Τρίτη, Ιουλίου 19, 2005

εκτός "γεγονότων"

Μία εβδομάδα μακρυά απο την Αθήνα, έχασα:

Τα σενάρια για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, περί παραπλάνησης αθώων μουσουλμάνων οτι δήθεν πρόκειται για τέστ. Οτι ο Ολυμπιακός έκλεισε φιλικό με την Λίβερπουλ. Την επιστολή Χριστόδουλου. Την απάντηση Παπανδρέου. Του Γεωργίου. Το ατύχημα του Μαλιακού. Την αύξηση στις αντικειμενικές αξίες. (Την μείωση των υποκειμενικών αξιών). Τον Μπίσκαν. Τα μέτρα που μας ...έφερε το Λονδίνο. Οτι γράφουμε, καταγράφεται. Το τζόκερ (δεν το έχασα: έπαιξα, και έχασα). Το νέο βιβλίο του Χάρι Πότερ.

Αλλά ΤΙ απο όλα αυτά δεν ήξερα; Απο ποιά απο όλα αυτά είμαι φτωχότερος;

Αστειεύστε;

Θυμάμαι έντονα, απο την προηγούμενη εβδομάδα, ένα μπάνιο στον Κριό, στην Παροικιά. Μόνοι στην παραλία, εγώ και η Ελεάνα. Απολυτη ησυχία. Τα καράβια περνάνε απέναντι, κουβαλώντας κόσμο απο την παραλία, στην Παροικιά. Η θάλασσα λάδι. Στην τέλεια θερμοκρασία. Σηκώνομαι και κάνω βουτιά απο το λιμανάκι. Δεν φυσάει, και έξω το ίδιο ζέστη κάνει. Παίζουμε μπάλα. Μαθαίνω καινούργιο τρόπo να κολυμπάω. Ο ήλιος δύει. Οι φωτογραφίες βγαίνουν λίγο περίεργες, αλλά το αποτέλεσμα είναι ενισχυτικό μνήμης.

Ούτε μία φορά (αντίθετα απο το παρελθόν) δεν πήγε το μυαλό μου στον πολιτισμό. Στην Αθήνα. Στα "γεγονότα".


Αλλού είναι η ζωή, ώρες - ώρες.


(σύντομα θα σας έχω και φωτογραφίες...)

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Δεν έχει νόημα να κάνετε comment εδώ, αντιθέτως, αναζητήστε το ίδιο Post στο καινούργιο site!

2 Comments:

Blogger Τυπος Νυχτερινος said...

Τίποτα δεν έχασες φίλε μου...
Καλώς ήρθες πίσω

7/19/2005 04:37:00 μ.μ.  
Blogger arkoudos said...

νυχτερινέ τύπε, τίποτα δεν (ξ)εχασα..

elmoira, να περάσετε καλά,

ασφα-ληστή, ένα σου λέω: τα υποβρύχια θα τα πληρώσεις εκεί που δεν θα το περιμένεις...

(και αν δεν στο 'πα, την επόμενη μέρα οι πίτσες στην παραλία είναι πεντανόστιμες...)

7/20/2005 02:55:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!