρον και από το δικό μου. Δεν πρόλαβα να διαβάσω παρά μόνο το πρώτο post, αλλά θέλω πράγματι να σε συγχαρώ. Έχεις δίκιο. Οι Αμερικάνοι πάνε γυρεύοντας (για να μην πω ότι είναι τρελοί).

Ακούω και διαβάζω τόσα πολλά για τις ΗΠΑ και το αίμα μου βράζει, από ανάγκη να βρεθώ ξανά σε αυτή την Ηπειρο και να ζήσω από κοντά όσα μουρμουρίζω στα τραγούδια ή όσαβλέπω στο σινεμά. Και όμως, αυτά τα τραγούδια μου ακούγονται όλα και πιο λυπητερά και αυτές οι αμερικάνικες παραγωγές με μπουχτίζουν με το ψέμα. Ένα ψέμα που δεν επέλεξα να αντικρύζω. Όταν ακούω πράγματα σαν τα χθεσινά λέω: "ρε, μπας και πρέπει να την ξεχάσω την Αμερική; Μήπως να βρω άλλη dreamland;"

Φιλικά,

Ο Νικόλας από stories.disabled.gr (αυτό για όσους δε με ανακάλυψαν ακόμα)

9/14/2004 09:31:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Λοιπόν Νικόλα το blog σου (για μένα) είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον απο το δικό μου...

Σε διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό (μην κοιτάς που δεν γράφω, είμαι γαϊδούρι) και πάντα έχεις μία ενδιαφέρουσα ιστορία να πεις.

Οι Αμερικανοι... τι πονεμένη ιστορία. Εχτές τσαντίστηκα, γιατι είναι τόσο βλακεία να προστατεύεις τον εαυτό σου απο τους άλλους που έχουν το ίδιο δικαίωμα να αγοράσουν ούζι και m-16 με σένα.

Υπάρχει μία παροιμία που μου έρχεται στο μυαλό (μπορεί να είναι και αμερικάνικη):

"Αν ακολουθήσουμε το οφθαλμός αντι αφθαλμού, στο τέλος θα καταλήξουμε όλοι τυφλοί..."

Αλλά πάλι τόσα ωραία πράγματα έχουν κάνει αυτοί οι σαλεμενοι (ένα εκ των οποίων χρησιμοποιώ τώρα για ανεβάσω το blog) που σκέφτομαι, υπάρχου ν και κανα δύο καλοί... Η χώρα της ευκαιρίας (που όλοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάποιον άλλο υπάλληλό τους) μπορεί να είναι και απίστευτα χρήσιμη για τον υπόλοιπο πλανήτη...

Για τις ταινίες που λες, μου έρχεται στο μυαλό το THE SIEGE (http://www.imdb.com/title/tt0133952/) που είναι χαστούκι με χολιγουντιανές καταβολές - για μουσική υπάρχουν αρκετά καλά παραδείγματα σκεπτόμενων τραγουδιστών...

..και όσο ο Michael Moore κυκλοφορεί ελεύθερος σ'αυτή την χώρα, δεν φοβάμαι τίποτα!

Να 'σαι καλά (κι οι υπολοιποι το ίδιο, και ρίξτε μία ματιά στο site του Νικόλα, θα ενθουσιαστείτε - και ας σας χάσω απο πελάτες...)

9/15/2004 11:46:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!