Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2004

Η παγκόσμια οικονομία με παραδείγματα (πάντα επίκαιρο...)

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα

ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.

ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.

ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 12. Την τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, 200 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.015 δόσεις.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές...

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

2 Comments:

Blogger arkoudos said...

Αυτο-συμπληρώνομαι:

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Δίνεις τη μία στο γείτονά σου. Μετά, τον φθονείς.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ(2): Έχεις δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση δίνει μία στον γείτονά σου. Ιδρύεις μία εταιρεία που του μαθαίνει πως να την χειρίζεται.

ΠΟΛΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 ταύρους. Αρκετοί άνθρωποι σκοτώνονται στην προσπάθειά τους να τους αρμέξουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ: Έχεις 2 αγελάδες. Αρνείσαι να τις αρμέξεις καθώς η θρησκεία σου, σου απαγορεύει να αγγίξεις τις ρώγες τους. Το βράδυ τις αρμέγεις, τις σκοτώνεις, και ρίχνεις το φταίξιμο σε αμερικάνικες βομβιστικές επιθέσεις.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση σε φορολογεί τόσο άγρια, που αναγκάζεσαι να τις πουλήσεις για να ανταπεξέλθεις - η κυβέρνηση, με αυτά τα λεφτά συντηρεί έναν τύπο σε ξένη χώρα, που έχει μόνο μία αγελάδα (δώρο απο την δική σου κυβέρνηση), και θέλει όπλα για να σκοτώσει τους διπλανούς του που θέλουν δύο...

10/06/2004 07:41:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Είχες 2 αγελάδες, αλλά μετανάστευσαν και οι δύο σε μία γκαρσονιέρα στην Κυψέλη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (2): Είχες 2 αγελάδες, έγινε δημοσιονομική απογραφή και βρέθηκες να χρωστάς 4.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, η μία βρίσκεται εγκλωβισμένη στην Καρπασία. Ο Νταλάρας κάνει μία συναυλία, ενώ η άλλη αγελάδα δεν σταματά να κατεβάζει γάλα.

www.tekmirio.blogspot.com

10/07/2004 09:16:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!