Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2004

Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ;

[όχι μην κάνετε έτσι, για ευχή το λέω]

Δεν θέλω ρε γαμώτο να είμαι μία ζωή αντιαμερικανός, έχουν και καλά πράγματα να προσφέρουν οι γιάνκιδες. Αλλά τι να κάνω, όλο αφορμές μου δίνουν...

Διεθνής διάσκεψη Ηνωμένων Εθνών. Ταιλάνδη. Αναζητείται λύση για την μάστιγα του AIDS, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις (όλοι φαίνεται ότι το έχουμε ξεχάσει, γιατί έχουν ατονήσει οι προσπάθειες ενημέρωσης. Αλλά είναι εδώ, και θερίζει.)

Διαδηλωτές έξω από την διάσκεψη, κατηγορούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες φραμακοβιομηχανίας για εξαιρετικά ακριβά φάρμακα, που τα καθιστούν απρόσιτα στις αδύναμες οικονομικά χώρες - που έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη.

Και ξαφνικά; Ξαφνικά το ερώτημα που τίθεται, και μάλιστα τελείως σοβαρά, είναι αν το βάρος για την πρόληψη πρέπει να δωθεί στα προφυλακτικά, ή στην ...αποχή!

Μάλιστα! Είναι καλύτερα, να τους πείσουμε να μην γαμιούνται - έτσι, θα γλυτώσουν απο τον ιο του AIDS. Αποχή κύριες και κύριοι, μία φρέσκια ιδέα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πως λοιπόν το μεταφράζει ο akroudos αυτό το παραμύθι; Αποχή λοιπόν, γιατι πρώτον, γιατί αυτό θα ήθελε και ο ΘΕΟΣ, καθότι είμαστε πολύ θρησκευάμενοι, και είναι αμαρτία να κουτουπώνουμε πριν απο τον γάμο. Δεύτερον, διότι μας κοστίζει λιγότερο: θα πληρώνουμε εμείς λεφτά για να γαμάνε οι αράπηδες; Τρίτον, γιατί αμα δεν φυστικώνονται δεν θα γεννάνε, και άμα δεν αυξάνονται και πληθύνονται θα έχουμε λιγότερα στόματα να θρέψουμε....

Και απαντάει ο arkoudos (και οι επιστήμονες μαζί): Η χρήση προφυλακτικού έχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ οτι περιορίζει την εξάπλωση του AIDS. Είναι αδύνατο να ξεκινήσεις τώρα μία τέτοια καμπάνια: όταν σε θερίζει η πείνα, η τεκνοποίηση λειτουργεί με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης (Παρένθεση: γι' αυτό και εμείς στην Ελλάδα μιλάμε για υπογεννητικότητα. Γιατι τρώμε καλά. Ασχετο, κλείνει η παρένθεση - όπως θα έγραφαν και οι Παπαδόπουλος Τετράδης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας). Και τέλος για ηθικούς λόγους: Δεν προτείνουμε αποχή γιατι μας κοστίζει λιγότερο ρε γαμώτο!

Δύο μόνο χώρες το υποστηρίζουνε τούτο το εύρημα, η μία είναι η Αμερική. Η χώρα του αγνού, του ωραίου και του αληθινού. Η χώρα που έχει ακόμα τις βάσεις τις, τον τρόπο σκέψης της και την λογική της, βασισμένη σε ένα όνειρο. Την απόφαση στηρίζουν "Εκκλησιαστικοί κύκλοι":

Εκκλησιαστικοί κύκλοι και ορισμένες κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η αμερικανική, θεωρούν ότι για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του ιού HIV πρέπει να ενισχυθούν τα προγράμματα ενθάρρυνσης της αποχής από τις προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις, και απορρίπτουν τη διαθέση υπέρ της χρήσης προφυλακτικών. (news.in.gr)


Να τις χαίρονται τις ιδέες τους, καθότι είναι πλούσιες σε φαντασία, λογική και φυτικές ίνες. Μα, φταίω εγώ που τους λέω ΜΑΛΑΚΕΣ;

Υστερόγραφο: ο Ανάν (που δεν τον χωνεύω ιδιαίτερα, btw) λέει στους Αμερικανούς: "Πολεμήστε το AIDS όπως την τρομοκρατία". Δεν ξέρω ρε παιδιά, πολύ ειρωνία μου βγάζει αυτός ο τίτλος. Λέτε ο Ανάν να ετοιμάζεται να μας αδειάζει την γωνιά και φτιάχνει την υστεροφημία του;

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!