Μακε ητ γιορσέλφ
Στο πνεύμα των ημερών, κρατήστε μια συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κέικ...
> Συστατικά:
> 1 φλιτζάνι αλεύρι
> 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
> 1 φλιτζάνι ζάχαρη
> 1 κουταλάκι αλάτι
> 1 φλιτζάνι βούτυρο
> χυμός λεμονιού
> 4 μεγάλα αυγά
> καρύδια
> 1 μπουκάλι Johnie Walker
> 2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα
Δοκιμάστε το Johnie Walker για να ελέγξετε την ποιότητα. Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα και δοκιμάστε το ουίσκι ξανά. Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα, γεμίστε ένα φλιτζάνι και πιείτε. Επαναλάβετε. Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει μια μαλακή μπάλα. Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα. Ξαναχτυπήστε το. Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκι είναι ακόμα εντάξει. Δοκιμάστε άλλο ένα φλιτζάνι.
Σβήστε το μίξετ. Σπάστε δυο αυτιά και προσθέστε τα στο μπολ. Ρίξτε και το φλιτζάνι με τα αποξηραμένα φούρτα. Μιξάρετε το χτυπητό. Αν τα αποφρηξαμένα φούρτα κολλήσουν στο μαραφέτι του μίρξερ, ξύστε τα με ένα κατσαβίδι. Δοκιμάστε το ουίθκι για να ελέγξετε τη γεύση του. Μετά, κοθκινήθτε δύο τζιφλάνια αλάτι, ή κάτι τέτοιο. Μπορείτε να βάλετε και πωθ το λένε. Ποιόθ ενδιαφέρεται! Τώρα θπάθτε το λεμόνι και θτραγκίκθτε τα καρύδια θαθ. Ελέγξτε το ουίκι. Προθέθτε ένα μικρό κίτρινο κροκόδειλο. Απειλήθτε ένα μικρό κουταλάκι ζάχαρη ή κάτι άλλο. Ό,τι βρήτε τέλοθ πάντων. Πετάκθτε το κοντά θτα άλλα.
Λαδώθτε το φούρνο με κάτι που ζουλιέται και κατουρήθτε στο πθυγείο. Ανάπθτε το ταπθί θτουθ 350 βαθμούθ. Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το μίκθερ. Αφαιρέθτε τη μούρη θαθ από το μπωλ και θηκωθείτε από το φούρνο. Ελέγκθτε το ουίκι κθανά και πηγαίνετε θτο κρεββάτι.
Χαλά Φριθτούγεμνα!
5 Comments:
Χικ
Άγγελοθ
Αγαπητή κυρία Βέφα,
Έχω δοκιμάσει τη συνταγή αλλά το ένα μπουκάλι Τζόννι (το ννί ευέλικτο) δεν ήταν αρκετό. Να δοκιμάσω να αυξήσω τη δοσολογία ή να βάλω και κάνα άλλο ποτό στη διαδικασία; (ούζο, τσικουδιά, κλπ.)
Φιλικά,
Μαίρη Παναγιωταρά
Αγκαπητέ κγύριε Talf.. tafla.. faflinem.
Τα συστρατιγκά γκράφουν Βοννυ Τζόκερ. Εγώ με το δοκιμάσαμε, και χαλό είμαι.
Μην κσεχάτετε να φατουρίσετε στο πσιγείο.
Χικ!
«...Αν φτάσατε εδώ κάτω, και συνεχίζετε να το βρίσκετε ενδιαφέρον αυτό το blog, ρίξτε μία ματιά στο αρχείο των προηγούμενων post... βρίσκονται στην κορυφή δεξιά, χωρισμένα ανά μήνα καταχώρησης...»
Αγαθφπητέ μάγειρα και ζβαχαροπλάστη έφθθτασα εδώ κάτω, τώρα πως γυρίσβουν πίσω???
araxtos και σούρας
Σιγά τη συνταγή, ρε! Χρόνια την έχω στα κατάστιχα. Και για να μη λες ότι γκρινιάζω χωρίς να προσφέρω τίποτα σε αντάλλαγμα, για κοίτα AYTH τη συνταγή.
Αν είσαι καλός και κερνάς, στέλνουμε και τάππερ ...
Δημοσίευση σχολίου
<< Home