Πέμπτη, Μαΐου 05, 2005

Πάτε καλά ρε;

Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ σ' αυτό το ζήτημα μέχρι να ληθεί, οριστικά, αλλά με τσιγκλάνε:

Με σχετική εγκύκλιο προς τις δημόσιες υπηρεσίες ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος χαρακτηρίζει εργάσιμη την 11η Μαΐου -ημέρα μετάθεσης του πρωτομαγιάτικου εορτασμού-, αναφέροντας πάντως ότι «θα διευκολυνθούν» οι εργαζόμενοι ώστε να παραστούν στις αγωνιστικές εκδηλώσεις. [In.gr]


Θα διευκολυνθούν; Σοβαρά;

Καλοσύνη σας! Βρε, τι καλοί άνθρωποι είσαστε μερικές φορές... Άγιοι.

Θα διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι, παροτρύνοντας τα αφεντικά να πληρώσουν το ημερομίσθιο... ρε, πλάκα μας κάνετε;

Εγώ πάντως το λέω τελείως σοβαρά:

Δεν έχω κατέβει πο-τέ σε πορεία 1ης Μαΐου. Ποτέ. Πάντα πήγαινα για καφέ, ή ξύπναγα στις 1 το μεσημέρι. Οχι γιατί δεν γουστάρω την πορεία αλλά γιατί δεν γουστάρω καθόλου αυτούς που κάνουν την πορεία, τραβάνε φωτογραφίες απο την συγκέντρωση και μετά την παρουσιάζουν ως δική τους πορεία, ως δικό τους κόσμο.

Ως λαό "τους".

Ε, λοιπόν, φέτος θα κατέβω.

Δεν θέλω κανένα αφεντικό να με "διευκολύνει" να κατέβω στην απεργία. Δεν γουστάρω, βρε αδελφέ, να τον παρακαλέσω να μην με σημειώσει στον μαυροπίνακα των "παλιοκουμουνιστών" ή των "βρωμοσυνδικαλιστών".

Και ας χαρεί το ΠΑΜΕ, το ΤΡΑΒΑΜΕ, και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος.Αν δεν είναι αργία, θα γίνει απεργία.

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

15 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Me 2 re Arkoude

5/05/2005 02:46:00 μ.μ.  
Blogger πιτσιρίκος said...

Τελικά του Έλληνα είναι να μην του πειράξεις την αργία - είναι ικανός να κάνει ...απεργία.
(Πάντως για να λέμε και τη μαύρη αλήθεια το ΠΑΜΕ δεν είχε, ούτε έχει τέτοια διλήμματα - απεργία έκανε πέρσι, απεργία θα κάνει και φέτος.)

5/05/2005 02:52:00 μ.μ.  
Blogger J95 said...

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να γίνει ένα 100% απεργίας, έτσι για να σοβαρευτεί λίγο η κυβέρνηση.

Ρε μαλάκα (κυβέρνηση), ή κάντην αργία, ή κάντην εργάσιμη με τα όλα της να γίνει απεργία. Τι παναπεί "είναι εργάσιμη αλλά σας ενθαρρύνουμε να απεργήσετε";

Θα σας πω τι παναπεί: παναπεί "είμαστε ένα μάτσοθρασύτατοι απατεωνίσκοι που νομίζουμε ότι απευθύνόμαστε σε εντελώς ηλίθια ζώα και θέλουμε και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο".

5/05/2005 03:08:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Υπάρχει μια λογική, που την αντιλαμβάνομαι πλήρως.

Και λέει "Η πρώτη Μαΐου είναι αργία, για να τιμηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα - και την πρώτη Μαΐου είχαμε αργία, άλλο αν συνέπεσε με το Πάσχα"

Ομως, εκτός απο την "ιστορική" λογική υπάρχει και η πρακτική:

Είναι αργία η πρωτομαγιά, όχι μόνο για ιστορικούς λόγους, αλλά και γιατί έτσι δίνεται η ευκαιρία στους εργαζόμενους να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους, χωρίς να χάσουν το μεροκάματο.

Δωρεάν δημοψήφισμα, σαν να λέμε.

Ιστορικά λοιπόν, η κυβέρνηση είχε απόλυτο δίκιο.

Πρακτικά απέτυχε (κατά την ταπεινή μου γνώμη).


Και πολύ δε περισσότερο, καθιστώντας το ζήτημα αμφιλεγόμενο (θα είναι - δεν θα είναι, δεν είναι - αλλά θα διευκολύνουμε, ο Εργασίας δεν μιλάει - ο Εσωτερικών πήρε θέση) και προκαλώντας τον άλλο να πει: αει γαμήσου, μην μου την χαρίσεις - θα την πάρω μόνος μου.

Ευστοχο πάντως το σχόλιο του πιτσιρίκου :)

5/05/2005 03:27:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

o pitsirikos egrapse omologoumenos..
simperasmatika o dimosios tomeas mporei na kanei thn a(pe)rgia tou elefthera malista. gia mas tou idiotikou ta paidia poios merimnei? pros ti o diaxorismos?

5/05/2005 04:08:00 μ.μ.  
Blogger θοδωρής said...

Σχετικά είχα γράψει στο http://www.goutas.gr/2005/05/blog-post_04.html

Αλλά ΟΚ, τα πράγματα άλλαξαν. Τελικά, από όσα μαθαίνω, χωρίς μεροκάματα θα μείνουν και οι υπάλληλοι του δημοσίου οι οποίοι θα κατέβουν στην πορεία.

Γιατί δεν μεταφέραμε την Κυριακή του Πάσχα στις 11 του Μάη; Τότε δεν θα έμπαινε θέμα αργίας. Νομίζω;

5/05/2005 10:32:00 μ.μ.  
Blogger sikia said...

Εγώ 11 Μαίου έχω ραντεβού κομωτήριο να κάνω ανταύγειες, οπότε δε θα μπορέσω να έρθω. Αφού όμως η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, γιατί να μετατεθεί και να γίνει αργία? Αν παραμένει απεργία, δε μπορεί και να τη διοργανώσει ο εργοδότης, απλά να τη διευκολύνει.

5/06/2005 01:26:00 π.μ.  
Blogger arkoudos said...

Αγαπητή Συκιά:

Και αφού δεν έχουνε ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;

5/06/2005 01:09:00 μ.μ.  
Blogger talos said...

Αρκούδε, το:
"Είναι αργία η πρωτομαγιά, όχι μόνο για ιστορικούς λόγους, αλλά και γιατί έτσι δίνεται η ευκαιρία στους εργαζόμενους να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους, χωρίς να χάσουν το μεροκάματο."

και

"Δεν έχω κατέβει πο-τέ σε πορεία 1ης Μαΐου. Ποτέ. Πάντα πήγαινα για καφέ, ή ξύπναγα στις 1 το μεσημέρι."

Είναι αντιφατικά μεταξύ τους...

Αν ο Ανδρεουλάκος κατόρθωσε να σε κατεβάσει στον δρόμο (όπως ανάλογα και πολλούς που θα κάνουν το ίδιο) έχει (άθελά του) προσφέρει πολλά στο συνδικαλιστικό κίνημα!
Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ διαλύεται το εργασιακό πλαίσιο εδώ και καιρό και αποδυναμώνονται οι (έστω τυπικές) προστασίες για τους εργαζομένους, ενώ οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι καθηλωμένοι ενώ η παραγωγικότητα ανεβαίνει και η ακρίβεια σαρώνει, χρειάστηκε μια παπαριά του Ανδρεουλάκου για να μας ωθήσει στον δρόμο...

Παρεμπιπτόντως το ΠΑΜΕ μπορεί και καπελώνει γιατί ακριβώς οι "μη-οργανωμένοι" δεν εμπλέκονται σε τέτοιου είδους διαδηλώσεις. Αλλά το ΠΑΜΕ (και κάποιοι άλλοι φιλότιμοι) βολεύει κιόλας γιατί έχουμε κάποιους να διαδηλώνουν για μας (δια αντιπροσώπου).

5/06/2005 03:01:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Talos, δεν διαφωνούμε:

Ναι, είναι αντιφατικά - αλλά εξηγώ γιατί. Πιστεύω οτι είναι κατανοητή η θέση μου. Άλλωστε έχω την αίσθηση ότι η απεργία είναι ένα πράγμα, η διαδήλωση άλλο.

Ναι, ο Ανδρεουλάκος (και οι ποιο πάνω απ' αυτόν, όποιοι και να είναι αυτοί) ξυπνούν το συνδικαλιστικό κίνημα (νομίζω οτι είναι η μεγαλύτερη "μαλακία" που έχει κάνει τούτη η κυβέρνηση απο ιδρύσεως της)...

...αλλά απο εκεί και πέρα, το συζητάμε:

Τα πραγματικά αιτήματα των εργαζομένων όπως σωστά τα αναφέρεις δεν υποστηρίζονται ουσιαστικά απο τα συνδικάτα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) οπότε το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ και άλλοι "φιλότιμοι" (έτοιμοι οι περισσότεροι εξ΄αυτών να πληρωθούν το "φιλότιμό" τους, όταν έρθει η ώρα, μέσω της βουλευτικής οδού) μπορεί να είναι εκεί, αλλά να διεκδικήσουν... οχι με μεγάλη επιτυχία.

Το ΠΑΜΕ φυσικά αναφέρθηκε ως παράδειγμα - δεν είμαι αρκετά οργανωμένος ωστε να μπορώ να αντιληφθώ τις διαφορές μεταξύ των πραγματικών αγωνιστών, και αυτών που απλώς κατεβαίνουν και εκμεταλεύονται τις καταστάσεις...

Εν πάσει περιπτώσει, ισχύει (ειδικά μετά τα σημερινά): Είχανε δεν είχανε, ΚΑΙ θα απεργήσω, ΚΑΙ θα διαδηλώσω.

ΚΑΙ θα είμαι εξαγριωμένος.

Και το τελευταίο, νομίζω είναι το χειρότερο για αυτούς που ήλπιζαν...

...τι άραγε να πετύχουν;

Αυτό είναι το ερώτημα λοιπόν αναγνώστες μου:

ΓΙΑΤΙ η κυβέρνηση αρνήθηκε να μεταφέρει την αργία της πρωτομαγιάς;

5/06/2005 03:18:00 μ.μ.  
Blogger talos said...

Αρκούδε, δεν διαφωνούμε, όντως. Απλώς παρά τις (λυσσαλέες) συχνά αντιρρήσεις μου προς το ΚΚΕ και την πολιτική του, οφείλω να ομολογήσω ότι το κίνητρο της προσωπικής ανέλιξης δεν μου φαίνεται ισχυρό για τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Αντιθέτως, μου φαίνεται ισχυρότατο για τον νυν πρόεδρο της ΓΣΕΕ και μελλοντικό Υπουργό... Άλλωστε το ΠΑΜΕ είναι από τους λίγους που αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα (και τα κάνουν &$^&^ με την πολιτική τους ανάλυση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Όσο για την ερώτησή σου, απαντά ο Στάθης στην Ελευθεροτυπία σήμερα...

5/06/2005 05:13:00 μ.μ.  
Blogger ivan said...

Tελικά αυτοί οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας είναι ικανότατοι στο να αυτοξεφτυλίζονται. Οι άνθρωποι είναι "παιδική χαρά"
Εαν εξηγούσαν ευθαρσώςστο Ελληνικό λαό ότι το κόστος από τον αποχαρακτηρισμό ως αργίας της Πρωτομαγίας ανέρχεται σε 150.000.000 € τα οποία αφού εξοικονομηθούν πχ θα δωθούν ενίσχυση στο ασφαλιστικό σύστημα θα γινόταν και ήρωες.

5/07/2005 12:10:00 μ.μ.  
Blogger Πολιορκητής said...

Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει το δικαίωμα του πολίτη να μετέχει σε κινητοποιήσεις, όπως η πορεία!
Θυμάτάι όμως κανείς τι γινόταν σε όλο τον πλανήτη, όταν Μπους και Μπλερ ξεκίνησαν τον πόλεμο στο Ιράκ;
Μαζικές πορείες σε όλες τις πόλεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών!
Κι όμως Μπους και Μπλερ επανεξελέγησαν πανηγυρικά και πλέον δεν έχουν να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, μιας και δεν επιζητούν νέα επανεκλογή!

Θέλω να καταλήξω λοιπόν στο εξής!
Καλή η πρωτομαγιά καλές και οι πορείες που αποδεικνύουν ότι οι πολίτες ή τουλάχιστον πολλοί εξ αυτών δεν κοιμούνται, αντίθετα συμμετέχουν!
Το 2005 όμως, ο πολίτης δεν μπορεί να διαδηλώνει με τα ίδια σύμβολα και συνθήματα του 60!
Υπάρχουν νέα μέσα, καλή ώρα τούτο εδώ! Υπάρχουν νέα προβλήματα!
Σωστός λοιπόν ο talos, σωστός και ο πιτσιρίκος (γιατί το ΠΑΜΕ, ζει ακόμη στο 60), σωστός και ο αρκούδος που γράφει για το θέμα!

Έχουμε όμως τη δυνατότητα πλέον οι πολίτες της εποχής μας, να μπαίνουμε στις σύγχρονες "αθηναϊκές αγορές" (blogs,forums κλπ) και να εκδηλώνουμε την επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία για την πολιτική των ηγετών. Μπορούμε να βρούμε αυτούς που ψηφίζουν (βλ. Η.Β. και Η.Π.Α) και να τους ενημερώσουμε αν πιστεύουμε ότι κάτι τους απέκρυψαν τα ΜΜΕ τους ή απλά να τους πούμε τη γνώμη μας!

Έτσι δεν θα περιμένουμε ούτε τα κόμματα, ούτε τους φορείς, ούτε την ανοησία ενός υφυπουργού, να μας πουν πότε και που θα διαδηλώσουμε, χωρίς να μπορούμε να υψώσουμε τη δική μας φωνή, ανάμεσα σε παρωχημένα και αποπροσανατολισιτκά συνθήματα!

Έτσι η Πρωτομαγιά θα είναι ζωντανή και σύγχρονη, ακόμη και αν ο Ανδρεουλάκος, ο Πολυζωγόπουλος και η Παπαρήγα μετέχουν μόνοι τους ο καθένας στη δική του πορεία!

5/08/2005 03:26:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Nike shoe storenike shoes
wholesale nike shoes wholesale nike
nike shoes wholesale jordan shoes
nike jordan shoes very cool
Jordan shoes fans jordan shoes
air jordan shoes love nike air jordan shoes
I love air jordan air jordan shoes too
Some years agonike air jordan shoesbuy jordan shoes from china nike air jordan now I wholesale wholesale air jordan jordan shoes
I really air jordan wholesale become one of shoes man. Wholesale jordan shoeswholesale jordan shoes jordan shoes wholesalejordan shoes wholesale buy cheap nike shoes cheap nike shoes at very cheap price.because we sale
discount nike shoes discount nike shoes
custom air jordan shoes custom air jordan shoes
custom air jordan custom air jordan
discount air jordan shoescustom you
gucci shoes like gucci shoes
wholesale gucci shoes now I wholesale gucci shoesgucci shoes wholesale can suplly gucci shoes and timberland boot timberland boot wholesale timberland boot
wholesale timberland boot cheap timberland boot
timberland boot wholesale wholesale
bape shoes wholesale hip hop bape
wholesale bape shoes bape shoes wholesale
nike shox shoesat discount price
nike shoxnike shox popular in uk
air max air max too
air max shoesair max shoes
nike air maxnike air max series
Cheap nike jordancheap nike jordan shoes
cheap nike air jordan shoes cheap jordan shoes
women jordan shoes specially women jordans
jordans kid jordans shoes
jordan shoes on sale jordanshoes on sale
air jordans here
Nike air max shoesnike air max shoes pls
discount jordan shoesconcact us
custom jordan shoes to buy custom jordans
cheap jordan shoesget cheap jordan shoes
cheap air jordan shoes and cheap air jordan shoes to resell in usa shoes market wholesale shoes in the streeet
wholesale shoes hip hop urban wear
shoes wholesaleshoes wholesale
prada shoes wholesale include prada shoes
prada shoes wholesale prada shoes
wholesale prada shoes bape shoes
bape shoes nike air force ones
nike air force one
wholesale air force one wholesale air force ones
wholesale air force oneswholesale air force one
air force one wholesaleair force one shoes
air force ones wholesalebuy af1 shoes at discount price.

1/07/2009 08:28:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

EVISU
ED HARDY
ed hardy jeans
ed hardy hat
ed hardy tshirt
ed hardy hoody
LRG
RED MONKEY JEANS
BAPE HOODY
EVISU JEANS
wholesale hip hop clothing
hip hop clothing
bathing apes hoodies
coogi jeans
coogi hoody
cheap coogi jeans
coogi jeans for men
coogi jeans for women
coogi
smet tshirt
artful dodger
artful dodger clothing
10 deep clothing
lrg clothing
lrg dead serious hoodies
lrg hoodies
cheap lrg hoodies
Christian Audigier
christian audigier clothing
christian audigier hoody

1/07/2009 08:28:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!