Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2004

Live strong.

Λέω να σας πω δύο ιστορίες.

Πρώτη ιστορία: Ο μύθος έχει καρκίνο.

Ο Λανς Άρμστονγκ είναι ένας αθλητής, που ασχολείται με την ποδηλασία. Έχει κερδίσει αρκετές φορές τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, έναν απο τους δυσκολότερους (αν όχι τον δυσκολότερο) στον κόσμο. Ο Σουμάχερ της ποδηλασίας.



Όταν η υπεροχή του τον είχε κάνει μύθο, του έγινε διάγνωση καρκίνου (στα γεννητικά όργανα). Πάλεψε, κέρδισε, ξανασυμμετείχε στον ποδηλατικό γύρο, και ξανακέρδισε.

Ξεκίνησε μία καμπάνια, μαζί με την Nike, στην οποία για ευαισθητοποιηθούν όλοι για τον καρκίνο, αγοράζουν ένα βραχιόλι, κατασκευασμένο απο σιλικόνη, και τα έσοδα πηγαίνουν στο Lance Armstrong Foundation, που έχει σκοπό την στήριξη των καρκινοπαθών.

Η μάνα μου πέθανε από καρκίνο το 1995.

Ήθελα να αγοράσω και εγώ τέτοια βραχιόλια. να τα δωρίσω στους φίλους, να τιμήσω -έτσι, ίσως βλακωδώς- την μητέρα μου. Η ζήτηση είναι τεράστια όμως. Έναν μήνα μετά την ανακοίνωση η ζήτηση οδήγησε σε εξαφάνιση των bands.

Δεύτερη ιστορία: Ένας καλός άνθρωπος.

Εχθές ήμουν στο μετρό. Βλέπω έναν ανάπηρο σε καροτσάκι - και αντιλαμβάνομαι οτι φοράει ένα τέτοιο κίτρινο βραχιόλι. Τον καλημερίζω, του ζητάω να μάθω ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ το βρήκε, αφού έχουν εξαφανιστεί. Μου γελάει, μου λέει οτι είναι αθλητής της ποδηλασίας της Αμερικής, (ντρέπομαι προς στιγμήν για αυτά που έχω γράψει για τους Αμερικανούς, το προσπερνάω, συνεχίζω) και οτι ο ίδιος ο Λανς τους επισκέφτηκε, και τους μοίρασε τέτοια Live Strong bands. Το βγάζει και μου το δίνει.

Το φοράω με τιμή.



Είπα να σας πω δύο ιστορίες.

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

4 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Ξέρεις τι με εντυπωσιάζει σε όλα αυτά; Ούτε το κίτρινο βραχιολάκι, ούτε ο συμβολισμός του, ούτε το ίδρυμα του μεγάλου ποδηλάτη. Με εντυπωσιάζει η γενναιοδωρία του αμερικάνου. Κάτι που του δόθηκε "από χέρι" (όπως λέμε στο χωριό μας) το έδωσε χωρίς σκέψη, με καλή καρδιά.

Αυτό, γενικά, πάντα με εντυπωσιάζει στους ανθρώπους. Κι άλλα παραδείγματα: Δεν σε ξέρουν και είναι ικανοί να περάσουν 5 ώρες ψάχνοντας στο δίκτυο για να σου βρουν ένα crack. Ή ευχαρίστως να σου δώσουν το cd που εσύ παρακαλάς να βρείς κι αυτοί τόχουν στην α' έκδοση αλλά δεν το ακούν ποτέ.

Δεν ξέρω, μέσα σε όλη την καχυποψία που σέρνεται, κάτι τέτοια με κάνουν ν' αναρωτιέμαι "Ρε, λες;" ...

9/30/2004 01:14:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Ρε λες;

Υπάρχουν φίλε ανώνυμε τέτοιοι άνθρωποι... να είσαι σίγουρος.

Και οι ποδηλάτες που κερδίζουν τον καρκίνο και την ζωή,

και οι άγνωστοι που βοηθούν αγνώστους,

και οι φίλοι που βοηθούν φίλους.


Είναι γύρω μας, στο ορκίζομαι. Είμαστε (κατά πάσα πιθανότητα) και εμείς μέσα σ' αυτούς. Και ας μην το 'χουμε καταλάβει.

9/30/2004 01:35:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Nai, Yparxoun kai merikoi antnthropoi pou einai idiaitera kalopsixoi. Tous thaymazo giati den eimai san aytous.

ELPIZO kapote na tous moiaso!

Signomi kiolas re Gianni, alla to sygkekkrimeno braxiolaki moy thimizei antitsibouriko kolaro. De thelo na kseftyliso tin katastasi, alla, nomizo oti tha mporousan na diathetoun ena pio kompso kas einai symboliko.

Pantos, imouna sxedon sigouros gia esena oti exeis zisei-antimetopisei polla kai diafora kai xairomai pou epibebaioneis tis ypotheseis mou.

Eyxaristos tha symmeteixa se ayti tin ekstrateia kai tha forousa kai to vraxiolaki, an ebriska...

xxxNikolas

9/30/2004 01:41:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

News Flash: η αλυσίδα συνεχίστηκε.

Όπως ακριβώς μου το έδωσαν, είχα αποφασίσει να το δώσω στον πρώτο άνθρωπο που με ρώτησε που θα βρει κάτι τέτοιο.

Αυτό έγινε. Η αλυσίδα συνεχίστηκε.


Δώσε και θα λάβεις.

9/30/2004 02:53:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!