Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2005

Μισό λεπτό αγάπη μου, να πατήσω το ρέκορντ.

Κάτι μυστήριο τρέχει στο βασίλειο της βουρζουαζίας, και δεν είναι το καζανάκι.

Κατσέτες δεξιά, κατσέτες αριστερά, του Blue Video γίνεται. Σταματημό δεν έχουνε.

Και εγώ, ο αρκούδος, που ήρθε από τα βουνά και δεν ξέρει, ρωτάει: Ποιός τις γράφει;

Ποιός επωφελείται;

Γιατί, οτιδήποτε και να γίνεται, κάποιος, κάπου επωφελείται.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιος γράφει αυτές τις κασσέτες... Νά 'ναι ο Παπάς; Μαλακία του. Σχεδόν σίγουρα υπογράφει την "επαγγελματική" του καταδίκη. Νά 'ναι ο ..νεαρός; πιο πιθανό. Αλλά γιατί; Να τα κρατάει σε αρχείο; Εχετε δει παπά; όσο σεβάσμιος είναι, άλλο τόσο ερωτικά χάλιας είναι. Είναι αυτές στιγμές για αναμνήσεις;

Συνεπως, αν ο νεαρός καταγράφει τις προσωπικές στιγμές του ...ζευγαριού, δεν τις κρατάει για ...αισθηματικούς λόγους. Και αν όχι γι αυτό, τότε οι λόγοι είναι επαγγελματικοί. Μπίζνες που λέμε, και συνεχίζω.

Συχνά οι κασσέτες περιέχουν συνομιλίες μεταξύ δικαστικών. Ε, πως; δεν έχουν και αυτοί οι άνθρωποι δικαίωμα στην επικοινωνία; Εχουν. δεν θα κάνουν και καμία δουλειά από το τηλέφωνο; Θα κάνουν. Δεν θα πουν και καμιά κουβέντα παραπάνω; Θα πουν.

Ποιός την γράφει;

Γιατί την γράφει;

Θα μου πείτε, καλά. Να εκβιάσουν δικαστικό το καταλαβαίνω. Παπά όμως γιατί;

Κατ' αρχάς, για να πάνε στον παράδεισο. Ξέρεις τι δόντι έχεις άμα πεθάνεις, και έχεις σχωροχάρτι από παπά; Ούτε απο το τελωνείο του άγιου Πέτρου δεν περνάς. Ντιούτι φρή λέμε.

Για ρίξτε μία ματιά και πείτε μου τι λείπει από την εκκλησία σήμερα. Ρευστό; Περιουσιακά στοιχεία; Ανωνυμία; Ευκολίες; Φήμη; Υπάρχει "εκεί έξω" κάτι που να μην έχει το παπαδαριό;

Ξέρετε τι σημαίνει να έχεις δόντι Αρχιεπίσκοπο; Να σας πω; Μήτε φυλακή πας, μήτε φαντάρος, ταξιδεύεις-ζεις-καλοπερνάς με ξένα έξοδα (και κόλλυβα, επίσης), αγοράζεις σπίτια κοψοχρονιά, σε βοηθάνε όλοι οι "τριγύρω" της εκκλησίας (και ξέρουμε καλά τι θέσεις έχουν οι τριγύρω της εκκλησίας, έτσι;) και πάει λέγοντας...

Καλύτερα να έχεις πιάσει Αρχιεπίσκοπο απο τα αρχίδια, παρά τον Παπούλια, που λέει ο λόγος.

Οπότε, τον γράφεις σε μία κασσέτα με τον νεαρό, και καθάρισες.



Τα χειρότερα πράγματα έγιναν από τις καλύτερες προθέσεις, λένε.

Και το αντίθετο, συμπληρώνω εγώ.


Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

2 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Οι κασσέτες γράφονται από το "αντίπαλον δέος" της ιδίας κλίκας και από τις μυστικές υπηρεσίες δια παν ενδεχόμενον (και δεν αναφέρομαι απαραίτητα στις δικές μας)

Άλλη ερώτηση;

DiS

2/11/2005 11:23:00 π.μ.  
Blogger arkoudos said...

Τσου. Καλύφθηκα πλήρως, και κάνω το κορόϊδο απο τούδε και στο εξής.

2/11/2005 05:52:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!