Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2004

Αγαπητή μου Eurobank

Το έστειλα πριν από μία ώρα. Και ως σωστός blogger σας το καταθέτω για να γελάσετε και εσείς:

"Σήμερα το πρωί δέχθηκα ένα τηλέφωνο από την τράπεζά σας για την διευθέτηση ενός λογαριασμού μου με την τράπεζά σας.

Συγκεκριμένα, με κάλεσε ΑΠΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ, στο κινητό μου τηλέφωνο, μία κυρία που δήλωσε ότι το όνομά της είναι Κυριακοπούλου, και με ενημέρωσε ότι πρέπει να πληρώσω έναν λογαριασμό 120 ευρώ για οφειλή της πιστωτικής μου κάρτας. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες (γιατι το σήμα δεν ήταν καλό και η γραμμή έπεφτε διαρκώς) κατάφερα να ενημερωθώ ότι το σταθερό της τηλέφωνο ήταν το 2103362255.

Ως εδώ, καλά. Κάλεσα αμέσως πίσω το τηλέφωνο, από σταθερό, για να υποβάλλω τα παράπονά μου καθώς θεωρώ απαράδεκτη ενέργεια να ενημερώνομαι για την πιστωτική μου κάρτα, από απόρρητο νούμερο και δη στο κινητό μου τηλέφωνο. Είχα στο παρελθόν άλλη μία φορά διαμαρτυρηθεί για αυτό το γεγονός, προφανώς αποτυχημένα.

Κάλεσα λοιπόν το νούμερο αυτό και ενημερώθηκα από μία άλλη κυρία (το όνομά της δεν συγκράτησα, παρότι μου το επανέλαβε καθαρά πολλές φορές - μου συστήθηκε ως προϊσταμένη του τμήματος και συγκράτησα κάτι παρεμφερές του 'Καρτσωνάδη' ) ότι η εν λόγω κυρία Κυριακοπούλου είναι απασχολημένη - ήταν όμως διατεθειμένη να με εξυπηρετήσει αυτή.

Αφού πρώτα προηγηθούν κάποιες ερωτήσεις.

Το επώνυμό μου. Το δήλωσα. Το όνομα και το πατρώνυμό μου. Με ενημέρωσε ότι υπάρχει κάποια οφειλή της τάξεως των 120 ευρώ. Δεν έφερα αντίρρηση. Με ρώτησε αν θα πληρώσω σήμερα. Είπα ότι δεν γνωρίζω. "Μήπως αύριο;" Ενημέρωσα ότι "Στην πρώτη ευκαιρία θα διευθετήσω το ζήτημα το συντομότερο δυνατό". "Μήπως μπορείτε να μου πείτε ότι θα πληρώσετε αύριο;". "Όχι, δυστυχώς δεν μπορώ να το ξέρω, στην πρώτη ευκαιρία θα το διευθετήσω". "Ναι, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να σημειώσω ότι θα πληρώσετε αύριο". "Δυστυχώς, δεν το γνωρίζω". "Μπορείτε να μου πείτε αν θα πληρώσετε αύριο;".

Εδώ η κουβέντα, πήρε την κάτω βόλτα. Δεν έχω την διάθεση να την επαναλάβω, αλλά σας μεταφέρω μία γενική εικόνα:

α) Η κουβέντα έγινε προσωπική. Η κυρία με ρώτησε γιατί δεν πληρώνω τον λογαριασμό μου. Αρνήθηκα να απαντήσω. Το επανέλαβε αρκετές φορές. Όταν την ρώτησα αν ποτέ είναι δυνατόν να συζητήσω τέτοια πράγματα με μία άγνωστη μου κυρία, το επιχείρημα της ήταν ότι "αν δεν το συζητήσετε με την τράπεζά σας, που της χρωστάτε με ποιόν θα το συζητήσετε;"

β) έμαθα ότι βρίσκομαι σε μία λίστα ανθρώπων που δεν συνεργάζονται με την τράπεζα. Όταν ζήτησα να μάθω περισσότερα, μου είπε ότι κάθε φορά που επικοινωνούν μαζί μου, αρνούμαι την συνεργασία. Ζήτησα να μάθω πόσες φορές έγινε προσπάθεια επικοινωνίας - δεν το είχε αυτό το στοιχείο.

γ) όταν ζήτησα να μιλήσω με προϊστάμενό της, για να εκφράσω τα παράπονά μου, με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κανείς ανώτερος από αυτήν: ήταν η προϊσταμένη του τμήματος, και το θέμα σταματούσε εκεί (δικό μου το σχόλιο).

δ) μου έκλεισε, εμφανώς εκνευρισμένη, το τηλέφωνο - λέγοντας μου ότι ο χρόνος της, όπως και ο δικός μου, είναι πολύτιμος.

Διευκρινήσεις προς την κυρία και προς την τράπεζά σας: Δεν έχω καμία αντίρρηση να πληρώσω τον λογαριασμό, στην πρώτη ευκαιρία θα το κάνω. Ει δυνατόν, και σήμερα ακόμη. Γνωρίζω καλώς ότι χρωστάω και ότι έχω μείνει πίσω στις πληρωμές μου. Έχω ενημερωθεί για κακοπληρωμή του λογαριασμού μου, τηλεφωνικά ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ (είναι δυσάρεστο ως γεγονός, συνεπώς το θυμάμαι καλά) και κατέθεσα την ίδια ή την επόμενη το ποσό που μου ζητήθηκε (περίπου 50 ευρώ).

Όμως.

Θεωρώ (όπως και δικαιούμαι, εφόσον η κυρία εργάζεται για εσάς και μιλάει στο τηλέφωνο εξ ονόματος της τράπεζάς σας) ότι εκπροσωπεί την τράπεζα σας και οι απόψεις της συμπίπτουν με τις δικές σας. Έτσι θέλω να σας απαντήσω τα εξής (αν ο δικός σας ο χρόνος δεν είναι τόσο πολύτιμος, και μπορείτε να διαθέσετε λίγο για να με ακούσετε):

Πρώτον. Δεν είμαι ηλίθιος, ούτε μου αρέσει να με αντιμετωπίζουν ως τέτοιον. Αν πω μία φορά ότι δεν ξέρω αν θα μπορέσω σήμερα (ή αύριο) να εξοφλήσω το χρέος μου, θα αναγκαστείτε να αρκεστείτε σε αυτό. Ενημερώστε με τι με περιμένει αν δεν το κάνω, και αφήστε με στην ευχή του Θεού. Αν ήμουν ηλίθιος, όπως ξεκάθαρα εννόησα από την συμπεριφορά της εν λόγω κυρίας, η επανάληψη της ερώτησης και της απάντησης θα με οδηγούσε να πω ότι θα πληρώσω - ακόμα και αν δεν μπορούσα (ή δεν ήθελα) να το κάνω. Δεν είμαι ηλίθιος - ότι πω την πρώτη φορά, ισχύει και για το ένα εκατομμύριο φορές ακόμα που θα με ρωτήσετε.

Δεύτερον. Δεν πρόκειται ούτε να απολογηθώ, ούτε να δικαιολογηθώ - ούτε στην τράπεζά σας, ούτε σε κανέναν άλλο για τους λόγους που με οδήγησαν στην κακοπληρωμή μου. Αν δεν έχω πληρώσει, έχω προφανώς έναν λόγο. Καλό ή κακό, δεν θα περάσει στην κρίση σας. Αν χρειαστώ ψυχολογική υποστήριξη ή έναν ώμο να στηριχθώ για τις κακοτυχίες της ζωής, δεν θα προτιμήσω τον δικό σας. Η σχέση μας είναι επαγγελματική - και επιθυμώ να παραμείνει έτσι. Προσωπικές υποδείξεις του τύπου "ποιός ο λόγος που δεν πληρώνετε την τράπεζά σας, είναι οικονομικός ή κάποιος άλλος" να μου λείπουν.

Τρίτον. Βρίσκομαι σε μία λίστα σας. Αυτή που μπαίνουν όσοι δεν συνεργάζονται με την τράπεζά σας. Καλώς. α) θεωρώ ότι αδίκως βρίσκομαι εκεί. Έχω ενημερωθεί μία και μοναδική φορά (δύο με την σημερινή) για την κακοπληρωμή μου. Αν κάποιοι υπάλληλοι έχουν σημειώσει κάτι διαφορετικό, παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις ώρες, τα πρόσωπα και τις αντιδράσεις μου - καθώς όπως είναι φανερό, οι κουβέντες μας και οι "αρνήσεις" μου καταγράφονται σε φάκελο. β) Και επειδή δεν μου αρέσει να ανοίγει φάκελος χωρίς να γνωρίζω το περιεχόμενό του, ενημερώστε με καθώς με αφορά άμεσα - καθώς έχω και αντιρρήσεις όσο αφορά το περιεχόμενό του.

Τέταρτον. Δεν μου αρέσει να μου κλείνουν το τηλέφωνο. Έχω μία γενική απέχθεια σε αυτό - αν ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, το ίδιο είναι και η επικοινωνία σας μαζί μου. Ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό: αν με καλείτε, να είσαστε διατεθειμένοι να με υποστείτε - ακόμα και αν δεν ισχύει το πρώτο, και είμαι ένας ηλίθιος.

Πέμπτον. Οι τρόποι σας είναι απαράδεκτοι. Όταν μιλούσε η εν λόγω κυρία στο τηλέφωνο, ήταν εμφανώς εκνευρισμένη - ακόμα και αν έχω ευθύνη σε αυτό (που θεωρώ ότι ήμουν ευγενέστατος , αν και πιεστικός για κάθε καινούργιο διαμάντι που άκουγα), υπάρχει ένας κανόνας επικοινωνίας τον οποίο οφείλει να γνωρίζει κάθε υπάλληλος που σηκώνει το τηλέφωνο εξ ονόματι της εταιρίας σας: Εγώ είμαι πρόσωπο, ο υπάλληλος είναι η εταιρία.

Έκτον. Θεωρώ ότι το θέμα είναι προσωπικό, και ζητάω να προστατευτώ από την εν λόγω κυρία. Καθώς είναι προϊσταμένη τμήματος, και μετά από αυτή την καταγγελία μου, πιστεύω ότι δεν θα έχω ίση, τίμια και δίκαιη αντιμετώπιση στο εξής. Είναι πολύ πιθανό να κάνω λάθος. Αλλά οδηγήθηκα σε αυτή την αίσθηση από την επικοινωνία μας - αν δεν υπάρχουν τρόποι στο τηλέφωνο, δεν μπορώ να ελπίζω σε τρόπους στην εργασία.

Έβδομον. Όλοι έχουν έναν προϊστάμενο. Όταν τον ζητάω, έχω κάποιον λόγο να το κάνω, ο οποίος δεν είναι ανάγκη να περάσει από την έγκριση του υφισταμένου. Αν έχω παράπονα από την συμπεριφορά, τους τρόπους, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του υπαλλήλου (ακόμα και αν είναι προϊστάμενος στο οποιοδήποτε τμήμα) - κάπου πρέπει να τα κάνω. Και το να μου κλείσουν το τηλέφωνο, δεν θα βοηθήσει κα-θό-λου.

Είμαι -για άλλη μία φορά- απογοητευμένος από την συμπεριφορά και την ποιότητα των υπαλλήλων σας. Αν αναζητήσετε στο παρελθόν, όταν ξεκίνησα την εν λόγω συνεργασία, θα δείτε ότι είχα άλλη μία απογοητευτική συμπεριφορά. Τότε, με ικανοποιήσατε πλήρως. Αλλά τα πράγματα δεν αλλάζουν από ότι φαίνεται. Απλώς, η άγνοια, που συνάντησα τότε, μεταλλάχθηκε σε προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά. Δεν με πρόσβαλλαν άμεσα, δεν ήρθη ποτέ ο πληθυντικός, δεν σηκώθηκε (παρά μόνο μία φορά) η φωνή της κυρίας. Αλλά για να κάτσω και να γράψω τρεις σελίδες καταγγελία, ε, δεν μπορεί - πρέπει να είμαι εκνευρισμένος. Για να είμαι σαφής και κατανοητός, δεν έχω καμία αντίρρηση να πληρώσω - έχω όμως αντίρρηση να μου συμπεριφέρεστε έτσι. Η τηλεφωνική μας κουβέντα ακούστηκε καθαρά στο γραφείο, συνεπώς για κάθε αμφιβολία σας, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πιστοποιήσουν το δικό μου μέρος της συνομιλίας."

Μεγάλο, αλλά έχει την πλάκα του. Τι θυμήθηκα τώρα; Να ναι καλά αυτά τα παιδιά...




Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

23 Comments:

Blogger occhiata said...

Καλά τα είπες.. η εν λόγω τράπεζα ιδίως..(από προσωπική εμπειρία& επαγγελματική)αξίζει τέτοια απ'όλους τους πελάτες της...Γεια στο μυαλο,στο χερι σου!

12/21/2004 04:56:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Μετά να δεις που κατάλαβα οτι και το προηγούμενο μου post, για τα δάνεια, πάλι για τράπεζες ήταν... δεν το είχα προσχεδιάσει, η μέρα ήταν τέτοια σήμερα φαίνεται..

12/21/2004 05:16:00 μ.μ.  
Blogger Stefanos said...

Χαρά στο κουράγιο σου να κάτσεις να γράψεις 3 σελίδες για να τους τα χώσεις. Εγώ θα βαριόμουν τρελά :-)
Η συγκεκριμένη τράπεζα είναι η πιο στιγνή, σκληρή και ταυτόχρονα επαγγελματική από όλες. θεωρείται η πιο ανελισσόμενη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Ρωτήστε όμως τους καταχρεωμένους πελάτες και τους ξεζουμισμένους υπαλλήλους ποιο είναι το τίμημα αυτής της πρωτιάς..

12/21/2004 06:58:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Δυστυχώς αυτό σου το post κάθε άλλο παρά γέλιο μου προκαλεί φίλε μου Αρκούδε. Τελευταία διαβάζω σε αρκετά blogs άρθρα με κοινό παρονομαστή, όπως το προηγούμενο δικό σου αλλά και αυτό που είναι πιο γενικό αλλά κανείς συμπεραίνει ότι μάλλον κάπου αρχίζουμε να χάνουμε τον έλεγχο. Το ένα φέρνει τ'άλλο γμτ και φτάνουμε να χάνουμε το νόημα μετά από κάτι τέτοιες συνομιλίες.

Την επόμενη φορά που θα σου μιλήσει έτσι η κυρία Τράπεζα, ζήτα όχι τον προϊστάμενο αλλά έναν άνθρωπο για να μπορέσεις να συννενοηθείς.

Άγγελος

12/21/2004 07:46:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ απολύτως με τον Αρκούδο, ότι, αν μη τι άλλο, δεν πρέπει κανείς να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις εξυπηρέτησης κοινού.
Παρεμπιπτόντως κάτι τέτοια ακούω και χαίρομαι που είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που δεν έχω πιστωτική.
Κουράγιο Αρκούδε..
Ιφιμέδεια

12/21/2004 07:54:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Προτελευταίος, Ιφιμέδεια...

12/22/2004 01:36:00 π.μ.  
Blogger arkoudos said...

Εναν άνθρωπο να συννενοηθώ... Ενδιαφέρον task μου βάζεις Αγγελε. :)

Να κάνω ένα pre-reply σχόλιο; Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν διαχειρίζεται η τράπεζα απ' ευθείας τα θέματα των καρτών, αλλά τα δίνει σε άλλες εταιρείες - με τις οποίες συννεργάζεται με μορφή 'παροχής υπηρεσιών' και έτσι, προφανώς, καμία ευθύνη δεν μοιράζεται.

ΑΝ ισχύει αυτό (αλλά Κυριακή κοντή γιορτή, θα το ενημερωθούμε όοοοολοι μαζί σύντομα) τότε έχουν φάκελό μου (με ποια στοιχεία i wonder) ακόμα και εταιρείες με τις οποίες δεν συνεργάστηκα ποτέ απ' ευθείας...

Και υποπτεύομαι οτι είναι (οι ποδοσφαιρόφιλοι θα αντιληθφούν τον συνειρμό) κάτι σαν τον Ζε Ελίας: Τους έχουν για να παρενοχλούν τον κόσμο, αδιαφορούν αν "αφήνουν καλές εντυπώσεις ή όχι" - ίσως μάλιστα να επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές.

Αλλά όπως είπα: Κυριακή, κοντή γιορτή...

ΥΓ: Πάντως έκανα μία σημείωση ξανα-διαβάζοντας το γράμμα μου: Μου έκαναν φάκελο, γιατί δεν είμαι συνεργάσιμος... Ωραίο δεν ακούγεται; (Οι επιλογή των λέξεων είναι δική τους)

12/22/2004 12:17:00 μ.μ.  
Blogger talos said...

Δύο λέξεις: Τραπεζικός ΔιαμεσολαβητήςΚι άλλες ακόμα: Η Eurobank σε μια αγορά βρυκολάκων και τοκογλύφων, ξεχωρίζει για την απατεωνιά, την σιχαμερότητα και την αγένειά της. Πικρή ιδία πείρα. Μήπως να φτιάξουμε σύλλογο εναντίον της εν λόγω τράπεζας;

12/22/2004 07:12:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ισως σε σταναχωρησω, αλλα ψιλοδιαφωνω με την οπτικη σου...

Αντλωντας εμπειριες απο την βουκολικη ζωη της βλαχοεπαρχιας:

- Ε!!!! Μητσο μου χρωστας και με εχεις αργησει
- Κιτσο, δεν ειπες καλημερα, αυτο ειναι πολυ βασικο σε μια ομαλη σχεση.
- Τι σχεση εχει τωρα αυτο; Ρε σου λεω μου χρωστας και αργησες. Πεσε το παραδακι.
- Οχι ρε, οχι ρε. Ευγενια Κιτσο, ευγενια. Παιδεια. Ανατροφη.
- Ρε Μητσαρα σου λεω μου χρωστας...
- Το παρατραβηξες. Ποιος ειναι ο μπαμπας σου, θελω να του μιλησω.
- Ειμαι ορφανος
- Γιατι μου αποκρυπτεις το επωνυμο σου; Δεν συγκατατηθεμαι σε αυτο. Δωσε μια πληρη αναφορα σαν το στρατο.
- Ρε Μητσο τι ειναι αυτα; αγριαδες μου πουλας; Ρε καλα λεγανε για σενα και οι αλλοι οτι εισαι μυστηριο τρενο...
- Ποιοι αλλοι, εχετε φακελο; Δεν συγκατατηθεμαι να συζητατε για μενα και διαμαρτυρομαι εντονως...


Μια γενικη συμβουλη για οποιον θελει να την λαβει υποψιν: Αν δεν μπορει να σταματησει να δανειζεται και δεν μπορει να σταματησει να αργοπορει στην αποπληρωμη του, τουλαχιστον ας επιλεγει τοκογλυφους που ξερουν μπαλετο και γαλλικα (μπονζουρ σιλβουπλε) για να μην του χαλανε την μερα οταν ζητανε πισω τα λεφτα τους.

Αλλα ακομα και η λανθασμενη επιλογη τραπεζας για να σε δανειζει, παλι απο σενα δεν εγινε;


-
--
evris

12/28/2004 09:34:00 π.μ.  
Blogger arkoudos said...

Τέλειο κόμμεντ.

Μοιάζεις να έχεις δίκιο, αλλά είναι οφθαλμαπάτη - στην φάση αυτή, δεν συμφωνώ.

Ακου (διάβασε)

Κατ' αρχάς, περί Κίτσου και Μίτσου ριλέισιονσιπ: Ποτέ δεν είπα οτι δεν θα τον πληρώσω τον Κίτσο. Αντιθέτως, μόλις τελείωσα το γράμμα διαμαρτυρίας (sic) πήγα και κατέθεσα στην τράπεζα 320€ επιπλέον απο αυτά που μου ζητούσανε. Δεν λέω οτι τους έκανα χάρη, ή οτι είμαι λάρτζ τύπος, λέω οτι τα είχα, και δεν είχα πρόβλημα να τα δώσω. Αυτό είναι το σπάσιμο: Δεν είχα αντίρρηση να τους πληρώσω! Καμία!

Κατα δεύτερον. Ξέρεις, οταν δεν τους πληρώνω, με χρεώνουν. Καπέλο. Μαγκιά τους. Το γνωρίζω και δεν προβληματίζομαι σε στυλ με κλέβουν - αλλά ισχύει. Συνεπώς, έτσι επέλεξαν να με μαλώσουν. Αυτός ο τρόπος, εμένα μου λέει, "έτσι σε τιμώρώ". Επειδή τους χρώσταγα δεν σημαίνει οτι πρέπει να κάτσω και να με γαμήσουν κιόλας! Ή θα με μαλώσουν, ή θα με χρεώσουν. Σε ένα απο τα δύο γουστάρω να τους κάτσω.

Τρίτον: Δεν χρωστάω στον Κίτσο. Στην ρουφιάνα την τράπεζα, γιες, αϊ ντου που να μην έσωνα - στον Κίτσο όμως, μία. Αλήθεια. Υπάλληλος είναι ο Κίτσος, γιατί αρπάζεται; Γουάϊ; Απο το στόμα των παιδιών του τα πήρα;

και Τέταρτον: Ναι ρε Κίτσο, τρόπους. Ευγένεια ρε μάγκα. Σου χρωστάω, αλλά δεν είμαι σκουπίδι, άνθρωπος είμαι. Και κάθε μέρα που περνάει ρε άνθρωπε του θεού, με χρεώνεις. Μίλα καλά ρε αλήτη. Εκτός και αν πιστεύεις οτι δεν πρέπει να υπάρχουν τρόποι - τότε θα έρχεται ο Κίτσος και θα λέει "Αφου χρωστάς, σου γαμώ την μάνα, σου παίρνω και τόκους, και είσαι και μαλάκας".

Η λανθασμένη επιλογή στην οποια αναφέρεσαι; Εγινε με κριτήρια χαμογελαστών υπαλλήλων με τρόπους. Καλημέρα σας, και άλλες τέτοιες αηδίες. Λανθασμένα, αλλά όχι με δική μου ευθύνη: μου παρουσιάστηκαν (εκεί, στην διαφήμιση) σαν άνθρωποι. [Η αλήθεια είναι οτι δεν κοίταξα τράπεζα, πήρα κάρτα WWF για να πάνε (μερικα απο τα λεφτά που χρωστάω- ω,χο,χο) στην WWF].

Συνοψίζω: Μαλακία τους. Τα λεφτά τα είχα και τα έδωσα - και θα τα έδινα και αν μου μιλάγανε καλά. That was not the point dear evris. Δε πόιντ γουαζ δατ: Δεν επιτρέπω σε κανέναν υπαλληλο α) να με φακελώνει χωρίς να ξέρω τι σκατά έχει μέσα ο φάκελος, β) να λέει ψέματα, γ) να μου κλείνει το τηλέφωνο, δ) και να μην μου δίνει τον προϊστάμενό του. Αν έχω άδικο, so be it. Μαγκιά μου. Θα βγάλουν άλλωστε λεφτά απο το άδικό μου.

Αλλά εγώ, τσαντίζομαι άμα συμβαίνει, και φωνάζω.

Πλερώνω, και φωνάζω.

Αυτά, χάρηκα ειλικρινά για το πέρασμα και την γνώμη, περιμένω και απάντηση αμα ξανάρθεις απο τα μέρη μας..

12/28/2004 03:29:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πρωτα πρωτα να διευκρινησω οτι στον Τραπεζικο Μεσολαβητη εχω καταφυγει 2 φορες και την μια εχω καταφερει να παρω πισω 1.5 ευρω (προμηθεια καταθεσης σε 3ο -παιδικο σταθμο-). Αυτο για να καταλαβεις οτι τις μισω τις τραπεζες με μισος βαθυ, καθως και για το οτι ειμαι ακομα πιο βιδας απο σενα.

Επισης να ματαδιευκρινησω οτι απο ολες τις τραπεζες δυο ξεχωριζουν για την απολυτη μιζερια και ασχημη συμπεριφορα τους. Η Eurobank και η Alpha. Η Alpha ειναι δευτερη με διαφορα μιλιων απο την πρωτη. Αυτο για να σου πω οτι ειμαι σιγουρος για το ποσο ασχημα σου συμπεριφερθηκαν.

Απο κει και περα, η μονη μου ενσταση ειναι οτι κακως φωναζεις και αναλωνεσαι στην συγκεκριμενη περιπτωση καθοτι κυριως σφαλεις εσυ (εννοω αμελεις τις υποχρεωσεις σου και αρα δεν μπορεις να περιμενεις να τηρουνται στο ακεραιο τα δικαιωματα σου). Φωναζε, δειρε, τσακωσου, σπασε τα γονατα του μικρου 3χρονου παιδιου της καθως βγαζεις τα ματια της μανας της με πηρουνι, ενω αυτη ζωντανη το παρακολουθει και περιμενει να ερθει η σειρα της, οταν αληθεια εχεις πληρως δικιο (και ας το χασεις, που λενε διαφοροι πολιτικως ορθοι, απο το overreaction).

12/29/2004 09:48:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Εκεί έγκειται και η διαφωνία μας: εγώ πιστεύω ότι είναι υποχρέωση της τράπεζας να τηρεί ορισμένους κανόνες συμπεριφοράς, ανεξαρτήτως αν εγώ τηρώ τις υποχρεώσεις μου (τις οποίες, ειρήσθω εν παρώδω τηρώ -όχι ευλαβικά, αλλά, τηρώ)

Η τράπεζα από την άλλη πιστεύει(; η απάντησή της θα μας το δείξει αυτό) ότι αν εγώ αμελήσω μία φορά να πληρώσω, μπορεί να συμεριφέρεται ως "ο γαμάω".

Και αυτό που της ζητάω, the point to the post, το κρεμ ντε λα κρεμ, είναι να μου πει: Το πιστεύει, ή οι υπάλληλοί της είναι απλώς γαϊδούρια;

Γιατί θυμίσου: δεν χρωστάω στην εν λόγω κυρία. Στην τράπεζα χρωστάω - που μην γίνει παρεξήγηση δηλαδή, δεν χρωστάω, μία δόση ήτανε και πληρώθηκε με το παραπάνω.

12/30/2004 11:52:00 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εχω και τη μικρη με πυρετο, μπηκα για λιγο να ξεσκασω, μετα ειναι η βαρδια μου στις κομπρεσες, οποτε απαντω συνοπτικα:

Εσυ (και εγω) παντως πρεσβευουμε την αποψη οτι ο υπαλληλος (πρεπει να) ΕΙΝΑΙ η εταιρεια. Οποτε σε αυτο το πλαισιο ειναι σαν να μην πληρωνεις αυτην.

Μπορει απο κακη αισθηση πατριωτισμου να το πηρε προσωπικα, αλλα μπορει επισης να τους κανουν ταχυρυθμα σεμιναρια (α λα AMWAY) για το πως ασκουμε πιεση στους κακοπληρωτες η να πληρωνεται βασει ποσοστων αποδοσης η να πρεπει να πιασει το Χ οριο για να παρει το μπονους της...

Φυσικα αν ο κομπος φτασει στο χτενι και καποιος διαμαρτυρηθει εντονα κλπ ειμαι σιγουρος οτι η καθε Γιουρομπανκ θα αρνηθει καθε τετοια υπονοια περι γραμμης πιεσης και θα ισχυριστει οτι αυτο ειναι απλα κακη συμπεριφορα/υπερβαλων ζηλος της συγκεκριμενης υπαλληλου.

Σα το Ραμπο ενα πραγμα, που τον εκπαιδευσε η Αμερικη να γινει φονικη μηχανη και τον στελνουν να βγαλει το φιδι απο την τρυπα και αν τον πιασουν η Αμερικη θα αρνηθει καθε συμμετοχη. Εσυ τωρα σα να λεμε εισαι Αφγανος (στην ταινια) με παρελθον σε κακοποιησεις Αμερικανων και θελεις να πας στον ΟΗΕ να διαμαρτυρηθεις για την συμπεριφορα του Ραμπο. ΜΑ Η ΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ. ΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ Ο ΡΑΜΠΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. Με λιγα λογια, αφου πηγες Γιουρομπανκ εισαι χαμενος ετσι και αλλιως.

Καλη χρονια
evris

12/30/2004 09:24:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Περαστικά στην μικρή, και καλή χρονιά dear evris.

12/31/2004 12:38:00 μ.μ.  
Blogger Damsel in Stress said...

Αργοπορημένο του κερατά το σχόλιο αλλά εγώ θα το γράψω και αν το διαβάσει κανείς το διάβασε!

Έχω δάνειο στεγαστικό στη Εurobank. Η φιλενάδα μου έχει δάνειο καταναλωτικό ύψους 15.000 ευρώ. Και τα δύο δάνεια βρήκαν σε χρόνο ρεκόρ με τους υπαλλήλους της τράπεζας να τρέχουν ως παλαβοί για να εξυπηρετήσουν. Κανένα παράπονο στον τομέα αυτό.

Τώρα, πριν ξεκινήσουμε τις πληρωμές τους εξηγήσαμε ρητά ότι ΔΕΝ γουστάρουμε να μας παίρνει ΚΑΝΕΝΑΣ τηλέφωνο για προσφορές τις τράπεζας, κάρτες και λοιπές μαλακίες. Μας έδωσαν τηλέφωνο και διεύθυνση του γραφείου τους, πήγαμε και υπογράψαμε κάτι χαρτιά περί προσωπικών δεδομένων και λοιπών και, όντως ΟΥΔΕΙΣ μας έχει ενοχλήσει ως τώρα (3 χρόνια και).

Πάμε παρακάτω:
Τις πληρωμές μας τις κάνουμε ΠΑΝΤΑ ατην ώρα τους. Ούτε μια μέρα καθυστέρηση. Άρα, ουδεμία ενόχληση. Όποτε καθυστερήσαμε καμιά βδομάδα (η φιλενάδα βρίσκεται στο εξωτερικό) δεν ενοχληθήκαμε διότι τους το είχαμε πει εξ αρχής ότι ΔΕΝ ζει στην Ελλάδα.

Το γέλιο της υπόθεσης ποιό είναι; Ένα ωραίο πρωϊ η φιλενάδα λαμβάνει μια ανάλυση λογαριασμού του δανείου της που κάτω κάτω, με ψιλά γράμματα, έλεγε ότι από το κεφάλαιο αφαιρείται το ποσό των 60 ευρώ, δώρο της τράπεζας προς αυτήν διότι είναι "καλοπληρωτής". Μάλιστα!

Σιγά το ποσό, θα μου πείτε. Δεν διαφωνώ. Αλλά το αφαίρεσαν όντως. Κάτι που δεν έκανε ποτέ για μένα η Εμπορική (είχα εκεί δάνειο και το πλήρωνα πριν την ώρα του), η Εθνική (είχε εκεί η φιλενάδα και πλήρωνε κι αυτή πριν την ώρα της), η Εργασίας (ΜΑΚΡΥΑ, μεγαλύτερο καταδίκι δεν έχω τραβήξει, από κει μετέφερα το στεγαστικό στη Eurobank και ακόμα βρίζω που δεν είχα πάει εκεί απ' την αρχή).

Το θέμα λοιπόν είναι ότι όλα είναι υποκειμενικά. Ναι, οι ιδιωτικές τράπεζες λειτουργούν ως κάφροι. Δεν διαφωνώ (το έζησα). Αλλά, στην περίπτωση του αρχικάφρου που λέγεται Eurobank, προς τιμήν τους λένε κι ένα ευχαριστώ αν είσαι καλό παιδί. Το είδα με τα ματάκια μου και τους το αναγνωρίζω.

1/03/2005 04:45:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

Το διάβασε, το διάβασε.... :)

Αυτός που δεν το διάβασε είναι η Eurobank - υποτίθεται ότι στέλνουν την ίδια μέρα ένα mail που λέει σε διαβάσαμε, και θα σε γράψουμε... Αμ δε.

Γιορτάρες μέρες βέβαια, και ψιλοντρέπομαι που τους τα χώνω - αλλά ούτε ενα autoreply βρε αδελφέ να μην αναρωτιέμαι;

Καλή χρονιά btw

1/03/2005 04:57:00 μ.μ.  
Blogger Dimitris Athanasiadis said...

Καλού κακού το έδειξα το post σε μια φίλη μου που δουλεύει στα κεντρικά στην Ε και μου είπε ότι το προώθησε καταλλήλως. Όχι ότι heads will roll αλλά ίσως να είδανε το γράμμα σου και 2 άτομα παραπάνω από το auto-reply system.

1/04/2005 09:37:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

News Flash: με πήραν εχτές τηλέφωνο - το mail απο την φόρμα προφανώς δεν πήγε - ή δεν το κοίταξε κανείς, αλλά το info@eurobank.gr το έλαβαν... Κάποια τυπικά σχετικά με την ταυτότητά μου, και ενημέρωθηκα (από μία ευγενικότατη κυρία) ότι το παράπονό μου προωθήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία... στην υπηρεσία καρτών.

Αν είναι προϊσταμένη η εν κυρία πάντως, προβλέπω να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο :)

Αν και το τηλεφώνημα προηγήθηκε της προσπάθειας του διάφανου, never the less, η συντροφικότητα με συγκινεί μέρες που είναι.. :)

1/05/2005 11:55:00 π.μ.  
Blogger arkoudos said...

News Flash (ή για να είσαστε ακόμα εδώ, δίνετε δεκάρα):

Με πήραν τηλέφωνο απο την Eurobank. Λυπούνται βαθύτατα, και δεν ιοθετούν ούτε στο ελάχιστο την συμπεριφορά της εν λόγω κυρίας.

Αλλά.

Ρωτησα αν υπάρχει τέτοια λίστα.

> Τσου κύριε, δεν υπάρχει σας δίνω τον λόγο της τιμής μου.

> Μα, δεν έχω πρόβλημα, είναι φυσικό να υπάρχει, θα είμαι σε μια με τις κάρτες της wwf, σε άλλη λίστα για το πόσο χρεωμένος είμαι, είναι λόγικο. Εδώ έχουν τα μπακάλικα με τα βερεσέδια, εσείς δεν θα έχετε;

> Ναι, κοιτάξτε, ΜΙΑ λίστα υπάρχει, αυτή του Τειρεσία. Ε, σ΄αυτήν δεν είσαστε, απο ότι βλέπω εδώ, δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σας.

> Ακριβώς, αυτό λέω και εγώ, δεν θα έπρεπε να έχετε.

> Ναι, απο ότι βλέπω εδώ, δύο ενοχλήσεις σας έχουμε κάνει, και στις δύο ανταποκριθήκατε. Μία τον Αύγουστο, μία τώρα.

> Ναι, αλλά δεν σας το είπα εγώ αυτό για τον Αύγουστο. Συνεπως, υπάρχει λίστα.

> Ναι, και δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σας.


Χο-χο-χο. Μαίρη Κρίστμας.

Θα τα πάρω και γραπτα. Για λίστες θα λένε; Τι λέτε και σεις;

1/11/2005 05:31:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

και άλλο ένα News Flash: Η τράπεζα απάντησε.

Ω, ναι. Σας παραθέτω ολόκληρη την απάντησή τους.

"Αξιότιμε κύριε arkoude,

Σε επιβεβαίωση σημερινής αναλυτικής ενημέρωσης σας από τηλεφώνου, επιβεβαιώνουμε ότι:

δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε την αξιοπιστία σας, που θεωρείται δεδομένη. Ο στόχος της όχλησης σας ήταν καθαρά ενημερωτικού χαρακτηρα.

Ειλικρινά λυπούμεθα και ευχαριστούμε για την κατανόηση

Με εκτίμηση
Eurobank Cards"

Όλο αυτό. Τρεις σελίδες γράμμα τους έστειλα ο κερατάς, αριθμημένο και με σαφείς προβληματισμούς.

Τεσπά - μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Απάντησαν οι άνθρωποι, κάτι είναι και αυτό.

1/12/2005 12:04:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αρκούδε,
διάβασα με προσοχή το γράμμα σου προς την Eurobank και αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να παρατηρήσω δυο τρία πράγματα :

Σχετικά με το αν σε έχει ενημερώσει, πριν το τηλεφώνημα >
Είμαι σίγουρος πως αν κοιτάξεις τα statement της κάρτας σου, κάτω αριστερά θα δεις εντός πλαισίου την υπενθύμιση να πληρώσεις την ελάχιστη οφειλή της κάρτας, διότι αυτό δεν έχει γίνει κατά την ημερομηνία αποστολής του λογαριασμού. Συνεπώς, έχεις επίσημη και γραπτή ενημέρωση από την Τράπεζα για την καθυστέρηση στην πληρωμή, για 1,2,3 -δεν ξέρω πόσες- αποστολές λογαριασμού. Η τράπεζα δεν ξεκινάει με την πρώτη καθυστέρηση υστερικά τηλεφωνήματα.

Σχετικά με την υποβολή παραπόνων >
Το τηλεφώνημα από την τράπεζα έγινε για ενημέρωση της καθυστέρησής σου και όχι για να πιάσετε ψιλοκουβέντα για τις αδυναμίες και αδικίες του τραπεζικού συστήματος εν Ελλάδι, χωρίς ουσιαστικό στόχο. Συνεπώς, τα όποια παραπονά σου έπρεπε (και καλά έκανες) να υποβληθούν γραπτώς.

Σχετικά με την αιτία της καθυστέρησης και γιατί σε ρώταγε >
Κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές γίνονται από λάθη (πολλές κάρτες, διαφορετικές τράπεζες και ημερομηνίες πληρωμών κλπ) ή λόγους σοβαρούς (λ.χ υγείας) ή οικονομικής δυσπραγίας. Σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική η δυνατότητά σου για ανταπόκριση στην γεγενημένη υποχρέωσή σου κι αν η τράπεζα το ξέρει, ενεργεί διαφορετικά.

Διατηρώ στην Eurobank δύο πιστωτικές κάρτες και ένα στεγαστικό. Αν καθυστερήσω την πληρωμή τους, το παίρνω γραμμή από την κίνηση του λογαριασμού που μου αποστέλλουν και το τακτοποιώ το συντομότερο ! Τα παιδιά που με εξυπηρετούν, το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο, με ευγένεια και ΠΟΛΥ καλή γνώση της δουλειάς τους.

Δύο μικρές συμβουλές προς τους ναυτιλομένους :
α . Μην θεωρήσεις ποτέ πως η πιστωτική ΣΟΥ αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες ! απλώς ΣΕ διευκολύνει σε δεδομένη στιγμή και οφείλεις να καλύπτεις τουλάχιστον την ελάχιστη δόση σε μηνιαία βάση, αν όχι να εξοφλείς γενναίο μέρος της συνολικής οφειλής σου !
β . Προσπάθησε να κρατήσεις την σχέση σου εντός του καταστήματος που σε εξυπηρετεί γιατί έτσι θα βρεις ανθρώπινη και ζεστή αντιμετώπιση. Αν η περίπτωσή σου φτάσει σε κεντρική υπηρεσία, τότε η σχέση γίνεται απρόσωπη και δύσκολη.

2/02/2005 08:51:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ EUROBANK ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΑGNA ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΤΟΥ INTERNET ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΛΑΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΟΥ.ΘΕΩΡΗΣΑ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ MAGNA ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ.Ο ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑ ΚΑΘΕ 3ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΙΕΧΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΘ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΥΦΑΚΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΓΟ ΟΠΟΥ ΕΓΩ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑ

2/05/2009 10:22:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

παιδια οι ανθρωποι στη eurobank δεν παλευονται ειδικα οταν σε ρωτανε γιατ δεν μπορεις να πληρωσεις αυριο... απλα με τετοια μυαλα χρειαζεται να το παιζεις και λιγο τρελα δηλαδη αντι να σε τρελανουν , να τους τρελλανεις αυτο τους χρειαζεται... για πες στη στη κυρια που θα σε παρει την αλλη φορα ποσο ωραια φωνη εχει και οτι θα ηταν τελεια ραδιοφωνικη παραγωγος ... και αν δε σε αφησει στην ησυχια σου εμενα να μη με λενε Νικο. ε ναι λοιπον με λενε Νικο και χρωσταω 150.000 ευρω με μισθο 1200 ευρω και νοικιαζω κι ολας και τους δουλευω κανονικα οταν με περνουν τηλ και ειμαι πολυ καλα γιατι ξερω οτι δεν ειμαι μονος και ουτε καν απο τους λιγους... ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ E...BANK

3/06/2010 09:33:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!