Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2005

Περι σεβασμού ο λόγος

Σήμερα, κατεβαίνοντας την Πατησίων.

Φοράω τα ακουστικά μου και ακούω ραδιόφωνο, διότι μεγάλη η βόλτα αδελφέ, να ακούσουμε και καμία χαζαμάρα να κάνουμε κέφι. Κοινώς, ακούω αθλητικά.

Μπροστά μου, νεαρή δεσποινις, σχετικά στρομπουλούλα, ντυμένη στα μαύρα, σταματάει τους περαστικούς, που δεν καταδέχονται ούτε να την κοιτάξουν. Κάτι πουλάει, είναι φανερό, οπότε βγάζω το ένα ακουστικό για να ακούσω τι θα μου πει, και μην την πατήσω σαν την προηγούμενη φορά που ό,τι και να μου λέγανε, αγρόν αγόραζα.

Η κοπέλα με πλησιάζει, έχω αισθανθεί στον αέρα ότι έχει πεισμώσει με τους άλλους που δεν σταματήσανε καν, και προετοιμάζομαι για full attack.

Ε, λοιπόν με βρήκε απροετοίμαστο.

Η κοπέλα έρχεται και κάθετε μπροστά μου, κλείνοντας μου τον δρόμο.

"Καλημέρα σας, να σας κάνω μερικές ερωτήσεις, μένετε εδώ κοντά στην Πατησίων";

Δεν έχω καμία διάθεση να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση - ειδικά όταν μου κλείνουν έτσι τον δρόμο.

"Δεν με ενδιαφέρει αυτό που πουλάτε, ευχαριστώ" και προσπαθώ να την αποφύγω.

Συνεχίζει, σε κάθε μου βήμα, να μου κλείνει τον δρόμο.

Την κοιτάζω λιγάκι αυστηρά, "δεν με ενδιαφέρει, ευχαριστώ" μου ανοίγει λίγο τον δρόμο, περνάω,

...και με κυνηγάει απο πίσω!

"μα γιατί; δεν ακούσατε καν τι σας προσφέρω - εγώ θέλω να σας κάνω ένα δώρο - δεν θέλετε να με βοηθήσετε;"

Στο τελευταίο, θυμάμαι οτι είναι μία κοπέλα που απλώς έψαχνε για δουλειά, αυτήν βρήκε, έκανε την καρδιά της πέτρα, λεφτά να 'ναι να βγουν όπως βγουν, θα τελειώσει η βάρδια της και θα ξαναπάει σπίτι της, ας ξεχάσω την απρεπή συμπεριφορά της, ας σταματήσω, σταματάω...

..και κάθετε πάλι μπροστά μου.

Ε, εκεί τα παίρνω:

"Γιατί το κάνεις αυτό; Στην αρχή με σταματάς ενώ σου εξήγησα οτι δεν με ενδιαφέρει τίποτα, επιμένεις, μου κλείνεις τον δρόμο, τώρα με κυνηγάς απο πίσω, είναι υπερβολικά επιθετική η πολιτική σου, και αρκετά εκνευριστική"

"Μα γιατί; δεν είμαι επιθετική, προσπαθώ να σας πείσω(!)"

"Δεν πιάνει. Καλή σου μέρα."


~

Σκέφτομαι οτι αυτή η κοπέλα δεν διαφέρει καθόλου απο την Eurobank, την Cosmote και όλες τις άλλες εταιρείες που στο παρελθόν έχω τσακωθεί: Παντελής έλλειψη σεβασμού προς τον άλλον.

"Είσαι προϊόν και ηλίθιος, και απλώς δεν έχω βρει το κουμπί σου."

Δεν σκέφτεται ούτε για ένα λεπτό πως θα αντιδρούσε αυτή αν κάποιος της έκλεινε τον δρόμο. Εχει κλείσει το κουμπί - δεν είναι πλέον πελάτισσα, είναι πωλήτρια, με αποκλειστικό σκοπό να σε πεισει να αγοράσεις.

Η πλάκα είναι οτι το κουμπί μου το βρήκαν μιά χαρά μία κοπέλα ένα τετράγωνο πριν, και ένας νεαρός που έδινε φυλλάδια μετά. Και οι δύο με αντιμετώπισαν με σεβασμό.

Η κοπέλα όταν αρνήθηκα ευγενικά να την ακούσω με ευχαρίστησε, ο νεαρός δεν μου πέταξε τα φυλλάδια στην μούρη για να τα πάρω υποχρεωτικά.

Ακόμα και στην χειρότερη δουλειά που μπορείς να κάνεις, χάνοντας τον σεβασμό σου, χάνεις την αξιοπρέπειά σου.

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2005

Ζωγραφίζοντας την Ριζάρη

Πρώτο μέρος:

Στην φωτογραφία είναι ο κύριος Ηρακλής, όπως πάντα δημοσιεύω την φωτογραφία με την άδειά τουΣτην Ριζάρη, στο πάρκο, ο κύριος Ηρακλής μέσα στον χειμωνιάτικο ήλιο και το απίστευτο θέαμα των δέντρων γύρω του, ζωγραφίζει. Ο καλύτερος λόγος, για να υπογράψετε την προσπάθεια (όχι, που νομίζατε οτι θα το ξέχναγα, το κείμενο βρίσκεται στο τελευταίο comment) για ανάπλαση των πάρκων μας...

Αξίζει ρε γαμώτο τρία λεπτά δουλειάς απο τον καθένα μας (και ας μην έχει την γκλαμουριά του internet...)!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2005

Κοκακόλα λάιτ στον πάγο


Πήγαμε και εμείς στον Καρυοθραύστη. Για τους μη γνωρίζοντες, μιλάμε για μπαλέτο στον πάγο - και για όσους ακόμα νομίζουν ότι αναφέρομαι στον Ριβάλντο στο Τρονχάιμ, ας αφήσουν αυτό το ποστ, και ας πιάσουν τον Πρωταθλητή καλύτερα.

Ρε παιδιά, δεν το καταλαβαίνω το μπαλέτο. Πολύ περισσότερο δε, όταν είναι στον πάγο. Δηλαδή δεν λέω, τα παιδιά κουράζονται και υποπτεύομαι οτι μία κυρία που παρακολουθούσε ενθουσιασμένη χειροκροτώντας διαρκώς (σε βαθμό παρεξηγήσεως) ή ηταν βαλτή, ή νόμιζε οτι έβλεπε τον Ροναλτίνιο.

Αλλά παρόλα αυτά, εγώ δεν ενθουσιάζομαι με το θέαμα. Κάτι οι τύποι με τα κολλάν, κάτι που όλο αυτό πωλείται ως 'Τέχνη' και είσαι ανίδεος αν δεν την παραδέχεσαι και δεν την καταλαβαίνεις, κάτι το "εξεζητημένο" του πράγματος, κάτι που δεν με πλησίασε κανείς να μου πει "αυτό που έκανε ο μπαγάσας ήτο διπλό σπλίτ, και είναι πολύ επικύνδυνο να πουμε, διότι αμα δεν το φορμάρεις σωστά ο αποπίσω θα φτύνει παγοπέδιλα για κανα δήμινο" όπως άνετα θα έκανα εγώ αν με ρωτούσε κανείς στο γήπεδο γιατί έκανε μαλακία ο Στολτίδης, κάτι που είναι υποχρεωμένοι να χαμογελάνε ότι και να πάει στραβά - εγώ είμαι ποιο μπρουτάλ, και το θέλω αυτό το 'γαμώ την τύχη μου' άμα μου ξεφύγει το παγοπέδιλο στο σπαγγάτ (μόνος μου τα βγάζω, για τις ανάγκες του πόστ, μην τα πάρετε τοις μετρητοίς), κάτι όλα αυτά, με αποξενώνει ολίγον τι.

Αλλά το σωστό - σωστό, και εικαστικά ήταν υπέροχο, και τα παιδιά δουλέψανε σκληρά, και φάνηκαν ότι πρέπει να κάνανε και το κάτι παραπάνω τους. Τα κοστούμια ήταν πανέμορφα, κάνανε και καναδυό απίστευτα.

Και άμα το κατάλαβα εγώ, που είμαι στούρνος και αναίσθητος, φαντάσου πως ήταν για τον ελάχιστα ψαγμένο. Οπότε, να πάτε (και να μην ψαρώσετε με το μικρό 'παγοδρόμιο').

Παρεπιπτόντως, έχετε ιδέα πόσο πάει το παραμύθι στον πάγο; Τεσσεράμιση ευρώ έκαναν τα δύο νερά και μία κοκακόλα λάιτ. Χωρίς τιμοκατάλογο παρακαλώ. Αμα πάτε, να πάτε φαγωμένοι.

(και ακόμα καλύτερα, αμα πάτε με την αγορανομία).

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2005

Boycott Sony (*)

Ο φίλος μου ο Μανώλης με έβαλε στο κόλπο, αν και είχα ακούσει λίγα από το blog του vrypan και το oxygen...

Τι συμβαίνει; Σας τα λέω όπως μου τα είπε ο Μάνος:

Η γνωστή μας Sony, για να αποτρέψει την αντιγραφή των CD της, τους έβαλε έναν κώδικα που αποσκοπούσε στο μπλοκάρισμα αυτής της διαδικασίας.

Έβαζες το CD και έκανες κλικ σε ενα i Agree 'Συμφωνώ' που έλεγε ότι θα εγκατασταθεί ένα πρόγραμμα που θα απέτρεπε τις αντιγραφές, και φυσικά, αν και όποτε ήθελες μπορούσες να το απεγκαταστήσεις μέσω της γνωστής διαδικασίας του Control Panel.

Τα πράγματα όμως δεν ήταν καθόλου έτσι. Μάζί με το 'φανερό πρόγραμμα' εγκαθιστούσε και ένα ακόμα, που χρησιμοποιώντας την τεχνολογία plug and play, εγκαθίστατο κατευθείαν στο λειτουργικό, κρυβόταν μαεστρικά και είναι πρακτικά αδύνατο να το απεγκαταστήσεις.

Δεν ήξερες καν οτι υπάρχει.


Στην συνέχεια, το πρόγραμμα εγκαθιστούσε 'φίλτρα' στο CD-rom του χρήστη, και απαγόρευε την αναπαραγωγή και την αντιγραφή CD της Sony.

Σας θυμίζω: Το πρόγραμμα είναι παράνομα εγκατεστημένο, και λειτουργεί με τρόπους που ο χρήστης δεν έχει εγκρίνει - και είναι τόσο κακογραμμένο, που προκαλεί πολλές φορές τις γνωστές 'μπλέ οθόνες' και crash των συστημάτων που τρέχει.

Και αυτό συμβαίνει σε όλους όσους έτρεξαν CD της Sony, νομιμότατο, στον υπολογιστή τους.

Σε όλους εμάς δηλαδή.

Πως ανακαλύφθηκε αυτό; Ο Μάρκ κορυφαίος προγραμματιστής της εταιρείας SysΙnternals είδε οτι το μηχάνημά του είχε συχνές καταρρεύσεις, χωρίς προφανή λόγο και γνωρίζοντας αρκετά καλά το λειτουργικό, αποφάσισε να βρει τι τρέχει.

Μόλις βρήκε τον υπεύθυνο, έγινε έξαλλος, και το δημοσίευσε στο blog του.

Και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, έγινε χαμός - μέχρι και το περιοδικό Wired προτείνει να μπουκοτάρουμε την Sony.

Άλλες αντιδράσεις, με ειδικά blogs (πως λέγονται άραγε η vortal κατεύθυνση στα blog?) και υπογραφές...

Αυτή η διαδικασία που ακολούθησε ο Mark, ονομάζεται reverse engineering και σύμφωνα με το 'Συμφωνώ' που έκανε κλικ, απαγορεύεται να το κάνει - ως αποτέλεσμα, η Sony απειλεί με μηνύσεις!

Συνοψίζω: Η Sony εγκαθιστά κρυφά παράνομα και επικίνδυνα προγράμματα στο λειτουργικό μας, με κάθε μουσικό cd της που ακούμε, και μόλις έγινε γνωστό απείλησε να κάνει μήνυση στον άνθρωπο που τα αποκάλυψε. Επιπλέον, αρνείται να βάλει στον δικτυακό της τόπο το πρόγραμμα που σταματάει την λειτουργία του παράνομου προγράμματος - και ούτε λόγος για απεγκατάστασή του.

Συμπεράσματα, δικά σας.

Δεν σας λέω τι να κάνετε, αλλά αν αγοράσω CD της Sony, να με φτύσετε κατάμουτρα. Ούτε στις γιορτές, ούτε μετά.

Να δούμε μετά ΠΟΥ θα βρούνε μαλάκες να τους χώνουν τα κωλοπρογράμματά τους.

Θα επανέλθω, μόλις βρω χρόνο, με όλα τα Cd που παίζουν στην Ελλάδα απο την Sony.

Ευχαριστίες στον Μανώλη, για την πλήρη εξήγηση.

(*) Ο τίτλος κλεμμένος απο το περιδικό Wired.

οι Ληστές, και Ψεύτες.

Δεν τελείωσε ακόμα τίποτα, αδέλφια...

Η κυβέρνηση την κάνει γυριστή:

Αδυναμία παρέμβασης στον ΟΤΕ και την ΕΕΤΤ για το Internet, δηλώνει η κυβέρνηση. Το άρθρο από το news.in.gr

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει οτι θα την φάμε την αύξηση, και μας το λένε light.

"Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είναι ιδιωτική εταιρεία."

Ρωτάω:

- Γιατί είναι ιδιωτική μία εταιρεία αφού έχει μονοπώλιο; Που ξαναακούστηκε αυτό;

Αν θέλει να κερδίσει, ας κερδίσει από τις υπηρεσίες που δεν είναι μονοπωλιακές. Αλλιώς είναι παράνομο έστω και ένα λεπτό κέρδους.

- Γιατί τότε είπατε ψέματα ότι θα μειώσετε τις συνδέσεις internet; Οι χρήστες ADSL.gr τόσο καιρό παλεύουν για σωστή τιμολογιακή πολιτική.

Θυμίζω:

Το Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Oυσιαστική μείωση του κόστους πρόσβασης στο Internet. Πλήρη απαλλαγή από το κόστος πρόσβασης για τους σπουδαστές της Tριτοβάθμιας Eκπαίδευσης.
Ουσιαστική μείωση. Μέχρι να γίνει αυτό, θα θεωρήσω οτι μου είπατε ψέματα για να κερδίσετε την ψήφο μου.


- Αν όλες (και κατα 'κεί πάμε) όλες οι εταιρείες δημοσίου συμφέροντος γίνουν ιδιωτικές, τι σκατά σας χρειαζόμαστε εσάς; Νταβατζιλίκι;

Το θέμα δεν σταματάει εδώ. Στο γνωστό ληστές του Ιστολογιου, μέχρι να ανακοινωθούν ουσιαστικές μειώσεις, θα απαντήσω με το:

ψεύτες.

.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2005

Ποπάκια

Κάποιο απο τα extra που έχω βάλει στο blog, φαίνεται οτι ξεσάλωσε και πετάει παράθυρα (και δη διαφημιστικά). Υποπτεύομαι οτι είναι το 'φωναχτίρι', το μπλε κουτί που φιλοξενώ στο πλαϊ - καθότι το έχω στην δωρεάν έκδοση, και όσο να πεις, τίποτα δεν είναι δωρεάν αυτές τις μέρες.

Ούτε καν η επικοινωνία.

Τι να κάνω; Εμένα μου αρέσει που υπάρχει, αλλά μου την σπάνε τα παράθυρα που πετάγονται ενοχλητικώς και απαισίως. Εγώ πάλι, επειδή έχω Maxthon, δεν τα βλέπω (το ίδιο ισχύει και με τους Firefox χρήστες).

Τι να κάνω; Εισαστε και αρκετοί νοματαίοι, και δεν θέλω να σας χαλάω την καρδιά...


- Αν μου πείτε να το κατεβάσω, θα το κατεβάσω.

- Αν μου πείτε να το κρατήσω, θα το κρατήσω.


Δημοκρατία ΔEN έχουμε (όχι στο blog μου τουλάχιστον) αλλά έστω και μία γνώμη μετράει.

Κάντε comment, ή στείλτε mail - αλλιώς κρατήστε την σιωπή σας για πάντα:

Να σβήσω το φωναχτήρι ωστε να ελευθερωθείτε απο τα pop-up?

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2005

Μπλούμ!

Τελικά, πόσα χρόνια πολιτισμού πρέπει να περάσει αυτή η χώρα, πόσες τέχνες, πόση παιδεία, πόσες αθλητικές επιτυχίες, πόσα ολυμπιακά μετάλλια, πόσες γιουροβίσιον, πόσα νόμπελ, πόσες εξεγέρσεις, πόσα κανάλια τηλεόρασης, πόσα ευρωπαϊκά, πόσους ολυμπιακούς αγώνες...

...για να μπορώ να περπατάω στην πρώτη μπόρα, και να μην γίνομαι μούσκεμα απο τις λακούβες γεμάτες με νερό και τα βουλωμένα φρεάτια;

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2005

Αντισταθείτε (δεν είπαμε;)

Η Κατερίνα, στο πλαϊνο μπλε περίεργο κουτί που φιλοξενώ στο site μου (και απο καιρού εις καιρόν είναι υπεύθυνο και για μερικά popup που εμφανίζονται) πρότεινε κάτι:

Καλό το Internet, ασχοληθήκαμε και πετύχαμε. Δεν κοιτάμε τώρα και γύρω μας;

Έχεις δίκιο Κατερίνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φωνάξει ο πρώτος - για το Internet μπορεί να ήμουν εγώ ή κάποιος άλλος, για τα πάρκα εσύ.

Παλιότερα είχα γράψει αυτό για την δυνατότητα της "επικοδομητικής γκρίνιας". (ρίξτε του μιά ματιά, δύo ώρες μου πήρε να το βρώ, αμαρτία να πάει χαμένο).

Για διαβάστε και το post της Κατερίνας, είναι ενδιαφέρον.

Το mail που έστειλε (μπορείτε να το βρείτε εδώ) το προώθησα και εγώ, καθώς συμφωνώ και επαυξάνω: κάθε πλατεία, κάθε χώρος πρασίνου είναι ευπρόσδεκτος. Αν οι Δημαρχαίοι το ξεχνάνε, οι Κατερίνες αυτού του κόσμου θα το θυμίζουν...

Αν τα πάρκα (και η ομορφιά) κοστίζουν ένα mail, δεν είναι κρίμα να μην το στείλουμε;

Και για όσους λένε "δεν θα αλλάξει τίποτα" σας θυμίζω τι έκανε λίγη διαμαρτυρία μερικές μέρες πριν..

Αντισταθείτε! :-)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2005

Φτύνει μελάνι...

Φανταστείτε την εικόνα...

Έρχετε κάποιος, στον δρόμο, γνωστός μου. Το ξέρω τι αληταράς είναι, τόσα χρόνια - δεν έχει πάει φαντάρος, κουβαλάει όπλο, έχει χτίσει σπίτια στην Μύκονο και την Αντίπαρο (δίπλα στου Τζιμάρα, για να το παίζει λαϊκός).

Έρχεται και μου λέει:
- Ρε Αρκούδε, είδα που χρησιμοποίησες το blog σου, φώναζες εναντίον του ΟΤΕ - αλλά σου έδωσε να φτιάξεις την ιστοσελίδα του και έπαψες να φωνάζεις.
- Αντε χάσου ρε αλήτη.
- Αφου έχω όλα τα χαρτιά εδώ..
- Αντε χάσου ρε άπλυτε.
- Αφου πριν έχω τα άρθρα που μίλαγες, και μετά έχω τα άρθρα που σταμάτησες να μιλάς..
- Είσαι ξεφτιλισμένος και έχεις και όπλο.
- Και πόσα λεφτά πήρες για αυτό; Κανονικά, παίρνει ο κόσμος 2 άντε 3 χιλιάρικα. Εσύ, γιατί πήρες 20;
- Τράβα φαντάρος και μετά μίλα.
- Και γιατί αφού δεν την έκανες την δουλειά σωστά, και οι μισές σελίδες πάνε κατά διαόλου - και οι άλλες μισές δεν παίζουν, σε πληρώσανε;
- Ευτυχώς που ο παπαγάλος σου πέθανε νωρίς.
- Ρε αρκούδες, σου μιλάω: αφού είσαι φούρναρης, τι δουλειά είχες να φτιάχνεις δικτυακούς τόπους;
- Δεν έχεις φίλους, όλοι οι φίλοι σου πληρώνονται.

- Τελικά, θα μου απαντήσεις;
- Αντε χάσου ρε άπλυτε.

Φαντάσου τώρα έ;

Μα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, γίνονται;

Σημείωση - το έχω ξαναπει: Ακόμα και αν είναι ο χειρότερος του κόσμου, ο δημοσιογράφος έχει τον ρόλο του λαού. Του κοσμάκη. Ο Φυντανίδης θα έπρεπε να το ξέρει αυτό διάολε... Οι ερωτήσεις είναι σαφείς. Η λάσπη είναι λάσπη. Τόσο μελάνι για να φτύσεις, ούτε λίγο για να απαντήσεις;

Υ.Γ.: Πολύ λυπήθηκα διαβάζοντας Παπαδόπουλο-Τετράδη εχθές. Πολύ. Περισσότερο και απο την (και το πιστεύω οτι ήταν κατά λάθος) λευκή σελίδα σελίδα του ...Φιντέλ.

Υ.Γ.2: Ούτε υπέρ του Μάκη είμαι. Αυτά τα "τα 'ξέρα εδώ και καιρό, αλλά τα λέω τώρα", μου κάνουν πολύ για συγκάλυψη και φανερό (θρασύτατο) εκβιασμό. Αλλά πες, απο τον Μάκη (πες λέω βρε αδελφέ) δεν θα περίμενε κανείς τίποτα άλλο. Απο κοντζαμάν Ελευθεροτυπία όμως;

Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2005

Μαθήματα Δημοκρατίας


Απο τον κύριο Γιάννη, μόλις διάβασε το άρθρο. Διαφωνεί με την λέξη Junta (Χούντα), ως πολύ φορτισμένη, και προτείνει την λέξη 'μονολίθωμα' για να χαρακτηριστεί ο ΟΤΕ. Η φωτό απο σχέδιο του Ορνεράκη, για λογαριασμό των ΝΕΩΝ


Η μέρα μετά τους ...αγώνες μοιάζει ηλιόλουστη. Δεκάδες sites και εφημερίδες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να παγώσει η νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, η κυβέρνηση τρόμαξε απο τις αντιδράσεις, και έθεσε βέτο ώστε (προς το παρόν τουλάχιστον) το μέτρο να μην εφαρμοστεί.

Τι έγινε;

Στην πραγματικότητα, συντέλεσαν τρείς καθοριστικοί παράγοντες:

  • Πρώτον, το αίτημά μας ήταν (και είναι ακόμα, δεν έχει λήξει) δίκαιο: Ο μονωπολιακός χαρακτήρας του ΟΤΕ επιβάλλει να διαθέτει τα προϊόντα του σε λογικές τιμές (και πάντως χωρίς την υπερτιμολογημένη λογική και χωρίς τέτοιο υπερκέρδος). Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με λογική (αν η μισή ελλάδα, αν έστω και ένας έλληνας δεν έχει DLS δεν νοείται να λες στο δελτίο τύπου σου αν δεν σας αρέσει το κόστος, αναβαθμίστε σε DSL) - και πάντα με γνώμωνα το συμφέρον ΚΑΙ του πελάτη σου.

  • Δεύτερον, αντιδράσαμε. Φωνάξαμε, σχεδιάσαμε γραφικά, τα μοιράσαμε, είχαμε επιχειρήματα, τα μοιραστήκαμε. Διαμαρτυρηθήκαμε, ακουστήκαμε, ενοχληθήκαμε και ενοχλήσαμε αυτούς που έπρεπε.

  • Τρίτον, είμασταν πολλοί. Το in.gr, που πρωτοστάτησε, η ΕΕΧΙ που έδειξε τον δρόμο, τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ που το έκαναν πρωτοσέλιδο ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου: οι χιλιάδες χρήστες που εξοργιστήκανε, τα δεκάδες blogs που δεν είπανε "μα, έτσι γίνεται πάντα" αλλά "ε, εμείς θα το αλλάξουμε" στο "ετσι θέλω" του ΟΤΕ πιέσανε ωστε και άλλες εφημερίδες (μετά μεγάλης μου λύπης, όχι όλες), sites όπως ο StartPoint, το Sport24, ο Pathfider, το Flash, o Forthnet και τόσοι άλλοι να δείξουν την αντίθεσή τους.

    Ήταν δίκαιο, αντιδράσαμε, είμασταν πολλοί.

    Κάθε χούντα, μόνο έτσι πέφτει.

    ~

    Πριν απο πολλά χρόνια, τον Νοέμβριο του '73, η συγχωρεμένη η μάνα μου περπάταγε στην Πατησίων, με εμένα, μόλις μερικών μηνών, στην αγκαλιά της.

    Η μάνα μου ήταν φίλα προσκείμενη στην Χούντα και πολύ εκνευρισμένη με τους "αλήτες" που φωνάζανε πίσω απο τα κάγκελα.

    Μπροστά λοιπόν από το Πολυτεχνείο, και ενώ οι φοιτητές είναι στα κάγκελα και φωνάζουν "κάτω η Χούντα", η μάνα μου διαπληκτίζεται μαζί τους. Τα λένε λίγη ώρα, ώσπου ένας φοιτητής της λέει:

    "Κυρία μου για το παιδί σου τα κάνουμε αυτά, για να είναι αύριο Ελεύθερο"

    Ακόμα και τώρα ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι αυτήν την σκηνή.


    Την ιστορία την έμαθα μετά, αφότου πέθανε, και δεν μπόρεσα να την ρωτήσω τα τι και πως.

    Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου μπορεί να γλύτωσε ή να μην γλύτωσε απο τα τανκ, τις σφαίρες, τις φυλακές, την Γυάρο. Αν ζει, μπορεί να μην θυμάται καν την μάνα μου και το αθώο γαλανομάτικο μωρό της που κοίταζε απορημένο την φασαρία γύρω του.

    Και να λοιπόν που το βλαστάρι της είναι σήμερα ελεύθερο, αριστεροφέρνει και δεν γουστάρει (μα καθόλου) τις Χούντες αυτού το κόσμου (τα 'χουμε ξαναπεί: από την Χούντα του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, μέχρι την Χούντα των Τραπεζών).

    Και μάχεται για την δημοκρατία (όπως την καταλαβαίνει).

    ~

    Χθες, ο κύριος Γιάννης, έστειλε ένα κείμενο με mail σε μας που πρωτοφωνάξαμε για το ΕΠΑΚ:

    Σας το παραθέτω αυτούσιο:

    Αρθρο 5Α

    Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους...


    Ο τίτλος ήταν "Το Ακριβό Internet Είναι Αντισυνταγματικό"

    Στην αρχή χαμογέλασα, γιατί το θεώρησα υπερβολή - όπως πιθανώς και εσείς, διαβάζοντας τούτη την ανίερη παρομοίωση του Δωρεάν Internet (που είναι ο στόχος μου) με την αιματηρή επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Είχα λάθος, και του ζητώ -δημοσίως- συγνώμη.

    Αν είχαμε σήμερα χούντα, εγώ δεν θα μπορούσα να διαμαρτυρηθώ. Διάολε, δεν θα επιτρεπόταν ούτε καν να το σκεφτώ - αλλιώς θα έτρωγα απίστευτο ξύλο, βασανιστήρια, φυλακή - θάνατο.

    Προσέξτε, δεν λέω δεν θα μπορούσα να διαμαρτυρηθώ για το ΕΠΑΚ - δεν νομίζω οτι θα υπήρχε καν θέμα internet. Γιατί η Χούντα βγάζει σπυράκια με οτιδήποτε είναι ελεύθερο.

    Και δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο ελεύθερο και δημοκρατικό απο το Internet.

    Εκεί οπού ακόμα και εγώ, ένας ανώνυμος-επώνυμος αρκούδος, μπορώ να λέω ότι μαλακία μου κατέβει, να έχω λόγο και θέση για οποιαδήποτε βλακεία μου έρθει, να τολμάω να συνδέω σε ένα κείμενο την Δημοκρατία, την Χούντα, τον ΟΤΕ, το ΕΠΑΚ και την Παλαιστίνη, και να κρίνομαι για τον λόγο μου, και μόνο γι' αυτόν.

    Και εσείς να είσαστε (όσο το δυνατόν - και μπορεί να γίνει και καλύτερα) οικονομικά, κοινωνικά και πρακτικά ελεύθεροι να με διαβάζετε.

    Αν η σημερινή κοινωνία, αν το σημερινό κράτος θέλει αποτρέψει τον κόσμο από το Internet και την λογική του, δεν έχει παρά να το κάνει ακριβό. Αυτό, θα αποτρέψει μιά μεγάλη μερίδα του κόσμου απο το δημοκρατικότερο μέσο αυτήν την στιγμή παγκοσμίως.

    Δεν υπάρχει μόνο το ξύλο, υπάρχουν και άλλες μορφές χούντας - στις μέρες μας είναι η οικονομική.


    Ετσι λοιπόν ο δικός μου ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Ο στόχος μου είναι ένα ΔΩΡΕΑΝ internet. Κάποιοι έχυσαν αίμα ώστε η κοινωνία μας να το αξίζει σήμερα. Αν καταφέρω τίποτα γκρινιάζοντας πάλι φθηνά την βγάζω. Όσοι πιστοί, προσέλθετε.

    Γιατί σε μένα, αυτός ο φοιτητής πίσω από τα σίδερα του Πολυτεχνείου, μου έδωσε μαθήματα Δημοκρατίας.

  • Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2005

    Εκβιασμός!

    Όλα μοιάζουν να τελείωσαν - έστω και προσωρινά, καθώς ο ΟΤΕ απέσυρε (αλλά δεν ματαίωσε προς το παρόν) τις παράλογες απαιτήσεις του.

    Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση.

    Για τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτήν την μικρή επανάσταση, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.






    NewsFlash:
    Τι είναι αυτά που λέει ο Reporter.gr; Παρέμβαση Καραμανλή για το θέμα "παγώνει" τις αυξήσεις;


    Ο Αστέρης Μασούρας, γράφει την καλύτερη ανάλυση που έχω δει μέχρι τώρα για το θέμα...
    Μπείτε και διαβάστε - και το κυριότερο: Διαμαρτυρηθείτε!






    Επειδή βλέπω οτι το γραφικο "Φθηνό Internet ΤΩΡΑ!" παίζει αρκετά, μπορείτε να το κατεβάσετε και για την δική σας σελίδα:

    - Με άσπρο φόντο,

    - Με μαύρο φόντο,

    - ή τέλος, διαφανές.

    Αν θέλετε να το βάλετε στην δική σας σελίδα και δεν σας αρέσει το διαφανές, ευχαρίστως να το προσαρμόσω στα χρώματά σας - αρκεί ένα mail εδώ:





    Τι σας έχω; Τι σας έχω; Ο Κωστής βρήκε τις προεκλογικές υποσχέσεις των κυβερνόντων (ναι, το ξέρω, ο ΟΤΕ δεν είναι δημόσιος πλέον - αλλά την ιδιωτικοποίηση μίας μονοπωλιακής επιχείρησης δεν την έκανα εγώ) και παραπέμπει εδώ:

    Το Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

    Oυσιαστική μείωση του κόστους πρόσβασης στο Internet. Πλήρη απαλλαγή από το κόστος πρόσβασης για τους σπουδαστές της Tριτοβάθμιας Eκπαίδευσης.

    Ένα 'μπράβο' στον Κωστή που το ξέθαψε και ένα ...τι άραγε; στους ψεύτες!




    Η ΕΕΧΙ, έχει βγει με μαύρη σελίδα (απο εκεί "έκλεψα" και εγώ την ιδέα για την ...επαναστατική εμφάνισή μου)

    Ασχολούνται με το θέμα:

    - ΤΑ ΝΕΑ Ο ΟΤΕ "καίει" ...το Ίντερνετ

    - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Αιφνιδιαστικη κίνηση του ΟΤΕ καθιστά ακριβότερη την πρόσβαση στο Διαδίκτυο

    - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Αυξήσεις - φωτιά από τον ΟΤΕ στα τέλη πρόσβασης Ιnternet

    - ΤΟ ΒΗΜΑ Ληστεία στο Διαδίκτυο

    - ΕΘΝΟΣ Ακριβαίνει το dial-up Internet

    - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Ερχονται αυξήσεις - φωτιά στο Ιντερνετ


    Τα link απο το άρθρο της Forthnet.

    Η HOL, προς το παρόν, δεν έχει αντιδράσει ακόμα (δεν πιστεύω να περιμένετε αντίδραση από την ...OTEnet, ε;)

    Τι καλύτερο για να κλείσουμε από το Δελτίου Τύπου του ΟΤΕ;


    Αυτή ήταν η χθεσινή αντίδραση μου (και επιμένω σ' αυτήν):

    Μου το έστειλε ο φίλος ο Βασίλης, και έγινα έξω φρενών:

    Αυξήσεις στη χρέωση του ΟΤΕ για πρόσβαση στο Internet μέσω ΕΠΑΚ

    Καθαρός εκβιασμός!

    "Αν δεν βάλεις ADSL, θα πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου στο Internet!"

    Δεν θέλω ρε μαλάκα να βάλω ADSL - και δεν πρόκειται, μέχρι να κάνεις την τιμή φυσιολογική!

    Εχει όμως και μία παράγραφο, που την γουστάρω πολύ:

    Ο ΟΤΕ προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις με το επιχείρημα ότι οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι σταθερές από το 1999 και παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους.
    ΠΟΤΕ οι τιμές δεν ήταν κάτω του κόστους. ΠΟΤΕ. Αντιθέτως, ο Οργανισμός εμφάνιζε ως κερδοφόρα αυτήν την υπηρεσία. Αλλά έχω και άλλη ένσταση: Για να έχουμε καλό 'ρώτημα τι ακριβώς αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια απο τεχνολογία;

    Οι υπολογιστές; Τα υλικά;

    Τι αγοράζετε ακριβότερο που να δικαιολογεί αυτή την αύξηση;

    Και τέλος, παρμένος ρωτάω:

    Αφου τιμή του ΕΠΑΚ ακρίβυνε, για ποιόν λόγο ρε καθίκια να πληρώνω καπέλο την σύνδεση; Δεν κάνω δουλειά μου καλύτερα με έναν 801 αριθμό σαν αυτόν που δίνουν οι telasδες και οι holάδες;

    Ουστ, εκβιαστές!

    (και για να μην ελπίζετε, "Οι νέες τιμές έχουν εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων" και το "καθικόμετρο" θα ισχύσει από τις 6 Δεκεμβρίου)

    Τα site (και όσοι περιμένουν να ζήσουν από το Internet) θα φάνε τέτοιο πήδημα που θα θυμηθούν καλά την προεκλογική δήλωση περί "φθηνού internet"...

    Ουστ!

    Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2005

    ζντουμπ!

    Τετάρτη, 11 το πρωϊ. στην Πατησίων. Οδηγός, η Ελεάνα. Συνοδηγός, ο υπογράφων. Χαλαροί, μας τρώει η κίνηση, ωραία μέρα, ήλιος, πουλάκια, όλα τα καλά του θεού.

    Και ταξιτζίδες. Πολλοί ταξιτζίδες.

    Δεξιά μας, αριστερά μας, μπρος και πίσω - σαν να πηγαίνουμε συνοδεία.

    Κάπως έτσι θα είναι στην Κίνα τα υπουργικά.

    (Ανοίγω παρένθεση: σας έχω πει οτι τους φωνάζω "ταψί" και όχι "ταξί"; Κλείνω την παρένθεση - μπάζει)

    Οδηγάει το λοιπόν η Ελεάνα, βιάζομαι εγω για να πάω στο γραφείο, έχω δουλειά, αλήτησα ζωή και κενωνία άδικη - τέτοια μέρα που μας έδωσες να μας τηνε πάρεις πίσω. Κάπου στην Πλατεία Αμερικής (τα 'λεγα εγώ με τους παλιοαμερικάνους, δεν τα ΄'λεγα;) μας πιάνει φανάρι κόκκινο.

    Μα, πολύ κόκκινο.

    Το βλέπω, λέω στην Ελεάνα "πρόσεχε, κόκκινο" κάνει έτσι, σταματάει. Λίγο απότομα βέβαια, αλλά σταματάει. Ολα νόμιμα.

    Ο κόσμος κάνει να περάσει, αλλά το βλέπω στο μάτι τους, κάτι τους απασχολεί. Κάποια έγνοια έχουν, κάτι τους τρώει. Κοιτάω την Ελεάνα - κοιτάει στον καθρέπτη,

    ζντουμπ!

    Κάποιος μας χτύπησε απο πίσω. Δυνατά. Το ένοιωσα λίγο πριν γίνει, αλλά απο την άλλη, μου μοιάζει μαλακό.

    Είναι δυνατόν να το ένιωσα πριν γίνει; Δεν έχει σημασία.

    Κοιτάω την Ελεάνα. Την ρωτάω αν είναι καλά. Μια χαρά είναι - και εγώ το ίδιο.

    Κάνει έτσι, παρκάρει στο πεζοδρόμιο. Οι πεζοί κοιτούν. Τα πουλάκια φτερνίζονται - είναι κρυωμένα. Η ζωή συνεχίζεται.

    Κατεβαίνω, κοιτάω ποιός μας βάρεσε.

    Ενα ταξί είναι. Ποιες είναι οι πιθανότητες;

    Σιγουρεύομαι με την Ελεάνα - αυτός είναι; Ναι, αυτός.

    Ο "Αυτος" είναι μία απίστευτη φάτσα ταξιτζή. Με μούσι, καραφλούλης, στο

    ύψος μου, αδύνατος.

    Σκύβω στο παράθυρο: "Όλοι καλά;"

    Μέσα, ο οδηγός και τρεις γυναίκες.

    "τι έγινε ρε φιλαράκι; έτσι σταματάνε;"

    (ετσι και χειρότερα)

    "τι να κάνουμε ρε φίλε, αφού το φανάρι ήτονε κόκκινο"

    (Τα' παμε αυτά, έτσι; της φωτιάς)

    "τι κόκκινο ρε φίλε, σιγά μην ήτανε κόκκινο".

    Κατεβαίνει να δει την ζημιά. Έχει αν θυμάμαι καλά, ένα Scoda (της Ξάνθης ένα πράμα, κρατιέμαι να μην τον ρωτήσω αν πάει και αυτός για πρωτάθλημα). Η μάσκα του είναι βαθουλωμένη - το φτερό ψιλοπετάει.

    Οτι πετάει, κρυώνει.

    "Πω πω ζημιά..."

    Εμείς δεν έχουμε μεγάλη ζημιά - αλλά ο κοτσαδόρος είναι μέσα.

    "και εσείς μου κάνατε ζημιά" λέει η Ελεάνα.

    Το αμάξι είναι σχετικά παλιό, ο ταξιτζής φρικάρει:

    "Σιγά μην σας τα έκανα εγώ όλα αυτά!"

    "Οχι, μην ανησυχείς, μόνο τον κοτσαδόρο μας χάλασες."

    Στο μεταξύ φεύγω, επιστρέφω στις πελάτισες του ταξί. Μπροστά μια μεγαλύτερη, πίσω δύο κοπέλες.

    "Είσαστε σίγουρα καλά; Χτυπήσατε;"

    Η κυρία μου απαντά σε στύλ 'ευτυχώς που ασχολήθηκε και κάποιος μαζί μας´ "Μια χαρά αγόρι μου."

    Η μία κοπέλα πίσω απαντάει - καλά είναι. Η άλλη μιλάει στο κινητό (τελείως σουρεαλ εικόνα). Δεν απαντάει. Ρωτάω την πρώτη - η κοπέλα καλά είναι; Καλά είναι μου λέει, όλα εντάξει.

    Γυρίζω στον τόπο του ατυχήματος. Ο ταξιτζής προσπαθεί ματαίως να ψήσει την Ελεάνα οτι φταίει αυτή - και οτι δεν ήταν κόκκινο.


    Επεμβαίνω: "ρε φίλε, απο πίσω μας χτύπησες. Και κόκκινο να μην ήταν, ένα παιδί να πέρναγε απο τον δρόμο, πάλι άδικο έχεις."

    "σιγά ρε φίλε που ήτανε κόκκινο. έτσι σταματάνε;"

    Τον χαβά του αυτός.

    Φτάει - και το ξέρει. Του ζητάμε τα στοιχεία, τον λένε Γαρύφαλλο.

    Εντωμεταξύ, όσο τα γράφω με πιάνει το σοκ. Τα πόδια μου τρέμουν. Έχουν περάσει περίπου 2 λεπτά μετά το τρακάρισμα - άργησα να το καταλάβω.

    Οχι πολύ πάντως, την δουλεία μου την κάνω. Γαρύφαλλος, κινητό τάδε, ασφάλεια δείνα, πινακίδες αυτές. Σημειώνω. Μπαίνω στο αμάξι. Το ταξί σταματάει δίπλα μας.

    "τα δικά σου τα στοιχεία κοπελιά, θα μου τα δώσεις;"

    (κοπελιά να σε πει η αδελφή σου)

    Τα δίνουμε - μόνο επώνυμο και κινητό.


    Ξεκινάμε να φύγουμε. Τα πουλάκια πετούν. Οι πεζοί βολτάρουν. Τα ταξί είναι γύρω μας.

    Εγώ πάω για δουλειά.

    Ατιμη κενωνία...

    Για την ιστορία: Μόνο ο κοτσαδόρος ήτανε το πρόβλημα. Κάτι βίδες σπάσανε - αν δεν ήταν αυτός, λέει ο φαναρτζής, πηγαίναμε για μεγάλη ζημιά - αυτός απορρόφησε όλη την σύγκρουση.

    Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2005

    Σκληρή ζωή...

    Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2005

    Αυτά έχει η δημοσιότητα...

    Βαρέθηκα να σβήνω διαφημίσεις απο το blog μου.

    Γι' αυτό ενεργοποίησα το 'Word Verification' σύστημα στα comments ωστε ναι μεν εσείς να έχετε λίγο περισσότερο κόπο όταν μου γράφετε, αλλά οι κακοί σπάμμερς να μην μπορουν να το κάνουν αυτόματα.

    Διαφημίσεις δέχομαι. Οι αυτοματισμοί δεν μου αρέσουν.

    Και μένα με ενοχλεί αυτό το 'γράψε ακριβώς αυτό το κουλό κείμενο, αλλιώς δεν θα σε αφήσω να γράψεις αυτό που θες' αλλά αυτά έχει η δημοσιότητα....:Ρ

    Sorry, ε;

    Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2005

    Ποσο φταίει το ...σαμάρι;

    Οι υπαλληλοι Χρηστίδη ζητούν τα δεδουλευμένα τους. Οι τεχνικοί του ρ/σ Flash ζητούν την ενίσχυση του μέσου, και κατ' επέκταση του ρ/σ στον οποίο δουλεύουν. Οι υπάλληλοι των Super Market διαμαρτύρονται για τα πρόστιμα, που μπορεί να σημαίνουν θέσεις εργασίας αν οι επιχειρήσεις δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θέλουν μεταγραφές. Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής βάζουν τηλεοπτικές διαφημίσεις, ζητώντας την "σωτηρία" της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    ~~

    Εχω μία απλή ερώτηση να κάνω. Που, τελικά, μόνο απλή δεν είναι:

    Πόσο φταίμε εμείς για όλα αυτά τα "σκάνδαλα" (εντός, και εκτός εισαγωγικων) που μας περιτριγυρίζουν;

    Εμείς οι υπάλληλοι, εμείς οι καταναλωτές, εμείς οι οπαδοί, οι ακροατές, οι οδηγοί, οι περαστικοί.

    Εμείς.

    Φταίει ο υπάλληλος που κατ' εντολή ξύνει την ...μούχλα από το τυρί; Φταίει ο δημοσιογράφος που κατα παραγγελία "ετοιμάζει" ένα άρθρο εναντίον του αντιπάλου του αφεντικού του; Φταίει ο εργάτης που ρίχνει κακής ποιότητας άσφαλτο στον δρόμο; Φταίει ο τεχνικός που στέλνει τις τηλεφωνικές γραμμές των μηδέν ενενήντα στο ..πουθενά για ώρες; Φταίει ο οπαδός που ζητά μεταγγραφές απο έναν πρόεδρο που κατηγορείται απο παντού για το πού βρίσκει τα λεφτά; Φταίει ο παίκτης, που παίρνει εκατομμύρια; Φταίει ο υπάλληλος που προσλαμβάνεται στην αεροπορική εταιρεία, και ενώ περνάει απο το ταμείο κάθε πρώτη - δεν έχει εργαστεί ποτέ, ούτε ένα λεπτό; Φταίει ο οδηγός που βλέπει την λακούβα - αλλά βαριέται να την καταγγείλει;

    Το ερώτημα δεν είναι αν φταίει μόνο αυτός, ή αν έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Το ερώτημα είναι αν φταίει. Ηθικά, όχι ποινικά.

    Γιατί αν φταίει πρέπει να δούμε που. Να το καταγγείλουμε. Να το διορθώσουμε. Να το προβλέψουμε. Να το οριοθετήσουμε.

    Ως κοινωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να τραβάμε γραμμές - όχι απέναντι στο ηθικό, αλλά στο τίμιο - όχι απέναντι στο "καλό θα ήταν" αλλά στο "πρέπει".

    Αλλά απο αυτές τις γραμμές, τις ξεκάθαρες και αποδεκτές γραμμές, θα βγει το ηθικό. Το πρέπον.

    Και ως γρανάζια της μηχανής, αν σταματάμε εμείς, να σταματάει το λάθος.

    Η ευθύνη είναι βαρύ φορτίο. Αναρωτιέμαι ποιός θα την αναλάβει.

    Στο κάτω-κάτω, μιλάμε μόνο για το σαμάρι.

    Πηγές έμπνευσης:

    Bιομηχανία «ξεπλύματος» μέσω OΠAΠ (Πηγή: Καθημερινή)

    «Φανατική» παίκτρια του «Πάμε Στοίχημα» (Πηγή: Καθημερινή)

    Κίνηση για την Σωτηρία της Ολυμπιακής

    Υπάλληλοι Χρηστίδη στους δρόμους(Πηγή: Pathfinder.gr)

    Υπέρ του Flash (Πηγή: Flash.gr)

    Άρθρο του ΚΙΜΠΙ για την κατάσταση στον ρ/σ Flash (Πηγή: Καθημερινή)

    Μουχλιασμένα τυριά και τρόφιμα (Πηγη: Aplhatv.gr)

    Τούτο το blog έχει μεταφερθεί στην διεύθυνση http://www.arkoudos.com/... Οσες καταχωρήσεις υπάρχουν εδώ, μπορείτε να τις βρείτε και εκεί, και καλύτερες!