Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2006

Δίχως δικαιώματα, χωρίς ελευθερία...

Κάντε μου μια χάρη ρε παιδιά, μην με πείτε απαισιόδοξο, ή γκρινιάρη που αναφέρω τέτοιες ειδήσεις στην αρχή του έτους...

Σε 84 αυξήθηκε από τη μέρα των Χριστουγέννων ο αριθμός των κρατουμένων στο Γκουαντανάμο που κάνουν απεργία πείνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού. Στη διαμαρτυρία για τις συνθήκες κράτησης και την παραβίαση των νόμιμων δικαιωμάτων τους συμμετέχουν από την περασμένη Κυριακή ακόμη 46 κρατούμενοι φερόμενοι ως ύποπτοι για συμμετοχή σε διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Η απεργία ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου όταν ο στρατός των ΗΠΑ αθέτησε την υπόσχεσή του να υπαγάγει τη φυλακή του Γκουαντανάμο στο καθεστώς της Συνθήκης της Γενεύης. Το ιατρικό προσωπικό των φυλακών εφαρμόζει αναγκαστική σίτιση 32 εκ των απεργών. [Πηγή: Ελευθεροτυπία]
...αλλά σας έχω μια καλή ιδέα: πείτε τους φύλακες του Γκουαντάναμο (και προφανώς τους διοργανωτές μιας τέτοιας φρικτής φάρσας της ιστορίας) κα-θί-κια.

Προσέξτε το άρθρο:

όταν ο στρατός των ΗΠΑ αθέτησε την υπόσχεσή του να υπαγάγει τη φυλακή του Γκουαντανάμο στο καθεστώς της Συνθήκης της Γενεύης

Ούτε για τα προσχήματα δηλαδή...

Προσθήκη: Αμήν, αλλά πιστεύει κανείς σοβαρά οτι ο επόμενος θα είναι καλύτερος;

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

1 Comments:

Blogger Rodia said...

Αγαπητέ Αρκούδε, τα περί Γκουανταναμο και συνθήκης της Γενεύης τα γνωρίζαμε απο την αρχή, εδώ και κάτι μήνες. Εμάς, τον απλό λαό που λένε, μας εντυπωσίασαν. Αλλά, τι να κάνει ο απλός λαός; Να διακινδυνέψει να βρεθεί σούμπιτος στη Κούβα; Εμείς δε θέλουμε πολέμους και τα τοιαύτα, ούτε δάνεια θέλουμε ούτε κάρτες ούτε και τράπεζες. Μια ζωούλα την έχουμε και τη θέλουμε ήσυχη και αδιατάραχτη. Καφεδάκι, τσιπουράκι, παραλία για καμμιά βουτιά. Δε μας ενδιαφέρει η υστεροφημία, το γνωρίζουμε καλά ότι δεν είμεθα μεγαλέξαντροι να αφήσουμε κατακτητικό έργο στους επιγόνους. Εχουμε απογόνους και θέλουμε κατι τι καλό γι αυτούς: ένα κοσμο ήρεμο και χαρούμενο.

Εμένα αυτό που συνεχίζει να με εντυπωσιάζει είναι η στάση των λοιπών πολιτισμένων κρατών, δυτικού πολιτισμού εννοείται: Μου φέρνει στο νου η συμπεριφορά τους τη συμπεριφορά προς το Χίτλερ προπολεμικά. Πριν το Β' πόλεμο, όλοι τρέχανε και υπογράφανε συνθήκες με τη Γερμανία, "για να την ηρεμήσουν" όπως γράφει κάποιος απ' αυτούς στα απομνημονεύματά του. Για την ηρεμία μας στείλαμε και μείς -η μικρά πλην τιμία πατρίς μας- φανταράκια στο Ιράκ, στο πλαίσιο.. ποιο πλαίσιο ακριβώς δε συνεκράτησα. Είναι τόσα πολλά τα πλαίσια σήμερα. Και δεν περισσεύει και τπτ να πάρω και'γω κανένα και ξοδεύομαι στο κορνιζά μου.. :-)

1/03/2006 01:01:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!