Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2005

η βοήθεια του βλάκα

Ήμασταν στα Έβερεστ στα Πατήσια (τα άνω) και γελάγαμε γιατί είχαν βάλει αυτά τα κίτρινα τριγωνάκια, που γράφουν "Caution Wet Floor".

Πάει καιρός, τώρα έχουν γίνει της μόδας.

Συζητάγαμε λοιπόν, πόσο μαλάκες είναι οι αμερικάνοι (γιατι μάλλον απο εκεί ξεκίνησε) που χρειάζονται την πινακίδα για να μην γλυστρήσουν (δεν το βλέπεις ρε ζώων οτι γυαλίζει; Μάρμαρο είναι, γυαλίζει, άρα γλυστράει).

Και προχωρήσαμε την κουβέντα, γιαυτό είναι τόσο μαμόθρεφτα τα αμερικανά, γιατί άμα τους βάλεις σκάλες και δεν τους το πεις με ταμπέλα, θα πάνε και θα σκοτωθούν - τέτοια ζώα είναι.

Και μετά, γελάσαμε πιο πολύ, γιατί τούτες οι ταμπέλες μπήκαν προφανώς για νομικούς λόγους, να γλυτώσουνε οι εταιρίες απο καμιά μήνυση, έχω και ένα καλό του George Carlin για τέτοια, θα γελάσετε πολύ.

Ε, κύριε πρόεδρε, την είδα που σφουγγάριζε, αλλά δεν κατάλαβα οτι θα είναι υγρό και θα γλυστράει, και θέλω $1.000.000.

Ο-χο-χο.

Και μετά συζητάγαμε οτι γι' αυτό είναι έξυπνοι οι έλληνες, γιατί απο νωρίς μάθανε στα δύσκολα, πρώτα πέσανε, και μετά καταλάβανε γιατί, και άμα με το καλό σηκωθήκανε, ρίξανε μια μούτζα, και είπανε τι βλάκας ήμουνα και έπεσα, και προσέχανε και ρίχνανε καμιά φάπα στο καμάρι τους άμα έπεφτε και αυτό, και μετά γινόντουσαν σπουδαίοι και τρανοί, και φυσικοί,, και στα εμ-αϊ-τι και ανοίγανε και ένα εστιατόριο στο αμέρικα και πολλά τα ντόλλαρς ρε παιδί μου είδες τι κάνει ένα πέσιμο, και τέτοια.

και πολύ γελάγαμε.

~

Πρίν απο κανα δύο εβδομάδες, βλέπω πως χρησιμοποιήσανε την φαντασία τους οι έλληνες για να κλείσουν μία τρύπα που άνοιξε στο πεζοδρόμιο.



Και απορούσα πως διάολο μείνανε έλληνες ζωντανοί με τόση βλακεία που τους δέρνει.

Ενα ζώον πήγε και γέμισε με καρέκλες την τρύπα του πεζοδρομίου, γιατί; εκεί που, άμα πέφτανε μέσα το πολύ να σπάγανε κανένα πόδι, τώρα κινδυνεύουν να σκοτωθούν!

Για κάποιον μυστήριο λόγο, είχε σκαφτεί το πεζοδρόμιο, και κάποιος έριξε δυο-τρείς καρέκλες μέσα, για να μην πάθουν ζημιά οι περαστικοί. Κοινώς, βοήθησε να γλυτώσουν κανένα σπάσιμο, γιατί με την ιδέα του, έτσι και δεν βλέπανε την τρύπα και πέφτανε, τον ανασκολοπισμό τον είχαν σίγουρο...

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

6 Comments:

Blogger Rodia said...

Θυμάται κανείς το περιπαιχτικό «όπου γυαλίζει να πατάς»..?
..εξ απαλών ονύχων στη κατανόηση του περιβάλλοντος ο έλληνας.. :-)

12/23/2005 12:13:00 μ.μ.  
Blogger Oneiros said...

Στο ελληνικό αστικό τοπίο, το "αν δεν κοιτάς που πας, θα πας εκεί που κοιτάς" αποκτά ειδική σημασία.

12/23/2005 03:29:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Agapite synonomate.An prosekseis kalutera tha deis oti to sugkekrimeno pezodromio periexei "tetragwnakia" gia tyflous.Epomenws to pio logiko gia na baloun tin karekla kei xamw einai gia na skountiksei panw tis o tyflos kai na apofugei tin trupa.
Ayta.
giannis

12/23/2005 11:23:00 μ.μ.  
Blogger PsyxiatroZ said...

Καλά χριστούγεννα αρκούδε... Καλά κρασιά...

12/24/2005 01:28:00 π.μ.  
Blogger Oneiros said...

Καλά Χριστούγεννα, με οποιαδήποτε πιοτά προτιμάτε.

ΥΓ: ξ, καλές γιορτές και σε σένα...

12/24/2005 05:27:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

όνειρε, πέρνα μια βόλτα από τα δικά μου μέρη :-)

ξ

12/28/2005 01:20:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!