Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2006

ο Αγρυπνος (μην φοβάστε, ταινία είναι)



Πήρα εχθές απο το DVD Club μου την ταινία The Machinist (ελληνικός τίτλος, ο Άγρυπνος).

Στο υπόλοιπο ποστ, θα αναλωθώ σε μία προσπάθεια να σας πείσω να την δείτε, χωρίς να μου καταλογίσετε ευθύνες, αν δεν σας αρέσει τελικά.

Δείτε την.

Αφού τελείωσα και με αυτό το δύσκολο έργο, Για να σας πω δυο-τρία πράγματα για την ταινία επιλέξτε το κείμενο από εδώ -->

Η ταινία είναι καλοφτιαγμένη: Έχει αρκετό μυστήριο, το τέλος ξεκαθαρίζει την πλοκή, μου άρεσε η σκηνοθεσία και η φωτογραφία του.

Όταν το δείτε ηρεμήστε, μπορεί να μοιάζει με την Έκτη Άσθηση, αλλά περισσότερο φέρνει στο Memento.

Αξίζει όμως ένα έξτρα σχόλιο για τον ηθοποιό που κρατάει τον πρώτο ρόλο: ο Christian Bale [http://www.imdb.com/name/nm0000288/], με ρόλους όπως το Reign Of Fire και ΜΕΤΑ απο αυτήν την ταινία το Batman Begins, θα σας κόψει την ανάσα με την μεταμόρφωσή του.

Δεν έχω ξαναδεί ηθοποιό να κάνει τέτοιο πράγμα για ρόλο.

Νόμιζα οτι ήταν ένας άσχετος τύπος που τον διαλέξανε μόνο για την εμφάνισή του, αλλά είναι -αρκετά- καταξιωμένος ηθοποιός που φλέρταρε επικύνδυνα με τον θάνατο για να ταιριάξει με τις απαιτήσεις του ρόλου.

Δυσκολεύτηκα απίστευτα να τον αναγνωρίσω, και στις λίγες σκηνές που παίζει όντας ο εαυτός του, όλο έλεγα "βρε κάτι μου θυμίζει αυτός..."


<-- μέχρι εδώ (ή πατήστε Control + A).

Δείτε την ταινία, και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Βέβαια, δεν έχω έναν αρκούδο να μου τα λέει και να με προετοιμάζει, όπως έχετε εσείς.

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

6 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

I taineia ine ontws poli wraia. Ipothesi, skinothesia, atmosphera, ithopoiia. Akomi kai i eksigisi sto telos den ine toso off pou na se xalaei. It actually makes sense. I still think Memento

Kostas.

1/26/2006 06:36:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

.... I still think Memento is better, though.

(to finish my sentence!!!!)

1/26/2006 06:36:00 μ.μ.  
Blogger Stormrider said...

η ταινία είναι πράγματι καλή, ο Bale είναι αρκετά καλός ηθοποιός (American Psycho, μην ξεχνάμε) αλλα από τα 2/3 και μετά είναι προβλέψιμη. Η ατμόσφαιρά καταπληκτική αλλά ρε παιδιά η φάση που δημιουργήθηκε στην 6η αίσθηση και μετά με χαρακτήρες που δεν υπάρχουν, με έχει κουράσει! Κατάλογος ολόκληρος ταινιών που έχουν το ίδιο μοτίβο!

1/26/2006 07:33:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Kostas, πράγματι, το Memento έχει μια αυθεντικότητα που δεν επαναλαμβάνεται - σαφώς είναι καλύτερη ταινία, σε πολλά επίπεδα.

Storm, εγώ είχα τόσες ιδέες για το τέλος στο μυαλό μου, που κουράστηκα να σκέφτομαι "να δεις που...". Οπότε έκατσα να απολαύσω την ταινία (και τον Bale, που μέχρι τότε -έχει σημασία αυτό- δεν ήξερα ποιος είναι), πράγμα που πέτυχε απόλυτα.

koumpara, είναι λίγο καταθλιπτική - αλλά θα εκπλαγείς με την αλλαγή του Bale.

Εχεις δίκιο: Απο την μιά θα είναι κρίμα να αναλωθεί σε μπερτο-ταινίες, απο την άλλη ακόμα και αυτές μπορούν να έχουν ένα βάθος ηθοποιΐας πιστεύω..

Pi-es: Thanks, αλλά κράτα το κρυφό απο τον κουμπάρο, δεν θέλω μπλεξίματα... :Ρ

1/27/2006 01:58:00 μ.μ.  
Blogger arkoudi said...

Αρκούδε, μας έφαγες την χθεσινή νύχτα με την ταινιούλα... Σε διάβασα κατά τις 10:30 το βράδυ και την παρήγγειλα στην moviecouriers αμέσως.

Την είδαμε αργά, μετά τις 1 και με σβηστά τα φώτα... Στην αρχή πιστέψαμε ότι θα μας καταθλίψει άσχημα, όμως η ταινία συνδύαζε τέλεια και το μυστήριο οπότε έτσι εξισορρόπησε το καταθλιπτικό του πράγματος...

Πολύ μεγάλη εντύπωση μας έκανε το σώμα του πρωταγωνιστή μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να συζητάμε ότι είναι τρυκ και να ψάχνουμε τον τρόπο που το πετύχανε να φαίνεται τόσο αδύνατος...

Το DVD όμως είχε και το "Πως γυρίστηκε" κι έτσι στην συνέχεια μας λύθηκε η απορία... Ο άνθρωπος επί βδομάδες δεν έτρωγε τίποτα!!! Απίστευτος ο τύπος ε;

Συνέχισε να γράφεις... σε διαβάζουμε καθημερινά και γουστάρουμε ;-)

1/29/2006 06:42:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ενδιαφέρον ακούγεται... Θα το τσεκάρω! Αφού σας αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες να προτείνω κι εγώ μια-δυο; Δεν πρέπει βέβαια να κυκλοφορούν σε dvd στην Ελλάδα, αλλά όποιος ψάχνει βρίσκει... Η μία λέγεται "Donnie Darko", η άλλη "11:14". A, και το Mulholland Dr.

Ειδικά όμως το Donnie Darko είναι MUST!!! (7 λίρες Αγγλίας το director's cut από το play.com, αξίζει πραγματικά...)

1/30/2006 10:56:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!