Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2005

Ολιγον θυμωμένος

Τι λέτε ρε παιδιά; Ανακαλύψατε το τηλεοπτικό δικαστήριο;

Δεν μπορώ να φανταστώ πως, οι ίδιοι που εφήυραν (και εκμεταλεύτηκαν όσο κανείς άλλος, ποτέ) την τηλεόραση, τώρα απαρνιούνται τις δυνάμεις της...

Και πότε γίνεται αυτό; Όταν ο κόσμος, για να πετύχει όλα αυτά που τον μάθανε να περιμένει (από το κράτος, από την κοινωνία) - χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα που άλλοι χρησιμοποιήσαν για να τον μανιπουλάρουν...

Μπα; Τώρα δεν σας αρέσει η τηλεοπτική διαπόμπευση; Οτι σπείρατε θερίζετε κύριοι. Τώρα, οι τηλεοπτικοί αστέρες (γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών είναι παρουσιαστές, και όχι δημοσιογράφοι, όπως βαυκαλίζονται να αυτοπροσδιορίζονται) όταν σταμάτησε ο εντυπωσιασμός των big brother, των σκουπιδιών των σταρ, των κρυφών λεπτομερειών των σεξουαλικών προτιμήσεων των διασημοτήτων - guess what - έπιασαν εσας.

Εσάς, τους πολιτικούς που τα παίρνετε, τους εμποράκους που πουλάτε χαλασμένα τυριά, τους συνεργάτες των μηδέν-ενενήντα, τους ιδιοκτήτες των παιδικών σταθμών που φέρονται στα παιδιά σαν σκουπίδια...

Τώρα, τα πράγματα θεωρούνται επικίνδυνα - και αυτοί που θρέφατε κάποτε σαν παιδιά σας, για τους Κουρήδες μιλάω, και τους Αλαφούζους, και τους Κοντομηνάδες - τώρα γελοιοποιούν αυτό που εσείς θέλετε να ονομάζετε 'τηλεοπτική δημοκρατία'.

Παραδεχθείτε το: δεν τα επιτρέψατε απλώς - τα επιβάλλατε.

Και τώρα σας σοκάρει το γεγονός οτι τα χαλασμένα τυριά, τα αλλιωμένα κρέατα, τα φακελάκια, οι επιταγές, οι off-shore εταιρείες μπήκανε ξαφνικά στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Και αντί να πείτε "ας δούμε πως θα εξαφανίσουμε αυτά τα φαινόμενα" (σας έχω δυο-τρεις λύσεις παλικάρια, μία που λέγεται άρση του νόμου που προβλέπει να μην κατηγορούνται βουλευτές, μία άλλη που λέγεται πόθεν έσχες, ξέρετε εσείς τώρα) λέτε "ας αντισταθούμε την τηλεοτρομοκρατία"...



Να αντισταθούμε στην τηλεοτρομοκρατεία; Φυσικά.

Και στο ρουσφέτι; Και στην αλητεία; Και στην απληστία; Και στην αδιαφάνεια;

Αφήστε. Θα περιμένω την ...αυτοκάθαρση.


Σας δείχνουνε μωρέ, και βρίζετε το δάχτυλο που σας δείχνει...


Δεν ήταν μωρέ τηλεοτρομοκρατία όταν αυτοί, οι ίδιοι άνθρωποι έριχναν την προηγούμενη κυβέρνηση;

Τις μισές (και λίγες λέω) αντιπολιτευτικές σας κατηγορίες, απο τους ίδιους τις πήρατε.

Αντιπολίτευση της "τηλεοπτικής δημοκρατίας" ήσασταν, κυβέρνηση της "τηλεοπτικής δημοκρατίας" γίνατε.



Ο κάθε Τριανταφυλόπουλος και ο κάθε Ευαγγελάτος έγιναν οι προστάτες μας - θλιβερό, αλλά αν απέναντι βρίσκεται ο Ρεγκούζας, ο Κεφαλογιάννης, ο θείος Καραμανλής, ο Τσοχατζόπουλος, που με συγκεκριμένες κατηγορίες, με ονόματα, με στοιχεία κατηγορούνται για κάτι, και απαντούν (σε μας, γιατί ο δημοσιογράφος εξ ονοματί μου ρωτάει) με αλητείες τύπου "πους τις" ε, τότε ρε παιδιά, χίλιες φορές Ευαγγελάτος.

Αν λέει την μισή αλήθεια η κάμερα, την προτιμώ σαν πολίτης απο το ψέμα της σιωπής.

Και μαθήματα δημοκρατίας απο γραβατάκηδες, επαγγελματίες της πολιτικής, δεν δέχομαι.



Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

1 Comments:

Blogger kukuzelis said...

Γειά σου Αρκούδε με τα ωραία σου.

10/28/2005 05:56:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!