Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2005

Δεσμοί αίματος

Εμένα δα, με ξέρετε καλά.

Δεν είμαι αντι- τίποτα. Ούτε αντιεβραίος, ούτε αντιτούρκος, ούτε αντιγκέη.

Συνεπώς, επικροτώ κάθε προσπάθεια συμφιλίωσης:

Πρωτόκολλο συνεργασίας που αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας στα θέματα δικαιοσύνης και απονομής του δικαίου υπέγραψαν την Τετάρτη οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ελλάδας και Τουρκίας, Αν.Παπαληγούρας και Τζεμίλ Τσιτσέκ[...]


Επειδή όμως είμαι καλός μαθητής του ιστολογίου, διαβάζω πίσω από τις γραμμές:

[...] Από ελληνικής πλευράς διατυπώθηκε ακόμη αίτημα για τη μεταφορά Τούρκων υπηκόων, που κρατούνται σε ελληνικές φυλακές για την έκτιση στην Τουρκία του υπόλοιπου της ποινής τους. Όπως τόνισε ο κ. Παπαληγούρας, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα αυτό.[...]
Δεν πιστεύω τούτο να εννοεί οτι προβλέπεται και μεταφορά Κούρδων πολιτικών κρατουμένων από την Ελλάδα στην Τουρκία;

Αυτό το "Οι Ελληνες ζητάνε την μεταφορά, και οι Τούρκοι το σκέφτονται" μου κάνει κάτι σε κοροϊδία(*)

Διότι οι άνθρωποι, είτε έχουν δίκιο είτε όχι, ζουν στην Ελλάδα πολύ χειρότερα από ότι ζήσαμε εμείς (όσοι το επέλεξαν τελοσπάντων) στην Γαλλία όταν η Χούντα βάραγε, φυλάκιζε και βασάνιζε τους αντιστασιακούς.

Και στην Τουρκία, suprise, και βαράνε, και φυλακίζουν, και βασανίζουν.


Τους Κούρδους όμως, δεν τους στέλνουμε σα γουρούνια στο σακί για να "υπάρχει ένας εποικοδομητικός διάλογος και οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας έχουν αποκτήσει ένα πολυδιάστατο χαρακτήρα στη διαμόρφωση των σχέσεών τους".

Στο αίμα πνιγμένες, φιλίες δε γίνονται.




(*) Μπορώ να καταλάβω μία χαρά οτι μιλάει κυρίως για εμπόρους ναρκωτικών, και μεταφορείς "σκλάβων" στην Ελλάδα από άλλες χώρες.

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

2 Comments:

Blogger J95 said...

Καλά, αν σε παρηγορεί, το να στέλνουμε πολιτικούς πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία ήταν ανέκαθεν πολιτική της χώρας ανεξαρτήτως φιλικών ή εχθρικών σχέσεων, ακόμα και μερικούς μήνες μετά την εισβολή στην Κύπρο όπως θα διαπιστώσεις αν ξεφυλλίσεις κανένα ΑΝΤΙ του '74.

6/08/2005 04:29:00 μ.μ.  
Blogger Dimitra said...

Αρκούδε...
'Εχω την αίσθηση οτι αυτή η συμφωνία γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας μέσω eurojust και πιθανότατα και λόγω του ευρωπαικού εντάλματος συλλήψεως το οποίο αντικαθιστά πλέον τις διαδικασίες έκδοσης μέσα στην ΕΕ. Φυσικά, η Τουρκία δεν είναι μέλος (ΜΗ βαράτε, please, έχω μεταπτυχιακούς φοιτητές που ακόμα μπερδεύονται!) αλλά φαντάζομαι είναι κίνηση 'καλής θέλησης' και συνεργασίας.
ΑΝ όλα αυτά είναι έτσι - μπορεί φυσικά να κάνω λάθος - υπάρχουν σαφείς εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις πολιτικών κρατουμένων, αμφιβολίες για την τήρηση, αρχών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ, οπότε ΕΛΠΙΖΩ σενάρια μεταφοράς Κούρδων να μην ισχύουν...

6/09/2005 12:50:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!