Παρασκευή, Δεκεμβρίου 31, 2004

Η μικρότερη μέρα του χρόνου.

Σήμερα, τίποτα δεν βγάζει μόνο του post.

Η βροχή, που αποθαρρύνει τους καλανταδόρους πιτσιρικάδες. Στα Χριστούγεννα ήρθε μία κοπέλα, μόνη της, αλλοδαπή. Μ' αρέσει περισσότερο να δίνω σε αλλοδαπούς που λένε τα κάλαντα. Μοιάζουν να το εκτιμούν διαφορετικά, να μην το απαιτούν. Δυο πιτσιρικάδες εμφανίζονται στην πολυκατοικία "να τα πούμε" αλλά εγώ έχω ήδη φύγει απο τα διαμέρισμα. Χαμογελάω όταν ακούω οτι κάποιος τους ανοίγει την πόρτα του - το τρίγωνο χτυπάει μαζί με την εξώπορτα πίσω μου.

Οτι ανακαλύπτω την μοναδική φορά που φάνηκε σε κάποιον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ το ενιαίο τραίνο του μετρό (που το πρώτο βαγόνι επικοινωνεί εσωτερικά με το τελευταίο): Δύο αλητόφατσες πιτσιρικάδες ξεκινάνε από το τέλος και φτάνουν στην αρχή, λέγοντας τα κάλαντα. Χα. Ρουφιάνα τεχνολογία.

Οι δύο γέροι στο τραίνο που συναντιούνται τυχαία - "τι κάνεις συνάδελφε, χρόνια πολλά". Αναρωτιέμαι σε τί να είναι συνάδελφοι. Σκέφτομαι το μέλλον μου - φαντάζεσαι, λέω να βρεθώ με έναν άλλο web desinger σε καμιά 30αρια χρόνια και να του λέω "γειά σου συνάδελφε"; Άνθρωποι σε αχρηστία θα είμαστε και οι δυο. Σκατά, ωραίες σκέψεις πρωτοχρονιάτικα μαλάκα.

Οτι ερχομαι στο γραφείο και η Ξανθή κλείνει, και με βάζει να σκεφτώ - μερικά χρόνια down under ισοφαρίζονται από μία καλή (την καλύτερη εδώ και χρόνια) χρονιά; Πόσο είναι το σκορ ρε γαμώτο;

Οτι εφημερίδα (η Αυριανή) γράφει "Οργή Θεού Χτύπησε Τους Παιδεραστές - στην καθιερωμένη συνάντησή στα αμαρτωλά νησιά". Το βλέπω που το διαβάζουν, κοιτάω τον τίτλο. Δεν το πιστεύω, όταν πάω στο γραφείο κοιτάω στο περίπτερο του in.gr. Πράγματι, κάποιος έκανε εξώφυλλο αυτόν τον τίτλο. Θυμώνω τόσο, που καλύτερα να μην ξεκινήσω.

Οτι ο κόσμος βρίσκεται σε φάση αναμονής, σαν να μην μετράει η σημερινή μέρα. Σαν να μήν είναι κανονική, αληθινή μέρα. Χαμογελάω, λέω χρόνια πολλά με όλη μου την καρδιά σε όσους βλέπω, το εννοώ.

Σε όσους διαβάζουν (και σε όσους δεν διαβάζουν επίσης) Καλή Χρονιά. Σας χρωστάω ένα down post, κάτι σαν Αφιέρωμα για το 2005. Ας περιμένω όμως λίγο. Μπορεί να αλλάξει κάτι.

Τα καλύτερα αφιερώματα της χρονιάς άλλωστε, τα γράφεις ΑΦΟΥ κλείσει, όχι πριν.



Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

3 Comments:

Blogger Sakis Rizos said...

Ωχ, τι ήθελα και το διάβασα αυτό το post! Αυτό το εξώφυλλο της Αυριανής με εκνεύρισε! Τέλος πάντων...

Χρόνια πολλά και 2005 επιτυχίες για το 2005!

12/31/2004 04:17:00 μ.μ.  
Blogger Oneiros said...

Εγώ, σε last minute shopping mode καθ' ότι ξύπνησα αργά, κάλαντα δεν άκουσα σήμερα (μπορεί να μην λένε, πλέον, εδώ πάνω). Περιφερόμενος σα ζαλισμένο κοτόπουλο στα μαγαζιά, κατάληξα τελικά να γεμίσω τη σακούλα του Αη Βασίλη με βιβλία για όλους, μπας και κλείσει καμιά τηλεόραση.

Δεν ξέρω πως θα πάει το '05, αλλά σαν το δίσεκτο αποκλείεται να είναι, και ευτυχώς δηλαδή: ωραίοι οι εθνικοί θρίαμβοι, αλλά εγώ θα θυμάμαι το '04 για την ατελείωτη πιλάλα (επί προσωπικού), και το σμπαράλιασμα στο έβγα του (επί παγκοσμίου). Κακή χρονιά, στα τσακίδια κι αυτή και οι υπερβολές της. Που θα πάει, μιά από τις επόμενες θα είναι καλή. Can't rain all the time..

ΥΓ: Χαίρομαι που το '04 ήταν υπέροχη χρονιά για τουλάχιστον έναν άνθρωπο. Δεν περίμενα να το κατεβάσει τόσο απότομα, εύχομαι να είναι πάντα καλά (πες της πως θα μας λείψει).

12/31/2004 05:10:00 μ.μ.  
Blogger araxtos said...

Χρόνια πολλά arkoude με υγεία...
araxtos

1/03/2005 11:37:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!